9 Νοεμβρίου 2019

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΖΗΤΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ

Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα απέστειλαν αίτημα προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για την άσκηση διπλωματικής πίεσης προς την αλβανική πλευρά όσον αφορά το πόρισμα για τα αίτια θανάτου του παιδιού τους.

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζητούν οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του γιου τους πριν από έναν χρόνο στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Την ίδια ώρα, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν να κωλυσιεργούν στην έκδοση του σχετικού πορίσματος, επιχειρώντας να βγάλουν λάδι τους επίλεκτους της RENEA που δολοφόνησαν τον 35χρονο ομογενή.

Με επιστολή που παρέδωσαν στον βουλευτή Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλη Γιόγιακα, που παραβρέθηκε το περασμένο Σάββατο στους Βουλιαράτες στο ετήσιο μνημόσυνο του άτυχου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι γονείς του Ιωάννης και η Βασιλεία Κατσίφα ζητούν από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να ασκήσει πιέσεις προς την αλβανική πλευρά προκειμένου να εκδοθεί το πόρισμα για τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στη δολοφονία του γιου τους πριν από έναν χρόνο.

Ο Ιωάννης και η Βασιλεία Κατσίφα επισημαίνουν ότι ο γιος τους δεν ήταν «εξτρεμιστής», όπως τον παρουσίασε από την πρώτη στιγμή ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα δικαιολογώντας την εκτέλεσή του από τους επίλεκτους της αλβανικής Αστυνομίας και πως η αντίδρασή του ήταν αποτέλεσμα της αγανάκτησης για την καταπίεση που ασκείται στον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Παράλληλα οι ίδιοι θέτουν μια σειρά από ερωτήματα που έχουν σχέση με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις 28.10.2018 στους Βουλιαράτες και οδήγησαν στον θάνατο του παιδιού τους και όσα τραγικά ακολούθησαν τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας το κλίμα τρομοκρατίας που συνεχίζουν να βιώνουν από τις αλβανικές αρχές.

Η επιστολή κλείνει με την έκκλησή τους προς τον Ελληνα πρωθυπουργό να στρέψει το ενδιαφέρον του και στον τόπο τους «πριν να είναι αργά», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η συγκινητική επιστολή:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Τέτοιες μέρες έναν χρόνο πριν ο γιος μας Κωνσταντίνος Κατσίφας φρόντιζε το χωριό μας να ντυθεί στα γαλανόλευκα για να τιμήσει την μνήμη των πεσόντων του 1940.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά ο Κωνσταντίνος μας, δεν είναι πια εδώ καθώς όπως γνωρίζετε εκτελέστηκε από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας στο χωρίο μας Βουλιαράτες, την 28η Οκτωβρίου του 2018.
Είναι εδώ όμως η ψυχή του που επιζητά δικαίωση μαζί με τα δικά μας «γιατί;».


Γιατί έπρεπε να εκτελεστεί εφόσον ήταν περικυκλωμένος στο βουνό από εκατοντάδες άνδρες της αλβανικής Αστυνομίας ενώ μπορούσε να είχε συλληφθεί;

Γιατί μας βασάνιζαν δέκα ημέρες και έσερναν τη σορό του παιδιού μας χωρίς να μας αφήσουν να τον δούμε;

Γιατί αλλοίωσαν όλα τα στοιχεία επεμβαίνοντας στη σορό του γιου μας και δεν μας επέτρεψαν ως γονείς να κάνουμε δικιά μας πραγματογνωμοσύνη;

Γιατί δεν σέβονται τα θρησκευτικά μας δικαιώματα και σταμάτησαν τις εργασίες για τον ναΐσκο που χτίζαμε στη μνήμη του παιδιού μας;

Γιατί έναν χρόνο τώρα τρομοκρατούν τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που μας συμπαραστέκονται στον πόνο μας; Ανακρίνονται, τρομοκρατούνται και κηρύσσονται ανεπιθύμητοι.

Γιατί έναν χρόνο τώρα οι αλβανικές αρχές δεν εκδίδουν το πόρισμα για τις συνθήκες δολοφονίας του Κωνσταντίνου μας;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κατανοούμε το βάρος των ευθυνών που έχετε αναλάβει, ελπίζουμε όμως και ζητούμε από εσάς να ασκήσετε πιέσεις για την άμεση έκδοση του πορίσματος της δολοφονίας του γιου μας ώστε να μπορούμε κι εμείς σαν γονείς να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να μη σπιλωθεί η μνήμη του.

Ο Κωνσταντίνος δεν ήταν το κακό παιδί που θέλησαν να προβάλλουν οι αλβανικές αρχές. Ο Κωνσταντίνος ήταν ένας καλόψυχος και καλόκαρδος άνθρωπος που αγάπησε την Ελλάδα πολύ. Το χέρι του δεν οπλίστηκε για να αφαιρέσει ζωές, δεν θα μπορούσε άλλωστε καθώς η βαθιά του πίστη στον Θεό και στις χριστιανικές αξίες δεν του το επέτρεπαν. Η αντίδρασή του ήταν αποτέλεσμα της αγανάκτησης σε όλα αυτά που βίωνε. Αγανάκτηση για όσα πέρασε και συνεχίζει να περνάει ο βορειοηπειρωτικός λαός που δεν τολμά να αντιδράσει γιατί τον κυρίευσε ο φόβος. Ο γιος μας τόλμησε και είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν.

Με την εν ψυχρώ δολοφονία του Κωνσταντίνου, η Αλβανία έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν σέβεται την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σας ζητούμε να στρέψετε το βλέμμα σας στον τόπο μας πριν να είναι ακόμη αργά.

Με σεβασμό Γιάννης και Βασιλεία Κατσίφα»

Δεν είναι πρώτη φορά που οι γονείς του άτυχου ομογενή απευθύνθηκαν στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Tον περασμένο Δεκέμβριο, με μια επιστολή που απέπνεε περηφάνια και αξιοπρέπεια, είχαν ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την παρέμβασή του τόσο για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του γιου τους όσο και για τις συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις των Τιράνων κατά της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Ο πρώην πρωθυπουργόςα δεν μπήκε τότε καν στον κόπο να απαντήσει στους χαροκαμένους γονείς, όπως είχε πράξει στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις. 

Λάδι η RENEA, αλλά…

Η αδυναμία των αλβανικών αρχών να τεκμηριώσουν σοβαρά όσα προκλητικά από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ο πρωθυπουργός Ράμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για την εκτέλεση Κατσίφα έχει ως αποτέλεσμα να μεθοδεύεται η έκδοση ενός σαθρού και κατευθυνόμενου πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο όχι μόνο θα απαλλάσσεται η RENEA από κάθε ευθύνη, αλλά -υπάρχουν ακόμη και φόβοι- πως θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί το θύμα ως… αυτόχειρας. Οτι δηλαδή αυτοκτόνησε προκειμένου να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των ανδρών της RENEA.

Η έκθεση που βγάζει λάδι τη RENEA φέρεται να δίνει απαντήσεις στους λόγους που οι επίλεκτοι της αλβανικής Αστυνομίας δεν χρησιμοποίησαν άλλες μεθόδους προκειμένου να ακινητοποιήσουν τον Κατσίφα από τη στιγμή που ουδείς κινδύνευε -εφόσον ισχύουν οι ισχυρισμοί πως οπλοφορούσε κατά τον εντοπισμό του- στο ύψωμα όπου εντοπίστηκε επάνω από τους Βουλιαράτες.

Την ίδια ώρα -και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής- ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα, μιλώντας στην ελληνική έκδοση του euronews.com κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, επέμεινε στη δήλωσή του μετά τον θάνατο του Ελληνα ομογενή, όταν είχε κάνει λόγο για «εξτρεμιστική τρέλα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πίστευα και πιστεύω πως κάποιος που τρέχει μέσα στον κόσμο κρατώντας όπλο και απειλώντας τις ζωές ανθρώπων είναι επικίνδυνος».

Παναγιώτης Σαββίδης / protothema.gr

(ευχαριστούμε την κ. Σοφία Παπανικολάου για την ενημέρωση)Share

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Η ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΖΗΤΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ...ΠΟΥ ΣΤΑ ΟΠΑ ΟΠΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ....ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΟΝΔΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ...ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΗ ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ...Η ΟΠΟΙΑ ΤΟ 1821 ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΥΨΩΝΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΖΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΧ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ...ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ ΙΤΑΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ...ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΟΠΟΥ ΔΕΙ...ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΟΥΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΜΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΠΕΧΘΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ.... ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ Η ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΏΜΑΣΤΕ ΣΤΩΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ...ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ;;;;;
ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ...; ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΥΟ ΗΡΩΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ( ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ) ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ....ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΚΑΠΟΥ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ, (ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...). Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ...ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ...Η ΤΙΣ ΕΠΙΠΛΑΣΤΕΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ....ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΤΣΙΦΑ...ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ...ΔΙΟΤΙ Η ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ....ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - www.ledrastory.com

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΕΠ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΘΡΟ ''ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ''ΠΟΥ ΤΟ ΕΥΤΟΛΜΟ KOUKFAMILY ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ....ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔEIΚΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΟΛΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ....SEARCH ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ KOUKFAMILY.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.