Τελευταίες αναρτήσεις

22 Ιανουαρίου 2020

Κάποια νύχτα με ΟΡΘΙΟ φεγγάρι ο τούρκος δεν θα κοιμηθεί και θα κάνει σάλτο μέσα στην ιστορία του, τότε ότι κάνει η ΠΑΝΑΓΙΑ, οι Άγιοι, οι ήρωες και ο στρατός μας.

Μετά θα δούμε και το «Ξαπλωτό φεγγάρι» πάνω από την Πόλη, όταν θα αποχωρεί ο τούρκος από την ιστορία βλ. φώτο 
«Όρθιο φεγγάρι, ξάπλα ο καπετάνιος - ξαπλωτό φεγγάρι, όρθιος ο καπετάνιος» λένε οι καπεταναίοι μας. 
Άραγε οι καπετάνιοι μας τόσο καιρό ήταν όρθιοι ή ξαπλωτοί; Μακάρι σήμερα να ανασηκωθούν 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ με την παράταση επίγειας ζωής που χάρισε από το 2009 στον μεγάλο άγιο γέροντα Εφραίμ που κοιμήθηκε πρόσφατα 8 Δεκεμβρίου 2019 (δείτε επικήδειο λόγο που εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή του ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ στην Αριζόνα) έδωσε ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ σε όλους μας, αλλά και στα επερχόμενα παγκόσμια γεγονότα που συνεργούν προς τον ίδιο σκοπό δηλ. στην αποκάθαρση της ανθρωπότητας από την αμαρτία και την διαστροφή. 

Ένας σεβάσμιος παππούλης έλεγε στα πνευματικά του παιδιά «καλύτερα να μην ξέρετε τι γίνεται μέσα στην κοινωνία γιατί μπορείτε να πάθετε ζημιά» εννοώντας αυτά που ακούει στην ΘΕΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ. 

Μια άλλη ευλογημένη ψυχούλα η Λευκή, σε σχόλιο της, το θέτει σωστά το πρόβλημα. 

«Η απουσία μετανοίας επιφέρει σύγχυση νοός, η συγχυση επιφέρει σκοτασμό και ο σκοτασμός επιφέρει αναλγησία ψυχής, νέκρωση συνειδήσεως καί πολλά άλλα, με αποτέλεσμα αυτό που σήμερα ζούμε ώς τραγική πραγματικότητα. 
Ό Κύριος είθε να μάς λυπηθεί καί να γίνει ίλεως. 
Καλή μετάνοια σέ όλους μας.» 

Ο τούρκος πέρα από τις πονηρές συμφωνίες που υπογράφει, παραχαράσσει και την ιστορία του υποστηρίζοντας ότι είναι συνέχεια των Βυζαντινών (μπορεί αυτό να ισχύει εν μέρει μόνο για το αίμα που αφαίμαξε με το παιδομάζωμα και τους σημερινούς κρυπτοχριστιανούς , αλλά φυσικά δεν το βλέπει έτσι) 
¨Το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη ίδρυσε μια νέα έδρα Βυζαντινών Σπουδών και Έρευνας που θα συμβάλλει στη μελέτη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. 

Είναι το πρώτο ερευνητικό κέντρο που δημιουργείται σε κρατικό πανεπιστήμιο, το οποίο θα ρίξει φως στην ιστορίας της Ανατολίας κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στα Βαλκάνια, στην Κωνσταντινούπολη και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με προγράμματα βυζαντινής ιστορίας, πολιτισμού και αρχαιολογίας, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα. 

Επικεφαλής του Ερευνητικού Κέντρου είναι η λέκτορας Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου [Boğaziçi Üniversitesi], Νέβρα Νεσίπογλου- Nevra Necipoğlu. 
Η έδρα αυτή έχει ως στόχο να φέρει τις ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία σε διεθνές επίπεδο. 

Η Νεσίπογλου δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μία από τους κληρονόμους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, όσον αφορά τον πολιτισμό, την ιστορία και τη γεωγραφία και τόνισε ότι υπάρχουν μια σειρά από παρόμοια κέντρα σε όλον τον κόσμο με επίκεντρο την Ιστορία των Βυζαντινών. 


Η έλλειψη ενός ακαδημαϊκού κέντρου για τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία στην Κωνσταντινούπολη, που ήταν η πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας επί 11 αιώνες είναι ένα μεγάλο κενό. Αυτός είναι ο λόγος για την ίδρυση της έδρας αυτής», είπε. 

Παλιά όταν οι Τούρκοι ήθελαν να στριμώξουν τα πράγματα έβαζαν τους γκρίζους λύκους να κάνουν ¨διακοπές¨ στην Ελλάδα (βλ. φωτιές)
ΣἨΜΕΡΑ μήπως τον ρόλο αυτό τον ανέλαβαν πυρήνες τζιχαντιστών; 

Κάτι θέλουν να μας πουν πάλι οι γείτονες για την μοιρασιά των ενεργειακών αντικλίνων του Αιγαίου και δεν ντρέπονται..
Και γιατί να ντρέπονται;

Όταν παρακολουθούν το διαπραγματευτικό μας επίπεδο τέτοιες μέρες και ¨εξανίστανται με την δεινότητα των θέσεων μας¨. (αυτά τα γράφαμε το καλοκαίρι του 2015 και αναρωτιόμαστε αν πέσαμε έξω;) όπως και στα παρακάτω που επισημάναμε από τότε: 

Το Αιγαίο έγινε ¨ενεργειακή λοταρία¨ ανάμεσα στους Αμερικάνους, Ευρωπαίους και από την άλλη πλευρά τους Τούρκους και τους Ρώσους.
Ένας μύλος…

Ο μεν Δυτικός θέλει την ενεργειακή απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία του Πούτιν.
Ο Τούρκος θέλει να γίνει ¨πετρελαιοπηγάς¨.
Ο Ρώσος θέλει ανοικτά περάσματα βλ. Στενά και διαδρόμους ναυσιπλοΐας για να κατεβαίνει με άνεση στην Μέση Ανατολή. 

Από αρθρογραφία μας https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/1589678_xaploto-feggari-pano-apo-tin-poli 

ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2015, ενώ κάποιες δυσκολεμένες ψυχούλες μας προσάπτουν τον τιμητικό τίτλο του αιθεροβάμονος και άλλα πολλά. Τους ευχαριστούμε αν και κάνουμε το ελάχιστο χρέος απέναντι στην Πατρίδα και τον συνάνθρωπο μας επί δεκαετία.

«Μην γίνεστε ΤΙΜΗΤΕΣ των άλλων, αλλά ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ των ΔΩΡΕΩΝ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ» μας έλεγε ο επί 25ετίας πνευματικός μας Παπά – Φώτης ο Λαυριώτης από το πονεμένο σήμερα νησί της Λέσβου που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς γεωπολιτικού ενδιαφέροντος. (τα άλλα τα διαβάζετε και πρόκειται να τα δούμε) 

Και συμπλήρωνε ο κατά ΧΡΙΣΤΌΣ σαλός άγιος αυτός γέροντας: 
«Κάποια νύχτα με ΟΡΘΙΟ φεγγάρι ο τούρκος δεν θα κοιμηθεί και θα κάνει σάλτο μέσα στην ιστορία του, τότε ότι κάνει η ΠΑΝΑΓΙΑ, οι Άγιοι, οι ήρωες και ο στρατός μας.» 
«Που βρε η ΜΕΤΑΝΟΙΑ, που είναι βρε;» 
«θα έρθει βρε και το Ξαπλωτό Φεγγάρι πάνω από την ΠΟΛΗ για τους τουρκαλάδες»  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΥΓ Μήπως ο πονηρός και τα όργανα του μας πάνε για τύπου «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΒΛΩΣΗ» μέσα στα δρώμενα της ανθρώπινης ιστορίας; 
ΘΕΛΟΥΜΕ να επιβιώσουμε; Αυτή την απάντηση περιμένει ο ΟΥΡΑΝΟΣ από εμάς.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.