7 Νοεμβρίου 2019

Η Τουρκία «πουλά» Ορθοδοξία και Ελληνισμό και προσελκύει ....τουρίστες ! (ένα άρθρο για γερά νεύρα...)ένα

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟΥΣ 'ΠΑΡΑΔΕΣ' ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!!!!

Συνεχίζουν να επενδύουν τουριστικά σε ελληνικά και ορθόδοξα μνημεία οι τουρκικές αρχές με το 2020 να αποτελεί χρονιά ορόσημο. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, που επισκέφθηκε την Τετάρτη την Τραπεζούντα, τον ίδιο μήνα με την Παναγία Σουμελά θα ανοίξει και η Αγία Σοφία στην Τραπεζούντα...
«Θα προλάβουμε την επόμενη τουριστική περίοδο», διαβεβαίωσε.

Επίσης, στα υπό ανακαίνιση κτίσματα περιλαμβάνονται η Βίλα Καπαγιαννίδη (γνωστή ως Περίπτερο του Ατατούρκ), αλλά και το κτήριο του Επάρχου στο Ορτάχισαρ (τετειχισμένη Τραπεζούντα) που σκοπός είναι να γίνει Κέντρο Καλών Τεχνών. 

«Θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες. Θα φροντίσουμε το κέντρο της Τραπεζούντας», τόνισε ο Μεχμέτ Νουρί Ερσόι. Στη συνέχεια, όπως είπε, το ενδιαφέρον του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας θα μετατοπιστεί στο Ρίζαιο για το οποίο θα ανακοινωθεί πρόγραμμα για τον τουρισμό στα παρχάρια. 

Ο κ. Ερσόι επισκέφτηκε την Τραπεζούντα, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και βρέθηκε στην Ιερά Μονή Παναγία Σουμελά, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών αναστήλωσης. 

Μάλιστα, ο Τούρκος Υπουργός Πολιτισμού εξέφρασε την ελπίδα για την ομαλή συνέχιση των εργασιών, καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά η βροχή και εν γένει οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την πρόοδο των εργασιών. 

Σημείωσε δε ότι εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, η Παναγία Σουμελά θα ανοίξει πλήρως στις 18 Μαΐου 2020, ημερομηνία που συμπίπτει με την παγκόσμια ημέρα Μουσείων.
«Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε και το υπόλοιπο κομμάτι της Μονής Σουμελά την εβδομάδα της 18ης Μαΐου 2020», δήλωσε ο Νουρί Ερσόι, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η Παναγία Σουμελά να γίνει πλήρως επισκέψιμη. 


Ο Τούρκος υπουργός εξέφρασε επίσης την ελπίδα, να ανοίξει την ίδια περίοδο και η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας που έχει μετατραπεί σε τζαμί και σε εξέλιξη είναι σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο τμήμα του ιστορικού μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά άνοιξε στις 25 Μαΐου 2019, ύστερα από 3,5 και πλέον χρόνια εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης. Μάλιστα, από τον πρώτο μήνα της επαναλειτουργίας του, σημείωσε το εξαιρετικό ρεκόρ των 50.000 επισκέψεων! 

Πολύ συχνά η Τουρκία, σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις διαφημίζει ορθόδοξα μοναστήρια για να προσελκύσει τουρίστες και πουλά ως εγχώρια κληρονομιά, κάθετι ελληνικό, η Τουρκία προσελκύει τουρίστες με νέα βίντεο που εκθειάζουν του «τουρκικούς θησαυρούς»

Σύμφωνα με τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προσκαλεί τους τουρίστες να θαυμάσουν της μαγευτικά ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας. 

Και δεν σταματά εκεί. Σε άλλο βίντεο κάνει αναφορά στην πολυσυζητημένη «Σαρκοφάγο του Αλέξανδρου» που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κωνσταντινούπολης. 

Η σαρκοφάγος της Σιδώνας, γνωστή ως σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είναι ένα από τα αξιοσημείωτα μνημεία στο μουσείο της Κωνσταντινουπόλης. 
Η σαρκοφάγος ανήκει στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και μιμείται το σχήμα κατοικίας ή ναού πιθανότερα.
Το μνημείο αυτό ονομάζεται συνήθως «σαρκοφάγος του Μ. Αλεξάνδρου» γιατί σε μια από τις πλευρές του έχει απεικονιστεί η μάχη της Ισσού και υπέθεσαν ότι είχε προοριστεί για το νεκρό του Μ. Αλεξάνδρου.
Αν και η σαρκοφάγος από την αρχαιότητα είχε ληστευτεί, στο δάπεδο της βρέθηκε αρχαίο νόμισμα του 3ου π.Χ. αιώνα.  


orthodoxianewsagency
http://aktines.blogspot.com/2019/11/blog-post_31.html#more
ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV


(οι φωτογραφίες -εκτός της πρώτης- είναι από το διαδίκτυο και την τουριστική προπαγάνδα της Τουρκίας) 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.