2 Δεκεμβρίου 2019

Βαρύς ο πέλεκυς του Δικαστηρίου στη δίκη της Siemens…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 μετά από διάρκεια τριών ετών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικαζόταν η πολύκροτη δίκη της Siemens, η οποία από τους επαΐοντες χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο του αιώνα, και στην οποία προ ημερών είχε απαγγελθεί η ενοχή 22 κατηγορουμένων για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα, η Εισαγγελέας πρότεινε στην Έδρα βαριές ποινές κάθειρξης!

Αφού μεσολάβησαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των ενόχων κατηγορουμένων, προκειμένου να προσμετρηθούν ελαφρυντικά στις υπό αναγγελία ποινές! Από τη στιγμή, που η ανώτατη ποινή θα έφτανε τα 15 χρόνια και η αναγνώριση ελαφρυντικών θα μπορούσε να έχει μικρότερες ποινές! Όμως η Εισαγγελέας με εξαίρεση δυο κατηγορούμενους δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά για τους άλλους 20! 

Έτσι, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η κυρία Εισαγγελέας πρότεινε τις παρακάτω ποινές: 

Στον Γερμανό πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens παγκοσμίως Χάινριχ Φον Πίρερ, 15 χρόνια! Στον επίσης Γερμανό πρώην ηγετικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, 7 χρόνια! Στον Τόμας Γκανσβιντ 14 χρόνια! Στον Ράινχαρντ Σίκατσεκ 8 χρόνια! Στους Φρανς Ρίχτερ, Βόλφανγκ Ρούντολφ και Χανς Γιάγκεμαν 7 χρόνια (όλοι τους στελέχη της Siemens)! 

Επίσης στον πρώην Γενικό Διευθυντή και Δ/Σ της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκο (φυγόδικος) 15 χρόνια! Στον πρώην Οικονομικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens στην Ελλάδα (φυγόδικος) Χρήστο Καραβέλα 15 χρόνια! Στη σύζυγό του Μάρθα 13 χρόνια (εκτός από το κατ´ επάγγελμα αδίκημα και το κατά κερδοσκοπία)! 

Στον αντικαταστάτη του Ηλία Γεωργίου στην ηγεσία του Τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens στην Ελλάδα, Πρόδρομο Μαυρίδη, επίσης 15 χρόνια! Στον αντικαταστάτη του Χρήστου Καραβέλα, Αλέξανδρο Αθανασιάδη 11 χρόνια! 

Οι Γιώργος Σκαρπέλης 15 χρόνια, Νίκολαος Νίντος 11, Γεώργιος Αργυρόπουλος 15, Δημήτριος Γυφτόπουλος 13, Δημήτρης Κουβάτσος 15, Παναγιιώτης Νικάκης 13, Γεώργιος Καλδής 7, Αλέξανδρος Λέτσας 7, Φάνης Λυγινός 13, Ζαν Κλοντ Όσβαλντ 14! Ο τελευταίος, αφού είχε “σπάσει” το βραχιολάκι από τον Νοέμβριο του 2018, εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και δεν έχει συλληφθεί! 

Την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 συνήλθε εκ νέου το Δικαστήριο και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση, που δεν αποκλίνει πολύ από την πρόταση της εισαγγελέως κ. Σκεπαρνιάς. Καταδικάζοντας τους ενόχους σε: Μιχάλη Χριστοφοράκο, Χρήστο Καραβέλα, Χάινριχ Φον Πίρερ, Γιώργο Σκαρπέλη και Πρόδρομο Μαυρίδη 15 χρόνια! Στους Γεώργιο Αργυρόπουλο, Δημήτρη Κουβάτσο και Κλοντ Όσβαλντ 14 χρόνια! Στους Τόμας Γκανσβιντ, Μάρθα Καραβέλα και Παναγιιώτη Νικάκη 13 χρόνια! Στους Δημήτρη Γυφτόπουλο και Φάνη Λυγινό 12 χρόνια! Στους Αλέξανδρο Αθανασιάδη και Νικόλαο Νίντο 10 χρόνια! Στους Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, Φρανς Ρίχτερ, Βόλφανγκ Ρούντολφ και Χανς Γιάγκεμαν 7 χρόνια! Και τέλος, στους Γεώργιο Καλδή και Αλέξανδρο Λέτσα 6 χρόνια! 

Βέβαια η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων υπόκειται σε έφεση στο Πενταμελές για να γίνει τελεσίδικη και στον Άρειο Πάγο για να γίνει αμετάκλητη! 

Στις 12:45 το Δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει εάν και εφ΄ όσον θα δοθεί σε κάποιους εκ των ενόχων αναστολή της ποινής ή όχι! 

Επανερχόμενη η Έδρα, η Εισαγγελέας πρότεινε για τους καταδικασθέντες: 
Χωρίς αναστολή της ποινής, που σημαίνει ότι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή, οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Γιώργος Σκαρπέλης, Πρόδρομος Μαυρίδης, Μάρθα Καραβέλα, Φάνης Λυγινός και Κλοντ Όσβαλντ! 

Με αναστολή της ποινής, αλλά με εμφάνιση στο Α/Τ της περιοχής τους και χρηματική εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, οι Χάινριχ Φον Πίρερ, Γεώργιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Κουβάτσος, Τόμας Γκανσβιντ και Παναγιιώτης Νικάκης! 

Επίσης ο Δημήτρης Γυφτόπουλος 80 χιλιάδες ευρώ εγγύηση, ο Αλέξανδρος Αθανασιάδης 50 χιλιάδες ευρώ εγγύηση και οι Γεώργιος Καλδής, Αλέξανδρος Λέτσας 30 χιλιάδες ευρώ εγγύηση! 

Οι Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Ράινχαρντ Σίκατσεκ, Φρανς Ρίχτερ, Βόλφανγκ Ρούντολφ, Χανς Γιάγκεμαν, χωρίς περιοριστικούς όρους! Μετά από διακοπή μιας ώρας, η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αποφάσισε την υλοποίηση της προτάσεως της Εισαγγελέως και οι ένοχοι των οποίων η ποινή δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα οδηγούνται στη φυλακή!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.