14 Φεβρουαρίου 2020

Των ασώτων…

Γράφει ο Παπα-Ηλίας Υφαντής

‘‘Ότε, καταβάς, τας γλώσσας συνέχεε, διμέριζεν έθνη ο Ύψιστος», λέει ο Βυζαντινός υμνογράφος.

Γιατί, δεν είχε, προφανώς, υπόψη του-ούτε ο υμνογράφος ούτε ο Ύψιστος- τις καινοφανείς θεωρίες κάποιων εξωνημένων και ξενόδουλων καλαμαράδων, οι οποίοι διατείνονται ότι η έννοια του έθνους είναι γέννημα της μετά το Διαφωτισμό εποχής. Όταν η εθνική συνείδηση των λαών-και άρα και των Ελλήνων- υπήρχε, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, από την εποχή… του Πύργου της Βαβέλ!…. 

Κι όχι μόνο τα έθνη, αλλά και τα οικόπεδά τους είχε μοιράσει ο Ύψιστος. Και μάλιστα, όπως μας λέει το ανέκδοτο ξέχασε να δώσει οικόπεδο στο έθνος των Ελλήνων. Κι αφού μπήκε σε περίσκεψη και βαθιά συλλογή, αναγκάστηκε να τους προσφέρει-μη διαθέτοντας άλλο- το δικό του!… 

Ιδιαίτερα μάλιστα, επειδή συμβαίνει το έθνος αυτό να είναι, όπως μαρτυρεί η ιστορία, πανέξυπνο και γενναιότατο, αλλά-φευ- διαθέτει, συχνά ηγέτες άσωτους. Που μάλιστα οι άσωτοι αυτοί ηγέτες, σε αντίθεση με τον άσωτο της ευαγγελικής περικοπής επιμένουν απτόητοι στην ασωτία τους. Ή μήπως δεν είναι άσωτοι και ανόητοι και όσοι τους ακολουθούν. 

Κατοίκησαν, λοιπόν, οι Έλληνες στο οικόπεδο του Θεού. Και η πρώτη τους δουλειά ήταν, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, να το ρίξουν στον αλληλοσπαραγμό. Που σημαίνει ότι δεν κυριάρχησε στη ζωή τους η αιδώς και η δίκη (=αλληλοσεβασμός και δικαιοσύνη), όπως τους είχε συμβουλεύσει ο Ησίοδος, αλλά η ύβρις και η έρις. Όπως η αλαζονεία και τα συμφέροντά τους υπαγόρευαν. Αλλά και ο «μεγάλος Πέρσης βασιλιάς» υποδαύλιζε. Όπως στις μέρες μας οι «φιλελεύθερες και δημοκρατικές» ΗΠΑ, προκειμένου να κάμουν τα έσχατα για μας πολύ χειρότερα απ’ τα πρώτα! 

Αλλά, τελικά ο Φίλιππος και στη συνέχεια ο γιος του ο Αλέξανδρος κατάφεραν να τους συνενώσουν όλους. «Πλην, βέβαια, των Λακεδαιμονίων». Και να τους στρέψουν εναντίον των προαιώνιων εχθρών τους, των Περσών! 

Για να, ξεχυθούν έτσι στην Ανατολή: «Στο Γρανικό και στην Ισσό μετά. Και μετά στην τελειωτική τη μάχη, όπου εσαρώθη ο φοβερός στρατός, που στ’ Άρβυλα συγκέντρωσαν οι Πέρσες. Που απ’ τα’ Άρβυλα ξεκίνησαν για νίκην κι εσαρώθη», όπως μας λέει ο Καβάφης.

Κι έτσι «απ’ την θαυμάσια πανελλήνια εκστρατεία… τη δοξασμένη, την απαράμιλλη, εβγήκαμεν εμείς, κόσμος ελληνικός, καινούργιος μέγας. Με την ποικίλη δράση των στοχαστικών προσαρμογών και την κοινήν ελληνικήν λαλιά, που ως την Βακτριανή την πήγαμε κι ως τους Ινδούς», όπως και πάλι ο Καβάφης θα μας πει…

Αλλά, μετά το θάνατο του μόλις 33χρονου βασιλιά, επέστρεψαν η ύβρις και η έρις και ο αλληλοσπαραγμός. Για σχεδόν 300 χρόνια. Για να προετοιμαστεί έτσι το έδαφος, για την υποταγή τους στους Ρωμαίους. Οι οποίοι και αυτοί αναγκάστηκαν να παραδεχτούν πως με τον περίλαμπρο και μοναδικό πολιτισμό της «η υποταγμένη Ελλάδα υπέταξε τον τραχύ κατακτητή». Για να έρθει με την πνευματική κυριαρχία και η εθνική ανεξαρτησία. Με την 1000ετία του Βυζαντίου.

Όπου και πάλι η ασωτία και η ληστρική υπερφορολόγηση των βυζαντινών αυτοκρατόρων, έφερε τη φθορά και την υποταγή, στους εκπροσώπους. αυτή τη φορά, της τρισβάρβαρης Ανατολής, τους Τούρκους. Και, επειδή ο μόνος πολιτισμός των Τούρκων είναι η βαρβαρότητα, δεν μπόρεσε να τους αγγίξει και να τους εξημερώσει ο ελληνικός πολιτισμός.

Μπόρεσε, όμως, ωστόσο-ακόμη και μέσα στην άμπωτη και την παλίρροια της αυξομειούμενης τουρκικής βαρβαρότητας-να διατηρήσει άσβεστη τη φλόγα της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων. Για να φτάσουν-μετά από 400 χρόνια- στην ελευθερία. Και μέσα από ξενοκίνητους εμφυλίους και επαναστάσεις και πραξικοπήματα και χούντες να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια στοιχειώδη δημοκρατική υποδομή.

Την οποία δημοκρατική υποδομή και ελευθερία διέβρωσε στη συνέχεια και αποσάθρωσε το καρκίνωμα του δικομματισμού, που τώρα τελευταία έγινε τρικομματισμός. Ο οποίος δεν αρκέστηκε να κάμει λάβαρό του το παραλήρημα της ασωτίας. Φρόντισαν ώστε να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, που είναι η επαίσχυντη προδοσία. Όπως συνέβη με τη Μακεδονία και τώρα κυοφορείται με το Αιγαίο.

Υπήρχε όμως φόβος να σταθούν εμπόδιο στη φθοροποιό και προδοτική τους υπονόμευση οι διαχρονικές αξίες και αρχές του πολιτισμού μας, Όπως πατρίδα, θρησκεία, έθνος, δικαιοσύνη, ανθρωπιά, φιλότιμο, κλπ. Γι’ αυτό και κατέστρωσαν, όπως φαίνεται, μακρόπνοο σχέδιο, ώστε de facto να αποδυναμώσουν τις αξίες και αρχές αυτές και να τις περιθωριοποιήσουν, ώστε τελικά de jure να τις εξοστρακίσουν. Πράγμα που πέτυχαν με τη συμπαράταξη κάποιων ΜΜΕ. Που αυτοτιτλοφορούνται μέσα ενημέρωσης, αλλά στην πραγματικότητα είναι μέσα εξαπάτησης και εξαχρείωσης! Έτσι ώστε να δημιουργήσουν και τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου η επαίσχυντη προδοσία και η άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στους εχθρούς της, να φαίνεται σαν αναπόφευκτο καθήκον για τη σωτηρία της.

Και το πέτυχαν πρώτα με την τερατώδη χρεοκοπία. Την οποία χάλκευσαν, σε συνεργασία, όπως φαίνεται, με τους αδίστακτους σπόνσορές τους, τους τοκογλύφους. Προκειμένου να μας εγκλωβίσουν στην κόλαση και το κρεματόριο της τοκογλυφίας. Απ’ όπου έχουμε τόσες δυνατότητες και ελπίδες να διαφύγουμε, όσες και οι κολασμένοι στην «Κόλαση» της «Θείας Κωμωδίας» του Δάντη.

Και ποιος ο απώτερος σκοπός της επαίσχυντης προδοσίας τους; Και του εγκλεισμού μας στην κόλαση του κρεματορίου της τοκογλυφίας; 
Θυμάστε εκείνο το τρισάθλιο σλόγκαν «Αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» κάποιου αρχιπροδότη της σύγχρονης ελληνικής ιστοράς; 
Ε, λοιπόν, ήθελαν ακριβώς να μας μεταλλάξουν και να μας βουλιάξουν! 

Και καθώς εμείς θα βουλιάζουμε στο βούρκο της χρεοκοπίας και και το βόθρο της τοκογλυφίας ολοένα και περισσότερο, εκείνοι θα ξεπουλάνε το οικοπεδάκι του Θεού. 
Τον πάμπλουτο και πανέμορφο παράδεισο, που λέγεται Ελλάδα!… 

ΥΠΕΡΒΑΣΗShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.