15 Δεκεμβρίου 2019

ΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΑΓΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΕΥΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ π ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΙΔΗΣ" (βίντεο)

από το κανάλι Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης 

Δελτίο Τύπου 

Επιτυχώς διεξήχθη, μέσα σε ατμόσφαιρα ευλάβειας, η εσπερίδα με θέμα «Ο αγιασμένος λευίτης του Κυρίου, πατέρας Ιωάννης Καλαΐδης». Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Διακονία» (Νικολάου Πλαστήρα 65, Θεσσαλονίκη) το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019. Την διοργάνωσαν ο ιερός ναός αγίου Γεωργίου Πανοράματος και πτυχιούχοι της Θεολογικής Σχολής και άλλων Σχολών του Α.Π.Θ. με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.  

Είχαν κάτι μοναδικό οι εισηγήσεις των τεσσάρων ομιλητών. Ήταν απλές, άπλαστες αλλά και ενδιαφέρουσες, μεστές, χαριτωμένες. Το κυριότερο, ήταν απανθίσματα προσωπικών βιωμάτων κοντά στον σεβάσμιο ιερέα Ιωάννη Καλαΐδη. Ο αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος αφηγήθηκε το πώς και το γιατί προσκάλεσε τον πατέρα Ιωάννη στην ιεροσύνη. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Παγώνης παρουσίασε ευλογημένες σκηνές από την φιλία του με τον αγαθό παπά-Γιάννη. 

Ο κύριος Απόστολος Σίμογλου περιέγραψε θαυματουργές ιάσεις ασθενών που έγιναν με τις δεήσεις του πατέρα Ιωάννη και τις πρεσβείες των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Λουδοβίκος μίλησε για την χαρά του Θεού που ζούσε και σκορπούσε ο μακάριος πατήρ Ιωάννης. Ύστερα, ο λόγος δόθηκε στο ακροατήριο και μίλησαν με θαυμασμό και συγκίνηση για τον αείμνηστο ιερέα κάποιοι παρευρισκόμενοι.

Την εσπερίδα συντόνιζε ο αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης. Ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Βρυούλων κ. Παντελεήμων εξήγαγε κάποια ωφέλιμα συμπεράσματα από τις εισηγήσεις για τον π. Ιωάννη Καλαΐδη και η εκδήλωση έληξε. 

Με αφορμή το αφιέρωμα στον παπά-Γιάννη, κάποιες επίκαιρες σκέψεις πριν το τέλος. Η σύμπτωση της εκδήλωσης με την εφετινή σαρακοστή των Χριστουγέννων είναι κάτι αξιοσημείωτο. Είναι ενθάρρυνση για την πνευματική προετοιμασία. Είναι ... πατρική ευλογία! Λες και ο ευλογημένος πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης καλεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία, την αγία και αγιοτόκο, τους χριστιανούς για να εορτάσουν τα αληθινά Χριστούγεννα. Ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.