16 Ιανουαρίου 2020

Δεν θα έχετε σύριζα και θα είναι σαν να έχετε

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου

Η τρελοπαρέα των συριζαίων, το δεκαπενταμελές που προσποιείτο το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο όλοι .....μισήσαμε, φαίνεται ότι επέστρεψε μέσα σε ένα εξάμηνο για τα καλά!
Και δεν εννοώ εδώ τις παλινωδίες με το εισβολικό, που κορυφώθηκαν με την επανίδρυση του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, έτσι ώστε να τους τρολάρει ακόμη και ο Τσίπρας. 


Ούτε τις αλλεπάλληλες αντικρουόμενες εγκυκλίους για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, την οποία ούτε ο Σύριζα δεν αντιμετώπισε με τέτοια προχειρότητα και φοβία.
Ούτε ακόμη και την φασίζουσα απαγόρευση της διαφορετικής γνώμης στο ζήτημα της δολοφονίας των αγέννητων παιδιών, η οποία χαρακτηρίστηκε από τον μπεμπέ Καραμανλή ως προσβολή των δικαιωμάτων των γυναικών!


Αναφέρομαι πρωτίστως στην παιδαριώδη εξωτερική πολιτική! Εξωτερική πολιτική με εγκληματική άγνοια της πραγματικότητας! Είναι κατώτερες δεκαπενταμελούς οι ενέργειες του υπουργείου εξωτερικών σχετικά με το ζήτημα της Λιβύης (αφήνω απέξω την κωλοτούμπα στο σκοπιανό). Ακόμη όμως πιο γελοίες είναι οι σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου και του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς και οι αμήχανες τοποθετήσεις των βουλευτών της ΝΔ. 

Εκλιπαρούμε κυριολεκτικά να μας βάλουν μια καρέκλα να κάτσουμε κι εμείς στο τραπέζι να συζητήσουμε για την Λιβύη.... Ακόμη και γνωρίζοντας καλά ότι η πασίδηλη υποτέλειά μας ούτως ή άλλως σε ρόλο κομπάρσου θα μας περιόριζε και σε περίπτωση που γινόμασταν δεκτοί. Και όμως ούτε για το θεαθήναι οι ῾῾σύμμαχοι῾῾ δεν μας καλούν πια. Και, βεβαίως, δεν έχουν κανέναν λόγο να κάνουν αλλιώς! 

Τι είναι μία διεθνής διάσκεψη για ένα τέτοιο ζήτημα; Σχολικός διαγωνισμός και καταθέσαμε αίτημα συμμετοχής; Ούτε το δεκαπενταμελές του Τσίπρα δεν έκανε κάτι παρόμοιο. Ξέρετε ποιοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν; Όσοι έχουν ήδη εμπλακεί στρατιωτικά ή έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα το κάνουν εάν θιγούν τα συμφέροντά τους. Και εμείς σε καμία περίπτωση δεν ανήκουμε ούτε στους πρώτους ούτε στους δεύτερους. Όλοι γνωρίζουν ότι εάν δεν δώσει εντολή ο Πάιατ, η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπερασπιστεί ούτε το ελληνικό εδαφος, όχι να παρέμβει οπουδήποτε αλλού. Αυτό πλέον το γνωρίζουν όλοι. 

Εάν θέλαμε πρόσκληση, θα έπρεπε να είχαμε παρέμβει και πριν ακόμη από την Τουρκία, και οπωσδήποτε μετά, εξαγγέλλοντας και εμείς αποστολή ελληνικών δυνάμεων στην περιοχή. Και δεν χρειαζόταν καν να στείλουμε στην πραγματικότητα. Δύο πλωτάρχες του ΠΝ οι οποίοι θα επιβιβάζονταν στην ναυαρχίδα του Λίβυου ελληνομαθούς και ελληνοσπουδαγμένου ναύαρχου θα αρκούσαν. Και τότε θα βλέπατε μέλη του νεοδημοκρατικού δεκαπενταμελούς ότι δεν θα χρειαζόταν να ξεφτιλίζεστε παρακαλώντας, αλλά θα σας προσκαλούσαν οι Γερμανοί από μόνοι τους! Και τώρα αν το κάνετε, θα σας προσκαλέσουν την επόμενη φορά. Αλλά αφήνει το αφεντικό ο κυρ Πάιατ; Ποιος ξέρει.... Ρωτήστε τον. Θα σας βάλει καλό βαθμό. 

πηγήShare

1 σχόλιο:

δον κιx ο τις είπε...

Ο τίτλος...

όλα τα λεφτά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.