14 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Η ΕΛΠΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΠΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Δυστυχώς όλη αυτή η τραγική σημερινή κατάσταση της Χώρας μας, συντελέστηκε, από τους λεγόμενους προοδευτικούς, με δόρυ την δήθεν διάσωση της Ελλάδος, από την οικονομική καταστροφή.

ΟΙ Έλληνες έχουν μνήμη και γνωρίζουν, ποίοι έφεραν το Κράτος από απόψεως οικονομικής αυτάρκειας, μετά την μεταπολίτευση σ’ αυτήν την άνευ προηγουμένου οικονομική αθλιότητα.

Το θέμα μας σήμερα δεν είναι οικονομικό, που όμως επηρεάζει άμεσα την Άμυνα της Χώρας. Το θέμα μας είναι, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος, ώστε στο μέλλον οι Κυβερνήσεις, παραδειγματιζόμενες από τα λάθη αυτά, να επαναχαράξουν σε νέες βάσεις τον τομέα της Εθνικής Άμυνας της χώρας μας. Οι ενέργειες κυβερνήσεων του παρελθόντος, οι οποίες με ατυχέστατους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, εδημιούργησαν πολύ σοβαρά προβλήματα, στο τελευταίο προπύργιο του Ελληνικού λαού, την Ελπίδα και την Ασπίδα αυτού δηλαδή τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

- Έτσι πέρασε μια μακρά περίοδος απραξίας στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν εγένοντο προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανάλογα με τις ανάγκες αυτών, αλλά και όσες εγένοντο ήσαν, τις περισσότερες φορές, με κριτήρια κομματικά, πολιτικά και προ παντός, από πού θα προέλθει η μεγάλη προμήθεια (μίζα). 

- Με την πίεση δε των εμπόρων(αντιπροσώπων) και όχι μόνο, ένα-ένα τα Στρατιωτικά εργοστάσια παραγωγής, συντηρήσεως και επισκευής στρατιωτικού Υλικού, όπως και οι εγχώριες πολεμικού και Στρατιωτικού Υλικού Βιομηχανίες, υποβαθμίστηκαν, με αποτέλεσμα η κάποτε αυτάρκεια των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε φθάσει στο σημείο, εάν δεν κάνω λάθος, να προμηθεύεται ακόμη και τις Στρατιωτικές φόρμες και πολλά άλλα από εργοστάσια της Τουρκίας.

- Η χαριστική βολή, στα προβλήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, σχετικά με το προσωπικό, ήλθε στο παρελθόν από ένα πρώην Υπουργό, ο οποίος έκρινε, δεν ξέρουμε με ποιο κριτήριο, ότι πρέπει η θητεία να μειωθεί στους 9 μήνες. Την κατάσταση επιδείνωνε έτι περαιτέρω του προσωπικού: 

. Η Υπογεννητικότης, 
. Η μετάβαση στο εξωτερικό λόγω ανάγκης των νέων μας. 
. Τα Αυξανόμενα επικίνδυνα προβλήματα παραβατικότητας των νέων μας. 
. Τέλος! η κατάργηση τόσο ανεύθυνα από τα Σχολεία της Πατρίδος μας, γενικά της εθνικής, θρησκευτικής και Πατριωτικής διαπαιδαγώγησης των νέων μας. Και! Αυτό δυστυχώς έργο των προοδευτικών.

- Σήμερα πιστεύουμε ότι, ο πόλεμος γίνεται με την Διπλωματία. Όμως το πιο ισχυρό όπλο στην Διπλωματία, αλλά και το έσχατο στη χρήση, είναι ο ισχυρός και ετοιμοπόλεμος Στρατός. Άλλως κτίζουμε στην Άμμο.

- Θα ήθελα εδώ να σας μεταφέρω ένα απόσπασμα αυτούσιο από την ομιλία του εξαίρετου από πάσης πλευράς κ. Μανώλη Κοττάκη, προσκεκλημένου προς τούτο, στο πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, που νομίζω τα λέει όλα:
…..Όχι,αγαπητοί φίλοι! Η Ελλάς δεν είναι τελειωμένη όπως πολλοί πιστεύουν, επειδή υπάρχει ανισότης Δυνάμεων. Δεν είναι τελειωμένη υπό μία προϋπόθεση όμως, να ξεριζώσουμε την ήττα από μέσα μας. Να μην συνθηκολογήσουμε όπως σωστά προειδοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς. Να μη πάμε σε μία Χάγη ή σε μια διαιτησία που θα γνωμοδοτήσει για την Κυριαρχία στα νησιά μας, όπως σωστά προειδοποίησε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Εάν αυτό συμβεί, αν ξεριζώσουμε την ήττα που προσπαθούν οι επιτήδειοι να εμφυτεύσουν στα μυαλά μας, τότε όσοι υποτιμούν την δύναμη του Ελληνικού Λαού θα ζήσουν την εμπειρία να δουν το Αιγαίο να γίνεται ο υγρός Πολιτικός τάφος τους”. 

- Δια τους παραπάνω αναφερομένους λόγους, θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι και με το όπλο παραπόδα.

- Ο Σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος κατά την γνώμη μου έχει στοιχεία πατριωτισμού και ενδιαφέρον ουσιαστικό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, ας τολμήσει με γενναία πολιτική πράξη, στις ενέργειες που σήμερα απαιτούνται. Όπως!, κατά την γνώμη μου παρακάτω αναφέρω: 

1.- Την Δημιουργία ταμείου των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Απευθυνόμενο σε όλους τους Έλληνες εσωτερικού και εξωτερικού, σε συλλόγους και οργανώσεις, ακόμη και σε Φιλελληνικές οργανώσεις, για την ενίσχυση της Άμυνας της Χώρας. 

2.- Την επανοργάνωση των Στρατιωτικών Εργοστασίων Πολεμικού Υλικού, ενδύσεως, υποδήσεως και αξιοποιήσεως, συντηρήσεως του Στρατιωτικού πολεμικού υλικού και μέσων εδώ, με βασικό προσωπικό τους μεγάλης πλέον ηλικίας Μόνιμους οπλίτες. Την δημιουργία πολεμικής Βιομηχανίας στην χώρα μας, με διάφορες διευκολύνσεις, για να μπορούν να επιβιώσουν.

3.- Την αύξηση της θητείας, τουλάχιστον σε 18 μήνες ανδρών και την υποχρέωση των γυναικών σε 12 μήνες. 

4.- Υποχρεωτική κατάταξη αμέσως μετά τις λυκειακές σπουδές, είτε έχουν πετύχει σε πανεπιστήμια, είτε όχι. Πιστεύω απόλυτα με αυτόν τον τρόπο οι νέοι μας θα εισέλθουν στην κοινωνία πιο ισχυροί και η παραβατικότης αυτών θα περιορισθεί στο ελάχιστον. 

- Υπ’ όψιν! Στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, οι άνδρες υπηρετούν 36 μήνες και οι γυναίκες 24 μήνες. Με παράπονο για μας τους Έλληνες σας ενημερώνω ότι, οι ανά τον κόσμο Ισραηλινοί όταν ενηλικιωθούν, πηγαίνουν στο Ισραήλ και υπηρετούν 36 μήνες αμισθί.

- Σήμερα οι παραγωγικές Στρατιωτικές Σχολές τροφοδοτούν τις Ένοπλες Δυνάμεις με εξαίρετα στελέχη, η Ελληνική Πολιτεία με την μέχρι πρότινος συμπεριφορά της, τους μετέτρεπε σε δημοσίους υπαλλήλους. Διότι απλά δεν ήσαν εις θέση να καταλάβουν ή να δεχθούν ότι, άλλο είναι το λειτούργημα του Στρατιωτικού και άλλο του δημοσίου υπαλλήλου. 

- Τέλος! Η κυρία προσπάθεια των Γενικών Επιτελείων πρέπει να παραμείνει στην Εκπαίδευση και στις ασκήσεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που σήμερα υπηρετεί και που είναι και σε εφεδρεία. Για να είναι ανά πάσα στιγμή εκπαιδευμένο το Στράτευμα και το σπουδαιότερο θα διαθέτει εκπαιδευμένη εφεδρεία, που είναι βασική ανάγκη στην Άμυνα της Χώρας, όποτε και οπουδήποτε χρειασθεί. Υπ’ όψιν των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν μπορεί να υπάρχει στην ουσία Στρατός, με νοοτροπία στελεχών δημοσίου υπαλλήλου. 

- Σήμερα ελπίζω και πιστεύω ότι, είμαστε σε καλό πολύ δρόμο, από απόψεως αμύνης της χώρας μας, όχι μόνο σε λόγια αλλά και σε πράξεις.

- Λέει ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: «Δύο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη, το εν είναι, όταν ευρίσκεται στην εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της πατρίδος του το έτερον είναι ότι ανά πάσαν στιγμήν, εις οιανδήποτε πράξιν της ζωής του, να φροντίζει δια το καλόν της Πατρίδος του». 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε. α. 
Επίτιμος Διοικητής της Σ. Σ. Ε.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.