12 Δεκεμβρίου 2019

Μία Ημερίδα-Θεία Λειτουργία.

Αυτά που αξιωθήκαμε να ζήσουμε, όσοι είμαστε παρόντες και παρούσες, σε αυτήν την εκπληκτική κατά Θεόν Ημερίδα, δεν περιγράφονται με λόγια.

Ήταν κάτι το μοναδικό, το άγιο, το χαριτωμένο. Σε όλη την ατμόσφαιρα, επικρατούσε, η Χαρά, η Αγάπη, η Ελπίδα του Θεού.

Ο πατέρας Ιωάννης Καλαϊδης, προς τιμήν του οποίου πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση, αισθανόμασταν ότι ήταν εκεί και μας ευλογούσε, μας χαιρετούσε, μας αγκάλιαζε.

Αυτή η σύναξη αγάπης, θα μείνει βαθιά χαραγμένη, μέσα στις νεανικές καρδιές μας, καθώς αισθανθήκαμε ότι ψηλαφήσαμε και ήρθαμε σε επικοινωνία με έναν Άγιο, με έναν Άνθρωπο του Θεού.

Πλήθος κόσμου ήρθε να τιμήσει τον αείμνηστο παππούλη Ιωάννη. Όλη η αίθουσα παλλόταν,κανείς δεν ήθελε να τελειώσει η η Ημερίδα και να φύγει. Όπου και να κοίταζες,έβλεπες πρόσωπα συγκινημένα, χαρούμενα, αλλοιωμένα από την Θεία Χάρη.

Οι εισηγητές, λαμπροί, εξαιρετικοί, διακριτικοί, κόσμησαν την όμορφη αυτή πανήγυρη.Ο Πατέρας Γερβάσιος συγκλόνισε, ο πατέρας Γεώργιος Παγώνης συγκίνησε, ο κ.Σίμογλου άγγιξε και τέλος ο πατέρας Νικόλαος Λουδοβίκος χαρίτωσε. Ακόμα, ο πατέρας Χρυσόστομος Μαϊδώνης, ως συντονιστής, μας ενέπνευσε με την απλή και αγιασμένη πίστη του. 

Τέλος η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βρυούλων κ.Παντελεήμονα, ο οποίος ομίλησε με τόσο αγάπη, μας έκανε να καταλάβουμε το μεγαλείο της Αρχιερωσύνης.

Η όλη αυτή εκδήλωση ή αλλιώς Θεία Λειτουργία, όπως την αισθανθήκαμε, αφιερώθηκε στον Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο και στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη, που τόσο ευλαβούνταν ο αείμνηστος πατέρας Ιωάννης.

Εκ βάθους ψυχής, ευχόμαστε σε όλους σας,που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, να γευτείτε την αγιότητα αυτού του αγιασμένου λευίτη του Κυρίου, του πατρός Ιωάννου Καλαϊδη και να τον επικαλείστε.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ.

Με πολλή εν Χριστώ ευγνωμοσύνη.
Πτυχιούχοι και Φοιτητές διαφόρων Σχολών της Θεσσαλονίκης. Τέκνα των Αγίων Δημητρίου και ΠορφυρίουShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.