6 Δεκεμβρίου 2019

Βαθαίνουν επικίνδυνα τα ρήγματα στις εθνικές κόκκινες γραμμές.

Ελλάδα και Κύπρος υποχρεώνονται σε συνεχείς υποχωρήσεις απέναντι στην επιθετική εξωτερική πολιτική που υιοθετούν Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία.

Από τον Νίκο Σταυρουλάκη 

Το δήθεν «ισχυρό δίπολο» Ελλάδα - Κύπρος αποδεικνύεται ότι δεν είναι τίποτα περισσότερο στην πράξη από ένα «παιχνιδάκι» στα χέρια της επιθετικής διπλωματίας της Αγκυρας, των Τιράνων και των Σκοπίων. Σε όλα τα εθνικά μέτωπα Αθήνα και Λευκωσία υποχρεώνονται σε συνεχείς υποχωρήσεις από στρατηγικές θέσεις κυριαρχίας είτε εκ των πραγμάτων είτε εξαιτίας επιλογών, ενίοτε καθυστερημένων, που δεν μπορούν να ανακόψουν την επιθετικότητα γειτονικών χωρών σε βάρος της Ελλάδας.

Η μόλις προ 48 ωρών «κίνηση-ματ» της Τουρκίας στη ΝΑ Μεσόγειο με την ανακοίνωση υπογραφής «μνημονίου κατανόησης» (Memorandum of Understanding - MoU) με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, στο οποίο περιγράφεται πρόθεση των δύο πλευρών για μελλοντική οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ τους, δημιουργεί νέα δεδομένα στην περιοχή. Οι δύο χώρες υπέγραψαν και «συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας». Οι τουρκολιβικές συμφωνίες έπεσαν σαν κεραμίδα στις δύο πρωτεύουσες του Ελληνισμού, οι οποίες γνώριζαν τις τουρκικές μεθοδεύσεις, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Ανεξάρτητα αν παράγουν (ή δεν παράγουν) νομικό αποτέλεσμα, η Τουρκία συνεχίζει να προωθεί τις θέσεις της στη νοτιοανατολική Μεσόγειο χωρίς ουσιαστική ανάσχεση. Και η τουρκική εισβολή στην Κύπρο παράνομη πράξη θεωρείται διεθνώς, αλλά ουσιαστικό νομικό αποτέλεσμα παρέχει σταθερά από το 1974...

Πρόκληση

Η νέα προκλητική κίνηση της Αγκυρας συνίσταται στο ότι η τουρκική διπλωματία κινούμενη στα όρια του κοινώς παραδεκτού συνέταξε τη «συμφωνία κατανόησης» με την επίσημη Λιβύη (της Τρίπολης), την ώρα που τα τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα αλωνίζουν στη νόμιμα οριοθετημένη ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και απειλούν να εισβάλουν και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Το τουρκολιβικό μνημόνιο συνομολογήθηκε μεταξύ χωρών που δεν μπορούν στην πράξη να αποκτήσουν κοινά θαλάσσια σύνορα, σύμφωνα με οποιαδήποτε ερμηνευτική προσέγγιση του ισχύοντος Δικαίου της Θάλασσας, εκτός εάν σβήσουν από τον χάρτη τεράστιοι γεωγραφικοί όγκοι (Κρήτη, Κύπρος), όπως ορθά επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, υποδεχόμενος στο υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη (28/11) τον Ολλανδό ομόλογό του Στέφαν Μπλοκ.

Στο αλβανικό «μέτωπο» η Αθήνα διακηρύσσει ότι συνεχίζει να στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας, την ώρα που η κυβέρνηση των Τιράνων επιτίθεται με κάθε μέσο κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, εφαρμόζοντας μεθόδους εθνοκάθαρσης, που δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες...

Συρρίκνωση

Ο Ελληνισμός συρρικνώνεται μπροστά στην επιθετικότητα του αλβανικού εθνικισμού, που ξεδιπλώνεται κυρίως σε βάρος της χώρας μας με ενορχηστρωτή τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα. Είναι τόση η εμπάθειά του για τη χώρα μας, που υποδέχτηκε τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών στα Τίρανα φορώντας ένδυμα με τον αλβανικό αετό στο στέρνο. Ο Ν. Δένδιας προσέτρεξε από τα Σκόπια στην Αλβανία για να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους Αλβανούς σεισμοπλήκτους, εφαρμόζοντας την παλιά γνωστή συνταγή καλλιέργειας θετικού κλίματος μέσω της «διπλωματίας των σεισμών» (Παπανδρέου - Τζεμ), την ώρα που ο Ράμα συνεχίζει να ξεκληρίζει την ελληνική εθνική μειονότητα υφαρπάζοντας τις περιουσίες των Ελλήνων στη Χειμάρρα και στις νοτιότερες περιοχές.

Είναι γνωστό ότι η «διπλωματία των σεισμών» αποφέρει χρονικά περιορισμένο αποτέλεσμα και δεν αναιρεί την εδραιωμένη επιθετικότητα, όπως αποδείχτηκε στην περίπτωση της Τουρκίας... Πάντα η Ελλάδα προστρέχει σε βοήθεια και στη συνέχεια εκλιπαρεί για διεθνή στήριξη...

Εν τέλει με τη στάση της απέναντι στις δύο από τις πέντε υποψήφιες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Σκόπια) εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή προοπτική των δύο χωρών στα χέρια τρίτων χωρών-μελών της Ε.Ε., που αναλαμβάνουν εκείνες (Γαλλία, Ολλανδία) να καθαρίσουν την «κόπρο του Αυγείου».

Στο βαλκανικό θέατρο τα Σκόπια, παραβιάζοντας διαρκώς τα συμπεφωνημένα της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκαλούν συνεχή προβλήματα στη χώρα μας, με αποκορύφωμα τη χρήση του απαγορευμένου από τη συμφωνία όρου «μακεδονικός» στα προϊόντα.

Το θέμα των παρεκκλίσεων από το γράμμα της συμφωνίας ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ που την υπέγραψε, ο οποίος συνεχίζει να κάνει λόγο για «μακεδονική γλώσσα των πατέρων μας», έθεσε στην επίσκεψή του ο Ελληνας ΥΠΕΞ. «Ε, και;» διερωτάται παρασκηνιακά η ηγεσία της γειτονικής χώρας... Αφού έτσι και αλλιώς η Αθήνα μάς στηρίζει...

Οι συνεχείς «εκπλήξεις» αιφνιδιάζουν τα αρμόδια κυβερνητικά επιτελεία σε Αθήνα και Λευκωσία, δημιουργώντας κλίμα αμηχανίας και περίσκεψης. Η αντιπολίτευση ζήτησε ήδη τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών (Φώφη Γεννηματά), ενώ οι Ενοπλες Δυνάμεις, που αρχίζουν να γιατρεύουν τις πληγές από τη δεκαετή οικονομική κρίση, αναμένουν τη χρονική στιγμή που θα καταστούν αποτελεσματικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης και της ελληνικής διπλωματίας όχι στα λόγια... Ελλάδα και Κύπρος υποχωρούν σε όλα τα εθνικά μέτωπα, την ώρα που σύμφωνα με ακριβείς ενδείξεις το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο να βάλει πλάτη σε ουσιαστική στρατηγική συνεργασία με τους «συμμάχους» που έχει στην περιοχή...

Σκόπια: Ζητούν και τα ρέστα για την Ευρώπη

Η Αθήνα, αφού αποδέχτηκε τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στους υποχρεωτικούς προσδιορισμούς της γειτονικής χώρας, τρέχει τώρα να προλάβει τα εμπορικά σήματα. Το «Macedonia The Great» είναι, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, το νέο σλόγκαν που προστατεύει τα ελληνικά «μακεδονικά». Η Αθήνα διατυπώνει τη βεβαιότητα ότι το λογότυπο της «μεγάλης Μακεδονίας», που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit στη Θεσσαλονίκη, δίνει την «κεντρική ταυτότητα» στα (ελληνικά) μακεδονικά προϊόντα, «στα προϊόντα της αυθεντικής Μακεδονίας», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ. Και μόνο το γεγονός ότι χρειάζεται πλέον να ξεχωρίζουν οι προσδιορισμοί των ελληνικών μακεδονικών προϊόντων συνιστά ακόμα μία υποβάθμισή τους.

«Ηττα κατά κράτος» για τη Λευκωσία η συμφωνία για την πολιτική ισότητα

«Τέλος εποχής» για την «Ελληνική Κύπρο» συνιστά η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί υπό τον γ.γ. του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες στο Βερολίνο. Η ελληνοκυπριακή πλευρά υποχρεώθηκε σε ακόμα μία μείζονα καθοριστική υποχώρηση... Μετά την τυπική αποδοχή των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 1974 και την υιοθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σε προηγούμενο χρόνο, τώρα η Λευκωσία «καταπίνει» και το θέμα της πολιτικής ισότητας.

Η ιστορική ρήση του αείμνηστου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου «παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα» ανατρέπεται άρδην με τις πρόσφατες κινήσεις της τουρκικής διπλωματίας. Η Αγκυρα επέβαλε ακόμα μία φορά τους όρους της, καθώς η προαπαίτηση Τσαβούσογλου για την πολιτική ισότητα πέρασε και στην ανακοίνωση των Ην. Εθνών. «Η Τουρκία δεν σκέφτεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους παρόντες όρους για το Κυπριακό» είχε δηλώσει ο Τσαβούσογλου λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση του Βερολίνου (25/11), προσθέτοντας πως «αν θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, πρέπει να αρθούν οι ασάφειες για την πολιτική ισότητα».

Μεθοδικά σχέδια

Η Τουρκία δουλεύει μεθοδικά εδώ και χρόνια στο Κυπριακό και ό,τι προαναγγέλλει το πραγματοποιεί. Σύμφωνα με τις αναμενόμενες κινήσεις της, η «πολιτική ισότητα» είναι ο προάγγελος της «εκ περιτροπής προεδρίας», την οποία η Τουρκία σκοπεύει να επιτύχει σε επόμενη φάση ή και στην προσεχή πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, που σχεδιάζεται να γίνει αμέσως μετά τις λεγόμενες προεδρικές εκλογές στα Κατεχόμενα. Αν το πετύχει, θα έχει πετύχει το τέλος της «ελληνικής εποχής» στην Κύπρο. Ο χρόνος τρέχει... Η πραγματοποίηση πενταμερούς διάσκεψης μπήκε ήδη στο πλάνο των Ην. Εθνών. Εάν τελικά συγκληθεί, δεν θα έχει καμία συνάφεια με την αντίστοιχη πενταμερή του Κραν Μοντανά.

Στην τριμερή του Βερολίνου υπό τον γ.γ. του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες καταγράφηκαν τόσο μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές που υποχρεωτικά χαρακτηρίστηκε «άτυπη», ενώ και ο αρχικός σχεδιασμός για πενταμερή μέσα στον τρέχοντα μήνα αναβλήθηκε για το 2020. Αγνωστα παραμένουν η τελική ατζέντα, η ακριβής ημερομηνία και ο χώρος πραγματοποίησης, ενώ και οι εκλογές στα Κατεχόμενα σε τέσσερις μήνες θα καθυστερήσουν εκ των πραγμάτων τη σύγκλησή της...

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του Βερολίνου ο κατοχικός ηγέτης άνοιξε τα χαρτιά του εκθέτοντας την ελληνοκυπριακή πλευρά. Ο Μουσταφά Ακιντζί χαιρέτισε την αναφορά στη δήλωση των Ην. Εθνών ότι ο στόχος είναι μια «στρατηγική συμφωνία» ανάμεσα στις δύο πλευρές, υπονοώντας σαφώς δύο ξεχωριστές οντότητες που θα συνεταιριστούν με προσωπείο το μελλοντικό κοινό ενιαίο κράτος.

Ο Ακιντζί χαιρέτησε και τις αναφορές στη σχεδιαζόμενη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στην διαδικασία, τονίζοντας ότι δεν θα είναι μακρά, θα γίνει σε στάδια και θα επικεντρωθεί στο αποτέλεσμα. Επέμεινε ότι «σε μια λύση πρέπει να περιλαμβάνεται η πολιτική ισότητα και η αποτελεσματική συμμετοχή (των Τουρκοκυπρίων) στις αποφάσεις, ενώ ως προς τους περίφημους «όρους αναφοράς», ξεκαθάρισε ότι η ημερομηνία του «πλαισίου Γκουτέρες» που δίνει το στίγμα των «όρων» και επομένως και της συνέχειας είναι η «30ή Ιουνίου» και όχι άλλη εκδοχή των «όρων».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προσδιόρισε και το πλαίσιο των «δυσκολιών» που θα αντιμετωπίσει η επίσημη Λευκωσία και των υποχωρήσεων που πρέπει να κάνει, αφού τόνισε (υπαινισσόμενος ευθύνες της ελληνοκυπριακής ηγεσίας μέχρι σήμερα) ότι «καθένας θα πρέπει να κάνει ό,τι του αναλογεί και να συμπεριφερθούμε με προσοχή, μετρώντας τις συνθήκες που υπάρχουν, και στο πλαίσιο των επαφών του γ.γ. με τις εγγυήτριες δυνάμεις και τις πλευρές θα πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία που θα έχει καλό χρονικό προσδιορισμό». Σε αυτήν τη διαδικασία υπέδειξε ότι πρέπει να εμπλακούν πολιτικά κόμματα, ΜΚΟ, οργανώσεις νεολαίας και γυναικών, ώστε οι υποχωρήσεις να γίνουν αποδεκτές και η διαδικασία να μπορέσει να βοηθήσει και τις σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας και Τουρκίας - Ε.Ε.

Και όμως, την ίδια ώρα η Κύπρος συμφωνεί Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με το ψευδοκράτος, πριν υποχωρήσει στο θέμα της πολιτικής ισότητας... Οι δύο πλευρές συμφώνησαν παραμονές της συνάντησης του Βερολίνου να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις, η ελληνοκυπριακή πλευρά την άσκηση «Νικηφόρος» και η τουρκοκυπριακή πλευρά άσκηση της πολιτοφυλακής, εάν τα στρατιωτικά μεγέθη στη Μεγαλόνησο λογίζονται ως ισοϋψή...

Η Αγκυρα ενισχύει συνεχώς τις θέσεις της

Την ώρα που η Αθήνα διακηρύσσει ότι η «διπλωματία των κανονιοφόρων» είναι «ντεμοντέ», η Αγκυρα προχωρεί ακόμα ένα βήμα στις επιδιώξεις της στην Κύπρο, επιβάλλοντας το δικό της status διά των όπλων... Παράλληλα με την παράνομη εισβολή στη Συρία η Αγκυρα εισέβαλε και στην κυπριακή ΑΟΖ, αντιμετωπίζοντας μόνο χλιαρές φραστικές αντιδράσεις από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε., η οποία επέβαλε δήθεν κυρώσεις, που ούτε κατ’ ελάχιστο επηρεάζουν την πολιτική της Αγκυρας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Η Αθήνα, που διακηρύσσει πως βλέπει ως «ίση προς ίση» την Τουρκία, «καταπίνει» ό,τι της σερβίρουν, αδυνατώντας να επιβάλει στοιχειωδώς τις θέσεις της στην περιοχή, και ας επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο ως οδηγό των ενεργειών της. Ανίσχυρη να προστατεύσει την Κύπρο, παριστάνει την εγγυήτρια του εαυτού της στο Κυπριακό, αναμένοντας την επόμενη αιφνιδιαστική κίνηση της Αγκυρας.

Ο Ράμα αφανίζει τη μειονότητα της Βορείου Ηπείρου με την απογραφή

Η Αθήνα προσπαθεί ματαίως να επιβάλει σεβασμό της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Αδυνατεί στην ουσία να την προστατεύσει, ενώ σπεύδει να βοηθήσει την πληγείσα από τους πρόσφατους σεισμούς γειτονική χώρα... Χαρακτηριστική είναι η υποδοχή των Αλβανών στα ελληνικά κλιμάκια της ΕΚΑΜ... Γνωρίζοντας ότι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων καλύπτονται από ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα τοποθέτησαν ακόμα και στα ερείπια οικιών στα οποία είχαν εγκλωβιστεί πολίτες την αλβανική σημαία.

Η επόμενη επίθεση σε βάρος των γηγενών Ελλήνων της Αλβανίας θα συντελεστεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, κατά την απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία. Ο Ράμα επιχειρεί να «σβήσει» τη μειονότητα και στα χαρτιά με την απογραφή. Η κλιμάκωση της αλβανικής εξουσίας έφερε στην Αθήνα κλιμάκιο της μειονότητας (ο Βαγγέλης Ντούλες, ο γενικός πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Κάγιος και ο επικεφαλής της Ομόνοιας Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρης), που επισκέφτηκε την πολιτειακή Αρχή στο Προεδρικό Μέγαρο και τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εκθέσουν τις ανησυχίες τους και να ζητήσουν την ουσιαστική στήριξη της Αθήνας στις σκληρές επιθέσεις που δέχεται η χριστιανική ελληνική μειονότητα. Αντ' αυτού, η Αθήνα έσπευσε να βοηθήσει (καλώς) τους Αλβανούς σεισμοπλήκτους... 

Δημοκρατία
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.