26 Φεβρουαρίου 2020

Χάος! Λίγο πριν το… Big Bang!

Γράφει ο Θανάσης Κ. 

Εν αρχή ήν το Χάος.
Έτσι αρχίζει η Θεογονία του Ησιόδου.
Κι ύστερα έγινε το… Big Bang, η «μεγάλη Έκρηξη», συμπληρώνει η σύγχρονη Αστροφυσική. Και δημιουργήθηκε το σύμπαν – ο χωροχρόνος.


Κατά κάποιο περίεργο τρόπο, τώρα ζούμε εδώ στην Ελλάδα αυτή την κοσμική στιγμή λίγο πριν τη «μεγάλη Έκρηξη». Που όμως δεν θα είναι δημιουργική αλλά εφιαλτικά καταστροφική.

Αυτή τη στιγμή στα ακριτικά μας νησιά του ανατολικού Αιγαίου, επικρατεί Χάος!
Στην πολιτική της κυβέρνησης (δημιουργίας κλειστών κέντρων) αντιστέκονται με οργή οι πιο διαφορετικές κατηγορίες κατοίκων:
 

· - Αντιστέκονται όσοι δεν θέλουν κλειστά κέντρα, γιατί προτιμούν τα ανοικτά! Οι λαθρομετανάστες στα ανοικτά κέντρα κάνουν τζίρους στην τοπική αγορά και νοικιάζουν σπίτια ντόπιων από τα λεφτά που τους δίνουν οι ΜΚΟ…

· - Αντιστέκονται και οι ίδιες οι ΜΚΟ που «κινητοποιούν» τους κατοίκους κατά των κλειστών κέντρων, γιατί οι ίδιες οι ΜΚΟ είχαν κάνει «μπίζνα» την λαθρο-εισβολή, βρίσκονταν σε συνεννόηση με τους δουλέμπορους απέναντι που έστελναν τους λαθρομετανάστες και τους έβαζαν σε «ανοικτές δομές» που τις διοικούσαν οι ΜΚΟ κατ’ αποκλειστικότητα. Και τώρα νιώθουν ότι με τα κλειστά κέντρα «τους παίρνουν την μπουκιά από το στόμα».

· - Αντιστέκονται και κάτοικοι που δεν έχουν καμία σχέση με όλα αυτά, κι απλώς δεν θέλουν άλλους λαθρομετανάστες γύρω τους, στις πόλεις και στα χωριά τους, η ζωή τους έχει γίνει κόλαση, γιατί ζουν ανυπεράσπιστοι μέσα στην ανομία - και τώρα αντιλαμβάνονται ότι θα έλθουν κι άλλοι. 

· - Αντιστέκονται και κάτοικοι, που θα ήθελαν, παρ’ όλα αυτά, τα «κλειστά κέντρα» και τώρα μαθαίνουν ότι τα κέντρα αυτά δεν θα είναι και εντελώς κλειστά, θα είναι… «ημίκλειστα», δηλαδή θα είναι ουσιαστικά «ανοικτά». 

· - Αντιστέκονται και οι… μπαχαλάκηδες που ήλθαν από την Αθήνα για να πρωτοστατήσουν στα βίαια επεισόδια και να ματαιώσουν την κυβερνητική πολιτική. 

· - Αντιστέκονται κι εκείνοι που αρχικά – και αφελώς – πίστευαν ότι πρόκειται για «πρόσφυγες» και τους άνοιξαν την αγκαλιά τους. Και τώρα νιώθουν ότι ξεγελάστηκαν, γιατί όσοι έρχονται δεν συμπεριφέρονται ως αληθινοί πρόσφυγες αλλά ως λαθρο-εισβολείς! Και οι ΜΚΟ δεν συμπεριφέρονται ως «ανθρωπιστικές οργανώσεις» αλλά ως δυνάμεις κατοχής του τόπου τους και διαφθοράς του πληθυσμού του. Και αυτοί αγανακτούν πλέον με την κυβέρνηση, διότι ανέχεται και τους παράνομους και τους «προστάτες» τους (ΜΚΟ). 

· - Αντιστέκονται και άνθρωποι που θα δέχονταν με ανακούφιση την κυβερνητική πολιτική, αλλά αντιλαμβάνονται ότι αυτή δεν πρόκειται να δουλέψει, όχι μόνο γιατί τα κέντρα δεν θα είναι ακριβώς «κλειστά», αλλά με τις γενναιόδωρες παροχές που δίνονται προς τους λαθρομετανάστες θα συνεχιστούν οι ροές με αυξανόμενους ρυθμούς.

Οπότε ουσιαστικά ΔΕΝ υπάρχει κυβερνητική πολιτική. Υπάρχει μια ασυναρτησία πολιτικής που προκαλεί χάος στα μυαλά και στις ψυχές των ανθρώπων.

Ασυνόδευτα ανήλικα στην ουρά για το επίδομα
· - Οι νησιώτες λένε: γιατί μας τους φορτώνετε όλους σ’ εμάς. 
· - Οι κάτοικοι της ενδοχώρας λένε: όταν σας πλήρωναν οι ΜΚΟ να τους κρατάτε σε ανοικτά κέντρα δεν αντιδρούσατε. Και τώρα που πάμε να τους κλείσουμε, για να σταματήσουν οι ροές, εσείς χάνετε τα «πελατάκια» σας και ξεσηκώνεστε – και θέλετε να διασπαρεί το πρόβλημα σε όλη την υπόλοιπη χώρα. 
· - Οι νησιώτες λένε: ξεγελαστήκαμε στην αρχή, αλλά τώρα που διογκώθηκε το πρόβλημα εσείς δεν μας καλύπτετε, μας αφήνετε να το σηκώσουμε ολομόναχοι. 
· - Οι κάτοικοι της ενδοχώρας λένε: ψηφίσατε τα Κόμμα που δημιούργησε το πρόβλημα (άνοιξε τα σύνορα), ύστερα πολλοί από σας ξαναψηφίσατε το κόμμα που δημιούργησε όλο αυτό το χάος, δεν ξεσηκωθήκατε ποτέ ως τώρα – και ξεσηκώνεστε σήμερα ενάντια στη νέα κυβέρνηση που κάτι πάει να κάνει για να το λύσει. Αλλά δεν μπορεί να το πετύχει από τη μια στιγμή στην άλλη. 
· - Και οι νησιώτες απαντούν: δεν στείλατε μέχρι τώρα τα ΜΑΤ ενάντια στους λαθρομετανάστες που είναι αδίστακτοι και εγκληματούν συνεχώς. Και τα στέλνετε σήμερα, ενάντια στους Έλληνες κατοίκους των νησιών μας που βλέπουν την λαθρο-εισβολή στον τόπο τους και δεν αντέχουν άλλο. 
Όλοι έχουν κάποιο δίκιο. Κι όλοι έχουν κάποιο άδικο. 

Και οι πάντες στρέφονται πλέον κατά πάντων, διαμαρτύρονται για τα πάντα και αντιδρούν σε όλα! 

Φταίει βέβαια και η κυβέρνηση.
· Που άργησε να καταλάβει το πρόβλημα. Κι όταν το κατάλαβε, δεν το κατάλαβε ολόκληρο.
· Που διακηρύσσει ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε παραπάνω».
Όταν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έκαναν πολλά παραπάνω και θωρακίστηκαν από το πρόβλημα. Ακόμα και χώρες που έχουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία – όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία – και δεν περνάει κουνούπι.
· Φταίει η κυβέρνηση όταν λέει ότι «πρέπει να μάθουμε να… «ζούμε με το πρόβλημα»!
Δηλαδή να «ζούμε» με το πρόβλημα που διαλύει πια τις κοινωνίες των ακριτικών μας νησιών. Δηλαδή να το πάρουμε απόφαση ότι θα χάσουμε τα νησιά μας! Γιατί αυτό μας λένε. 


Αλλά όποια Πολιτεία δηλώνει δημόσια ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε για ένα πρόβλημα που καταλύει την κυριαρχία της ΑΠΟ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΤΑΙ η ίδια.
· Φταίει ακόμα η κυβέρνηση όταν αποφασίζει «να σπάσει αυγά».
- Ας πούμε να τα βάλει με τις ΜΚΟ. Όχι απλώς να τις «καταγράψει». Αλλά να κινηθεί εναντίον τους να φτιάξει δικογραφίες σε βάρος τους και να καθίσει κάμποσες στο σκαμνί. Για να στείλει μήνυμα σε όλες τις υπόλοιπες να «μαζευτούν».
- Δεν αποφασίζει να κυνηγήσει τους λαθρομετανάστες που εγκληματούν εδώ, στην Ελλάδα, αφότου ήλθαν. Πολλούς τους ξέρει. Να τους προφυλακίσει κανονικά, ακόμα και σε έκτακτες αυτοσχέδιες φυλακές. Και να τους φορτώσει όλο τον Ποινικό Κώδικα (με στοιχεία - όχι αυθαίρετα).
- Εξακολουθούν να έρχονται εκατοντάδες κάθε μέρα – και η κυβέρνηση κάνει διαγωνισμούς για να δημιουργήσει… ημίκλειστα κέντρα «αναψυχής» σε μερικούς μήνες από σήμερα! Αντί να τους κλείνει αμέσως σε αυτοσχέδιους φυλασσόμενους καταυλισμούς – Αμυγδαλέζες. 


- Βγαίνει η ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που ανατρέπει την προηγούμενη νομολογία και τάσσεται υπέρ του άμεσου εγκλεισμού όσων έρχονται παράνομα και του επαναπατρισμού τους χωρίς δικαίωμα καν αίτησης ασύλου - και η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει. 

- Αφήνει να πλανώνται φήμες ότι διάφορες ισχυρές ΜΚΟ, με την «επιρροή» που ασκούν στην κυβέρνηση, δένουν τα χέρια της και δεν την αφήνουν να σπάσει αυγά. Δηλαδή δεν την αφήνουν να πείσει τον πληθυσμό – στα νησιά και στην ενδοχώρα – ότι προτίθεται και μπορεί να κάνει κάτι ουσιαστικό. 

Το χάος που επικρατεί σήμερα είναι γιατί η κυβέρνηση ΔΕΝ έχει πείσει ότι μπορεί να σπάσει αυγά. Και μέχρι να βγει από το Νιρβάνα της και να πείσει, το Χάος θα μεγαλώνει. Και θα γίνει εκρηκτικό.
Πριν λίγες εβδομάδες η κυβέρνηση άλλαξε άποψη και δημιούργησε «υπουργείο Μετανάστευσης και ασύλου», που η ίδια είχε σωστά αποφασίσει πριν, ότι δεν χρειαζόταν.
Κι εκεί έδειξε ότι δεν έχει κανένα σχεδιασμό! 

Ούτε αντιλαμβάνεται το πρόβλημα. 

· Η ΜΗ ύπαρξη υπουργείου Μετανάστευσης «εμπόδιζε» τάχα την κυβέρνηση να φτιάξει αληθινό φράχτη στον Έβρο, όπως αυτός που δημιουργήθηκε από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια μέσα σε λίγες μέρες;
· Η ΜΗ ύπαρξη υπουργείου Μετανάστευσης «εμπόδιζε» τάχα την κυβέρνηση να αποκτήσει τον έλεγχο των hot spots, δηλαδή των κολαστηρίων όπου οι λαθρομετανάστες εγκληματούν καθημερινά - των κολαστηρίων που έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ και εξακολουθούν να λειτουργούν ακόμα.
· Η ΜΗ ύπαρξη υπουργείου Μετανάστευσης «εμπόδιζε» τάχα την κυβέρνηση να κόψει τις εξωφρενικές παροχές προς τους…λαθρομετανάστες. Οι οποίες υπήρχαν πριν και συνεχίζονται και σήμερα – σήμερα μάλιστα είναι ακόμα πιο εξωφρενικές!
1590 ευρώ το μήνα σε κάθε «ασυνόδευτο» - πολλά των οποίων είναι ενήλικα άτομα – ΔΕΝ είναι «ανθρωπιστική» πολιτική! Είναι «σήμα» να μας έλθουν μιλιούνια νέων Ασιατών και Αφρικανών που τέτοια λεφτά δεν τα έχουν δει στη ζωή τους.
1590 ευρώ το μήνα δεν δίνει το ελληνικό κράτος ούτε στα παιδιά των γηγενών! Είναι σκάνδαλο, ακόμα κι αν είναι από «ευρωπαϊκούς πόρους». 


Πρώτον δεν είναι όλα από ευρωπαϊκούς πόρους.
Και δεύτερον, σε μια χώρα όπου ο βασικός μισθός με τον οποίο καλείται να ζήσει μια οικογένεια είναι κάτω από το μισό, το να δίνονται τέτοια ποσά σε «ασυνόδευτους» εφήβους ή ενηλίκους χωρίς εργασία είναι κάτι παραπάνω από σκάνδαλο: είναι «ωρολογιακή βόμβα» στα θεμέλια της κοινωνίας. 


Τι θέλουν, δηλαδή; Να φύγουν δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα ηλικίας 14-20 ετών, να πάνε στην …Αφρική κι ύστερα να μας επανέλθουν ως… λαθρομετανάστες δηλώνοντας «ασυνόδευτα» και παίρνοντας αμέσως, χωρίς να κάνουν τίποτε, υπέρ-τριπλάσια χρήματα, απ’ όσα θα έπαιρναν αν δούλευαν εδώ σε δουλειές του ποδαριού - τις οποίες μάλιστα πιθανότατα δεν θα έβρισκαν; 

Πόσο μυαλό χρειάζεται (και τι «πτυχία» απαιτούνται), για να καταλάβει κανείς πως αυτό είναι σκέτη παράνοια (μη πω τίποτε βαρύτερο);
Η κυβέρνηση πρέπει να… συνέλθει. Να σχεδιάσει πολιτική για να σπάσει αυγά! Όχι τα… κεφάλια των νησιωτών μας! 


Και να πείσει όλους τους Έλληνες ότι κατανοεί το πρόβλημα και θέλει να το λύσει. Δεν το «φορτώνει» σε τρίτους (Ευρωπαίους), ούτε το ρίχνει στη μοιρολατρία (να μάθουμε να ζούμε με αυτό). Αλλά θέλει να σπάσει αυγά για να το λύσει.
· Δεν απολογείται ούτε στη ΔΟΜ, ούτε στην Ύπατη Αρμοστεία (που δεν έχουν καμία απολύτως δικαιοδοσία πάνω σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και δημόσιας ασφάλειας),
· δεν απολογείται σε καμία ΜΚΟ (μάλλον εκείνη πρέπει να τις καλέσει σε απολογία για τα εγκλήματα που έχουν κάνει),
· δεν απολογείται καν στην «Ευρώπη» (όπου η φύλαξη των συνόρων είναι αυστηρά εθνική δικαιοδοσία και όπου οι εταίροι μας κάνουν αυτά ακριβώς που αρνείται να κάνει η Ελλάδα).
· Απολογείται μόνο στους Έλληνες που έχουν φρικάρει!
Κι αν δεν τους πείσει ότι είναι αποφασισμένη και μπορεί να κάνει ό,τι πρέπει, το Χάος που ήδη επικρατεί, σύντομα θα μετατραπεί σε «Μεγάλη Έκρηξη».
Καθόλου «δημιουργική», όμως, αυτή τη φορά. 


Θανάσης Κ. 

ΥΓ. Τώρα ειδικά με την «απειλή του κορονοϊού» η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να αλλάξει εντελώς πολιτική, να βάζει όλους τους νεοεισερχόμενους σε καραντίνα! Άμεσα. Από σήμερα– όχι αφότου φτιαχτούν τα νέα «κέντρα»… resorts που ετοιμάζει.
Φανταστείτε μόνο να σκάσουν δύο κρούσματα κορονοϊου στα νησιά από νεοεισερχομένους λαθρομετανάστες!
Θα έχουμε τεκτονικό σεισμό!
Κουνηθείτε! 


Σημ. Ο- Με τέτοια επιδόματα κολυμπώντας θα έρχονται...


πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.