24 Φεβρουαρίου 2020

Κάτοικοι κι επαγγελματίες αντιδρούν στη παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, σε κεντρικά σημεία των Αθηνών, σε ΜΚΟ που παρέχει υπηρεσίες σε μετανάστες

«Σε μία εποχή μεγάλου υγειονομικού κινδύνου εξαιτίας του κορωνοϊού, η ΜΚΟ PRAKSIS, που προφανώς ζει σε άλλον πλανήτη, επιθυμεί να μετατρέψει κεντρικά σημεία της Αθήνας σε προθάλαμους ιατρείων»

«Ζητάμε την κατάργηση όλων των κινούμενων μονάδων που δήθεν παρέχουν υπηρεσίες, για τις οποίες υπάρχουν υποδομές, γιατί καταντούν την πόλη τσαντίρι, φαβέλα και μαχαλά.»

Το Δελτίο Τύπου που ακολουθεί αφορά το αίτημα για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση της Κινητής Μονάδας Δημόσιας Υγείας της ΜΚΟ PRAKSIS α) επί της πλ. Βικτωρίας, β) επί της πλ. Αμερικής και γ) επί του πεζόδρομου στο Θησείο στον σταθμό ΗΣΑΠ, με χρονική διάρκεια τοποθέτησης από την ανάρτηση της απόφασης έως 31-12-2020.

Το αίτημα της ΜΚΟ PRAKSIS έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα 24.02.2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΜΚΟ PRAKSIS εμφανίστηκε με βανάκι πάνω στην πλατεία Βικτωρίας και στην πλατεία Αμερικής πριν λίγες ημέρες, για να παρέχει κάποιες υπηρεσίες σε λαθρομετανάστες, απαξιώνοντας όπως συνηθίζει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής. Κλήθηκε η αστυνομία, όπου διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω ΜΚΟ δεν διέθετε καμία άδεια για τις υπαίθριες δράσεις της και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Επανήλθε όμως ζητώντας από τον Δήμο Αθηναίων άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε τρία κεντρικά σημεία των Αθηνών, στην πλατεία Βικτωρίας - έξω από τον σταθμό του ηλεκτρικού, στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο και στην πλατεία Αμερικής. Η ΜΚΟ PRAKSIS για μία ακόμη φορά αντιμετωπίζει τις περιοχές μας ως τριτοκοσμικές φαβέλες μετά από κάποια καταστροφή όπου εκλείπουν οι υποδομές και για τον λόγο αυτό έρχεται με τα βανάκια της, για να τις αντικαταστήσει. 

Η ΜΚΟ PRAKSIS και κάθε ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στις περιοχές μας εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζοντας τους μόνιμους κατοίκους ως ιθαγενείς άνευ σημασίας και τους παράνομα εισελθόντες ως περιούσιο λαό, θα πρέπει να κατανοήσει ότι η περιοχή μας δεν είναι τσαντίρι. Δεν είναι επίσης ακατοίκητη στέπα ή κάποια έρημος. Έχει κατοίκους, έχει πανεπιστήμια, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και γενικώς λειτουργεί ως κέντρο της πόλης και όχι ως Φαρ Ουέστ την εποχή των Ινδιάνων. Οι ιατρικές εξετάσεις και οι κάθε είδους υπηρεσίες δεν παρέχονται στην μέση του δρόμου, ούτε είναι δυνατό να συνωστίζονται άρρωστοι με ηπατίτιδες, φυματιώσεις, AIDS, πάνω σε πλατείες και έξω από σταθμούς του μετρό, για να τους εξετάσουν τα βανάκια της ΜΚΟ, που δεν έχουν ούτε τις υποδομές, ούτε δυνατότητες νοσηλείας και παρακολούθησης του ασθενούς.

Σε μία μάλιστα εποχή μεγάλου υγειονομικού κινδύνου εξαιτίας του κορωνοϊού, η ΜΚΟ PRAKSIS, που προφανώς ζει σε άλλον πλανήτη, επιθυμεί να μετατρέψει κεντρικά σημεία της Αθήνας σε προθάλαμους ιατρείων και μάλιστα ζητώντας την παραχώρηση των δημόσιων χώρων για όλο τον χρόνο, ως το τέλος του 2020 - αν είναι δυνατόν! Ο κ. Μπακογιάννης υπογράφει το εισηγητικό, το οποίο φαίνεται να είναι θετικό, προς το Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων, ώστε να παραχωρηθούν οι χώροι. Να υπενθυμίσουμε στον κ. Μπακογιάννη ότι είναι δήμαρχος της Αθήνας, όχι της βομβαρδισμένης Βηρυτού.

Τα κινητά βανάκια για παροχή ιατρικών υπηρεσιών ξαναήρθαν στις περιοχές μας το 2011, όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να τρέξει αντίστοιχο πρόγραμμα που χρηματοδοτούσε η ΕΕ, κάτι που πιθανολογούμε συμβαίνει και τώρα. Τότε, μετά από τις αντιδράσεις μας, τα βανάκια, που δεν επιτελούσαν κανένα ουσιαστικό έργο πέραν της καταγραφής ασθενειών, απομακρύνθηκαν.

Δηλώνουμε λοιπόν σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν προτιθέμεθα να συμμετέχουμε σε κανένα ιατρικό ή κοινωνικό πείραμα, όπου ο καθείς θα παίζει με την υγεία μας και την ζωή μας προκειμένου να λαμβάνει παχυλά κονδύλια από την άλφα ή την βήτα πηγή χρηματοδότησης.

Ζητάμε την κατάργηση όλων των κινούμενων μονάδων που δήθεν παρέχουν υπηρεσίες, για τις οποίες υπάρχουν υποδομές, γιατί καταντούν την πόλη τσαντίρι, φαβέλα και μαχαλά. Δεν μπορεί τον 21ο αιώνα κάποιοι να μιλάνε για αλληλεγγύη, βοήθεια και στήριξη τριγυρνώντας με βανάκια δεξιά - αριστερά μέσα στο κέντρο της πόλης υποβαθμίζοντας και την εικόνα και την ζωή της πόλης.

Αν η ΜΚΟ PRAKSIS και κάθε ΜΚΟ επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της μέσα στον δρόμο, να πάει σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας που δεν έχουν υποδομές να το κάνει. Εκεί θα είναι σίγουρα πιο χρήσιμη. Εδώ είναι απλά ενοχλητική, προσβλητική, προκλητική και δεδομένων και των πρόσφατων εξελίξεων με την επιδημία του κορωνοϊού και επικίνδυνη.

Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών Αγγελοπούλου-Πλατείας Βικτωρίας
Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελματιών Πλατείας Αμερικής
Επιτροπή Κατοίκων Αγ. Παντελεήμονα


πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.