7 Νοεμβρίου 2019

Συμβολικό αφιέρωμα» στην Εσταυρωμένη, Περήφανη Κύπρο.

«Και προσδοκούμεν, Ελευθερία, Ανάσταση και Αναγέννηση της Κύπρου»

Του Αντώνη Αντωνά.

Τα τελευταία ιερά ειρηνικά λόγια του Ιησού. (Αποσπάσματα)

Και είπε ο Ιησούς προς τους Απόστολους μαθητές του, προτού ανέβει τον Γολγοθά και σταυρωθεί: Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αυτούς τηρείν πάντα όσα ενετειλάμην υμίν. Ειρήνη – Αγάπη – Ου φονεύσεις – Αγαπάτε αλλήλους (Και άλλα ειρηνικά διδάγματα και εντολές.) Και ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντέλειας του αιώνος. Αμήν.

Το μίσος των συνανθρώπων του, εν γνώση του, οδηγούσε τον Ιησού σε ένα ανείπωτο μαρτυρικό θάνατο. Και όμως το ύψιστο μεγαλείο της Ειρηνικής Θεϊκής Του ψυχής και σοφίας, δίδασκε μέχρι τέλους, τους μαθητές του, να συγχωρούν ακόμη και τους εχθρούς τους και να αγαπούν αλλήλους. Επί του Σταυρού του μαρτυρίου, είπε, απευθυνόμενος στον Πατέρα του, τα τελευταία λόγια. Είπε για τους δήμιους του, που τον σταύρωναν: «Άφες αυτοίς, ουκ οίδασι, τι ποιούσι. Τετέλεσθαι!» Λόγια ανεπανάληπτα της ατέρμονης θείας μεγαλοψυχίας του, που αντιλαλούν μέχρι σήμερα και διδάσκουν ειρήνη, σε αντίθεση με τα διδάγματα και εντολές του Κορανίου.

Είναι το υπέρτατο μεγαλείο ιερής παρακαταθήκης, που χάρισε και δίδαξε σε όλο τον κόσμο, που επιλέγει μέχρι σήμερα τους πολέμους αντί της Ειρήνης ..…. Ειρήνη εναντίον πολέμου.

Σημ. Οι Μωαμεθανοί αναγνωρίζουν τον Ιησού (isa mesih) σαν το πρώτο προφήτη του Αλλάχ προ Μωάμεθ, αλλά εσκεμμένα οι φανατικοί Σουνίτες ΠΟΤΕ δεν εφάρμοσαν τα ιερά διδάγματα περί Ειρήνης. Επιλέγουν να εφαρμόζουν τις πολεμοχαρείς διδαχές του Μωάμεθ και του αρχικού Κορανίου. Ο Αλλάχ αργότερα …επιφοίτησε φιλοσόφους προφήτες με νέες ειρηνευτικές εντολές και παρ όλον ότι το Κοράνι ρητά αναφέρει ότι νεότερες εντολές του Αλλάχ καταργεί παλαιότερες… ποτέ δεν εφαρμόσθηκαν από τους Σουνίτες σε αντίθεση με τους μετριοπαθείς Σιϊτες που οι Τούρκοι τους θεωρούν προδότες και τους μισούν θανάσιμα…. Όταν το ISIS κατέσφαζε Σιϊτες και Χριστιανούς αυτοί οι αιματόβρεκτοι έτριβαν τα χέρια…. Μαζί και ο Ερντογάν μετά συζύγου Εμινές…. η οποία έχει αποστηθίσει όλες τις πολεμοχαρείς εντολές του Μωάμεθ και τις απαγγέλλει με τον Ερντογάν….

Ελπίδες τρέφει σήμερα για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ η Εσταυρωμένη Περήφανη Κύπρος, η οποία μαρτυρικά σταυρώθηκε και αυτή από «δημίους» που «Οίδαν τι ποιούσαν και εγνωκότες ήταν».

Το αίμα, που τρέχει από τον μαρτυρικό σώμα της Κύπρου, ποτίζει ιερούς αθάνατους σπόρους, στα καθαγιασμένα της, ήδη χώματα από αίμα Αγίων και Ηρώων. Αειθαλή, αθάνατα, αιωνόβια δέντρα ελευθερίας και ειρήνης φυτρώνουν, αλλά και δέντρα πείσματος επιβίωσης και ιερού αγώνα για Ελευθερία. Υπό την σκιά τους αγωνίζεται! Ο μυθικός Φοίνικας, είναι η Κύπρος, που ανά τους αιώνες, από τις στάχτες της μόνη τζιαι γέρημη, έπλαθε την ζύμη καρτερικά, με αίμα Αγίων Αποστόλων και ηρώων Ελευθερίας και δημιουργούσε και πάλι την δική της Αναγέννηση. 

Δεκάδες χαλεπούς αιώνες βιώνει επώδυνα η Κύπρος, αλλά το αίμα του ηρωικού της λαού μετατρέπεται σε νερό αθανασίας και συνεχίζει να της προσφέρει δύναμη. Ναι, το αίμα είναι το αθάνατο νερό, αφημένο, από τους *Αλεξανδρινούς χρόνους στην Κύπρο, που ποτίζει τα ιερά της χώματα και την καθιστά Αθάνατη. Ρέει ασταμάτητα το νερό της Αθανασίας, από την αστείρευτη πηγή, όπως και το Αγίασμα το ευλογημένο από τον Απόστολο Ανδρέα το καθαγιασμένο σκλαβωμένο μοναστήρι στο ακρωτήρι της ουρανίας Καρπασίας. 

*Ο Μέγας Αλέξανδρος (356-323 π.Χ.), άφησε τα ιστορικά του αχνάρια στην Κύπρο, όταν την απελευθέρωσε από τους Πέρσες και ίδρυσε και την πρώτη πόλη Αλεξάνδρεια ή Αλεξανδρέττα, κατά πάσα πιθανότητα στην Β.Δ. Κύπρο, στην θέση Καλλίνουσαι (Αρχαία πόλη), του ομώνυμου ακρωτηρίου Καλλίνουσα της Τυλληρίας. (Κατά τις ιστορικές αναφορές του Αρχιμανδρίτη Κυπριανού, στο έργο του «Ιστορία Χρονολογική» όπως επίσης και του ιστορικού του 15ου αιώνα Γ. Βουστρώνιου, αλλά και του Mos Latrie, Γάλλου ιστορικού κατά τον Μεσαίωνα.)

Κύπρος, αθάνατη ψυχή.. 
Του Αντώνη Αντωνά.

Κύπρος, των αγίων, ηρώων και φιλοσόφων γενέτειρα,
από δημίους σταυρώνεσαι, Ανάσταση προσδοκάς.

Την καρδιά και την ψυχή σου ανά τους αιώνες,
περήφανα με πείσμα ψηλά κρατάς. 

Το μαρτυρικό σου αίμα ρέει,
μαζί με τ΄ Αποστόλου Ανδρέα,
τ΄ αγίασμα, που και αυτό αέναο,
την ιερή σου γη ποτίζει,
σπόρους αθάνατους ευλογά.

Της Κύπρου άγιοι σπόροι είναι,
κανένας ποτέ δεν μπόρεσε να τους ξεριζώσει.

‘Αρκαστη έγιναν, απλώνονται παντού, 
αθάνατοι αιωνόβιοι, ουδείς τους ορίζει,

Αθάνατο νερό απ΄ του Αλέξανδρου τα χρόνια,
στη Κύπρο αφήσαν οι Έλληνες Πτολεμαίοι,
αθανασία για νάχει, τ΄ απόκληρο άτυχο νησί…

Μυθικός Φοίνικας σε γέννησε και θα σ΄ αναγεννά,
τις στάχτες σου ανέμισαν στα πέρατα οι κατακτητές,
ούριος άνεμος τις επέστρεψε στης Κύπρου τ΄ αγιοχώματα,
αναγεννημένες, δυνατές, σε σένα, δώσαν ζωή και δύναμη.

Το δένδρο της ζωής σου σύρριζα το κόβουν,
και απ τις ρίζες του, από θαύμα ξαναφυτρώνουν,
χιλιάδες παραπούλια, βλαστοί και δέντρα αειθαλή,
που στην σκιά τους αγωνίζεσαι για την λευτεριά.

Δεκάδες χαλεπούς αιώνες, καταστροφής και οδύνης,
εβίωσες, στα πόδια σου, μόνη σου εστάθης.

Και είπε και προφήτεψε εικοσιδύο αιώνες πριν,
η ιέρεια Πυθία για τον έρμαιο,
σε φουρτουνιασμένες θάλασσες Ελληνισμό,
«Ασκός κλυδωνιζόμενος 
Μηδέποτε βυθιζόμενος.» 

Απόκληρη και ανάδελφη, Κύπρος αγαπημένη,
με αίμα αγίων και ηρώων, ποτίστηκαν,
τα ιερά χώματα σου, τα καθαγιασμένα,
που ευωδιάζουν σαν γιασεμιά, σαν βλογημένο μύρο.

Εσύ Κύπρος μας ποτέ δεν θα πεθάνεις, 
σε προστατεύει ο Θεός, απ΄ την γαλάζια θεία σκέπη,
Αθάνατη ψυχή έχεις, με πείσμα οι Κύπριοι ‘ γίναν,
κανείς δεν θα μπορέσει για να τους αφανίσει,
ούτε ποτέ τα πόδια τους, θε να μπορέσει να λυγίσει.

Την ζύμη σου μόνη σου πλάθεις, θεία κοινωνία,
βλογημένο αντίδωρο σου προσφέρει ο Πλάστης…

Και πάντα ζωή θε΄ νάχεις, 
Εις τους αιώνας, των αιώνων…..  

Της Κύπρου η Ρωμιοσύνη. 
Του Βασίλη Μιχαηλίδη. 

Απόσπασμα.
(Όπου « Ρωμιοσύνη» ο Εθνικός μας ποιητής εννοούσε την ιδιαίτερη του πατρίδα Κύπρο και κατά προέκταση τον Ελληνισμό).

9η Ιουλίου 1821.
«Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου,
Κανένας εν βρέθηκε για να την ιξειλίψει,
Κανένας γιατί σιέπει της που τα΄ψη ο θεός μας,
Η Ρωμιοσύνη εν΄ να χαθεί όντας ο κόσμος λείψει….

Λόγω της αμέριστης συμπαράστασης και την συμμετοχής της Κύπρου στην Ελληνική επανάσταση (Οικονομική βοήθεια της Εκκλησίας της Κύπρου, συμμετοχή στη Φιλική Εταιρεία, αποστολή τροφίμων πολεμοφοδίων, εκατοντάδες Έλληνες Κυπραίοι συμμετείχαν σαν εθελοντές επαναστάτες, από τους οποίους αρκετοί άφησαν την τελευταία τους πνοή στα ελληνικά χώματα κ.ά.π.), ο Σουλτάνος δίνει άδεια και εντολή στον Τούρκο αιμοδιψή κυβερνήτη Κουτσιούκ Μεχμέτ να αιματοκυλίσει τη Κύπρο. Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, Μητροπολίτες Πάφου, Κιτίου, Κυρηνείας, ιερείς, λόγιοι, προύχοντες και εκατοντάδες άμαχοι σφάζονται ανηλεώς. Κυπριοπούλες και Κυπριόπουλα, γυναικόπαιδα σύρονται στα σκλαβοπάζαρα της Τουρκίας…

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ – ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ – www.ledrastory.com



Share

1 σχόλιο:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΘΑΝΟ. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΕΥΓΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ. ΜΟΝΟ....
Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύσει στην ακαρδία μας μόνο το αίσθημα το ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης. Καποδίστριας.
Είναι κρίμα που για να είσαι καλός πατριώτης πρέπει να γίνεις εχθρός της υπόλοιπης ανθρωπότητας (Και για Ελλάδα των ανθελλήνων.). Βολταίρος.
Νοιώθω για σε πατρίδα μου στα σπλάχνα χαλασμό.Βαλαωρίτης.
ΝΑΙ, ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΘΑΝΟ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.