29 Νοεμβρίου 2019

ΤΗΣ ΕΥΠ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕ Η ΝΔ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Άρπαγες της ψήφου του λαού… 

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Έγραφα και σας ενημέρωνα με το άρθρο μου στις 16 Μαρτίου 2019 “Έχασε το μπούσουλα στην ΕΥΠ ο Ρουμπάτης”, πως:

«Στον απόηχο της ερώτησης που έχει κατατεθεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή και πρόεδρο του κόμματος “Δύναμη Ελληνισμού” Δημήτρη Καμμένο, αναφορικά με τα ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας στον υπό διεξαγωγή προεκλογικό διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην ΕΥΠ, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως, που είτε ενισχύουν το σενάριο διεξαγωγής εθνικών εκλογών το Μάιο ή απλώς επιβεβαιώνουν, πως αυτή η τόσο κρίσιμη εθνικά υπηρεσία, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, έχει καταστεί πεδίο δόξης λαμπρό για κομματικά βολέματα και ασταμάτητο φαγοπότι. Όλα πλέον δείχνουν ότι ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης έχει χάσει το παιχνίδι στο “μαγαζί” της Κατεχάκη, κοινώς έχει χάσει το μπούσουλα... Δεν ξέρει από που θα του πρωτοέρθει με τους άσχετους και τους γκαφατζήδες που έχει μαζέψει γύρω του…»!

Επίσης ανέφερα με υπότιτλο “Ζητήματα νομιμότητας και συνταγματικότητας στον διαγωνισμό, προσλήψεων”:
«Και μιλώντας για κατόχους μεταπτυχιακών ας δούμε τι αποκάλυψε ο κ. Δημήτρης Καμμένος με την Ερώτησή του στη Βουλή... 

Ας ξεκινήσουμε με τα όρια ηλικίας... Που ακούσθηκε να βάζουν μεγαλύτερο όριο ηλικίας στους πράκτορες απ΄ ότι στους μεταφραστές, στους οδηγούς και τους φύλακες... Έναν πράκτορα μπορεί να τον θες όσο πιο νέο γίνεται για να τον διαπλάσεις εσύ, σαν υπηρεσία μέσα από τις σχετικές εκπαιδεύσεις που θα του κάνεις... Τον μεταφραστή τον θες όσο πιο έμπειρο γίνεται να είναι έτοιμος να μπει αμέσως στην παραγωγή... Το ίδιο και τον οδηγό και τον φύλακα και τον τεχνικό... 

Και πράγματι όπως αναφέρει και ο Βουλευτής δεν καταλαβαίνουμε κι εμείς γιατί αποκλείσθηκαν οι γυναίκες από την κατηγορία των φυλάκων... Κρίνονται ικανές για πρακτόρισσες και δεν κάνουν για απλοί φύλακες - νυχτοφύλακες... Αστεία πράγματα. Ποιο σαΐνι το σκέφθηκε αυτό; Τέτοιο ρατσισμό από ένα υπουργείο που το διοικούν γυναίκες δεν τον περιμέναμε... Δηλαδή οι γυναίκες κάνουν για υπουργοί “φύλαξης” και δεν κάνουν για φύλακες των περιφραγμένων εγκαταστάσεων της ΕΥΠ... Ούτε σαν ανέκδοτο δεν ακούγεται!

Στο άλλο δε θέμα με τα μεταπτυχιακά που ζητούν, γιατί αλήθεια δεν τροποποίησαν το σχετικό ΠΔ πριν βγάλουν την προκήρυξη ώστε να μην δημιουργούνται ερωτηματικά και αμφιβολίες... και αυτό πάλι με το να προτείνουν τα 2/3 της ύλης από συγκεκριμένο Καθηγητή, τι κόλπο είναι; Γιατί κυκλοφορούν φήμες ότι ο συγκεκριμένος Καθηγητής δέχθηκε στο Τμήμα του πολλά άτομα από την ΕΥΠ που του έστειλε ο κ. Ρουμπάτης για να τα “επιμορφώσει”... και οι κακές γλώσσες λένε ότι οι απόφοιτοι του Τμήματός του θα τύχουν ιδιαίτερης προτίμησης στον διαγωνισμό... και η πλάκα είναι ότι για την κατηγορία των πρακτόρων ζητάνε μεταπτυχιακούς τίτλους συγκεκριμένης κατεύθυνσης (θεωρητικές σπουδές) τη στιγμή που για παράδειγμα η διευθύντρια επιτελικού σχεδιασμού είναι γεωλόγος, η διευθύντρια εξωτερικών υποθέσεων είναι μαθηματικός, η διευθύντρια εσωτερικών υποθέσεων φιλόλογος και ο κύριος που στέλνουν στην Χάγη φυσικός! Φοβερά πράγματα δηλαδή…»!

Παράτυπη φωτογραφική προκήρυξη προσλήψεων στην ΕΥΠ;

Επίσης λίγες ημέρες μετά (10/4/2019) στο άρθρο μου “Όργια στην ΕΥΠ του ΣΥΡΙΖΑ” έγραφα μεταξύ των άλλων:
«Πιο σοβαρά όμως για την ελληνική κοινωνία – από όσα μας καταγγέλλουν - είναι τα πράγματα με την πρόσληψη 80 κομπιουτεράδων, που τόσους δεν έχει ούτε η CIA... Τι τους θέλει άραγε η ΕΥΠ όλους αυτούς; Μήπως όπως λένε πάντα οι κακές γλώσσες, τους θέλει για να ενισχύσει τα τρολ του Μαξίμου εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης, αλλά και την ομάδα παρακολούθησης του διαδικτύου που έχει στήσει η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως ομολόγησε πρόσφατα η κ. Όλγα Γεροβασίλη;

Τέλος, η προχειρότητα της προκήρυξης φαίνεται ήδη από το προοίμιο της. Ενώ, για τις θέσεις ΠΕ1, ΠΕ2, ΠΕ3 και ΠΕ9 απαιτείται μεταπτυχιακό, οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με βαθμό Δ και όχι με βαθμό Γ, όπως επιτάσσει το άρθρο 25 του ν. 4369/2016. 
Αλλά είπαμε αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους φωστήρες διευθυνταράδες της Κατεχάκη…

Μετά από όλα αυτά, αλλά και μετά από όσα αποκαλύφτηκαν από τη διαδικτυακή πλατφόρμα “ας μιλήσουμε επιτέλους” https://kostasxan.blogspot.com/2019/03/blog-post_209.html και την ερώτηση στη Βουλή του Ανεξάρτητου Βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, είναι πλέον πέραν από βέβαιο, ότι η προκήρυξη είναι καθαρά φωτογραφική για ορισμένους υποψήφιους. Το ζήτημα είναι πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιλέγει να εκδώσει μια κατάφωρα παράτυπη προκήρυξη, η οποία σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους θα καταπέσει στα διοικητικά δικαστήρια και θα δημιουργήσει ένα κύμα αιτούντων, οι οποίοι μοιραία θα δικαιωθούν και ορθώς θα απαιτήσουν πρόσληψη, στις θέσεις που θα έχουν ήδη προσληφθεί τα προεκλογικά βύσματα του ΣΥΡΙΖΑ, αν προλάβουν βέβαια...»!

Η δίγλωσση Νέα Δημοκρατία… 

Ωστόσο, με πληροφόρησαν ότι, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ “τρέχει” τώρα τον ίδιο διαγωνισμό προσλήψεων στην ΕΥΠ, της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ! 
Ποιον αυτόν τον διαγωνισμό, που όπως κατήγγειλε ο τότε Ανεξάρτητος Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος έβριθε αλχημειών;
Αυτόν τον διαγωνισμό, που κατήγγειλε τότε, από του βήματος της Βουλής ως παράνομο ο σημερινός Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης της κυβερνήσεως της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, αλλά και άλλοι βουλευτές της ΝΔ; 

Δηλαδή, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία προεκλογικά μας είχε υποσχεθεί πως θα μας ταράξει στη νομιμότητα και πως θα πρεσβεύει νέο ύφος και νέο ήθος, υλοποιεί έναν διαγωνισμό της προηγούμενης κυβερνήσεως; 
Αντί να επανα-προκηρύξει άλλον διαγωνισμό με όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες; Δηλαδή, η ΝΔ άλλα πρέσβευε ως Αξιωματική Αντιπολίτευση άλλα πράττει ως κυβέρνηση και γι΄ αυτό το ζήτημα; 
Βέβαια, αν αναζητήσετε στο διαδίκτυο, τις θέσεις της ΝΔ και του κ. Καράογλου θα φρίξετε με την ανακολουθία τους!

Ας πούμε, παρακάτω σας παραθέτω απόσπασμα των όσων στις 15 Φεβρουαρίου 2019 δημοσίευσε το Voria.gr:
«Για ολέθριες συνέπειες της εθνικά επιζήμιας συμφωνίας των Πρεσπών κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, αναφορικά με την αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας από την ΕΥΠ, στο ΦΕΚ για τις προσλήψεις στην υπηρεσία.

Το θέμα αναδεικνύει με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Καράογλου μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης για την πρόσληψη 302 νέων υπαλλήλων στην ΕΥΠ όπου, μεταξύ άλλων, προβλέπονται θέσεις για μεταφραστές της δήθεν “Μακεδονικής” γλώσσας. Μάλιστα, σε αυτήν επισημαίνεται, πως η παραπάνω «γλώσσα» μοριοδοτείται “εφόσον υπάρχει πιστοποιημένος τίτλος αντίστοιχου ή ανώτερου του αιτούμενου επιπέδου γνώσης”…»! 
https://www.voria.gr/article/paremvasi-karaoglou-gia-tin-prokirixi-efp-ke-ti-makedoniki-glossa 

Δίγλωσσοι και για τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Ωστόσο, δείτε τι έλεγε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών (διαδικτυακό πόρταλ Dailythess.gr – 11 Φεβρουαρίου 2019), στην ομιλία του στην κοπή της βασιλόπιτας στο πολιτικό του γραφείο στη Σίνδο:
«Για εμένα δεν υπάρχει “Βόρεια Μακεδονία” παρά μόνο κρατίδιο των Σκοπίων»!

Και συνεχίζει το Dailythess.gr: 
«Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι “έκλεψαν” το όνομα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα της Μακεδονίας, “χαρίζοντάς” τα σε ένα κρατίδιο-συνονθύλευμα λαών, προκειμένου να ξεχρεώσουν πολιτικά… γραμμάτια…»! 
https://www.dailythess.gr/th-karaogloy-den-yparchei-voreia-makedonia-alla-kratidio-ton-skopion/ 

Σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όλο αγκαλίτσες και φιλάκια με τον ομόλογό του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, όπως άλλωστε ήταν και ο προηγούμενος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας! Βλέπετε κάποια διαφορά μεταξύ των δυο ανδρών;

Όταν μάλιστα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βάζει πλάτη, ασκόντας βέτο κατά της εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ, η δική μας κυβέρνηση συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.