12 Νοεμβρίου 2019

Βουλγαρία και Μακρόν κουρελιάζουν τις Πρέσπες. Η Ελλάδα;

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης 

Η Βουλγαρία, η οποία είναι επίσης σύνορο της ΕΕ και χώρα ενδιαφέροντος ΗΠΑ και Γερμανίας, ανακοίνωσε ότι θα συμφωνήσει με την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ αρκεί τα Σκόπια να εγκαταλείψουν την προπαγάνδα για ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας. Αυτά δεν τα αναγνωρίζει η Βουλγαρία διότι τα θεωρεί ψευδή.

Αυτά είναι η μικρή και ανίσχυρη Βουλγαρία, της οποίας τα σύνορα φύλαγε ο ελληνικός στρατός επί χρόνια, εξ αιτίας της ένδοιας, στην οποία βρισκόταν. Πράγμα που ελάχιστοι ξέρουν.

Η Βουλγαρία, λοιπόν, αρνείται να παραδώσει την εθνική της ταυτότητα και γλώσσα. Γιατί τα μακεδονικά που μιλάνε οι σκοπιανοί δεν υπάρχουν, βουλγάρικα είναι. Και μακεδονικό έθνος που τους έδωσε η Ελλάδα δεν υπάρχει, Βούλγαροι είναι. Είναι σαν να λέμε ότι υπάρχει κυπριακό έθνος για όσους δεν καταλαβαίνουν. Και στέκουν όρθιοι μπροστά στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Ενώ η ισχυρή Ελλαδάρα, που την έχουν ανάγκη οι "σύμμαχοι", έσπευσε να παραδώσει και γλώσσα και εθνικότητα ΚΑΙ απο την τρομάρα μη και την κάνουν "ντα" οι ισχυροί ΚΑΙ από τη γλοιώδη νοοτροπία του γλείφτη που κυριαρχεί εδώ και 3 δεκαετίες ΚΑΙ από την αντιπατριωτική κομματοκρατία, που κυριαρχεί στήν ελληνική αριστερά και όχι μόνο την κομμουνιστική.

Και για να καταλάβουν οι δύσπιστοι γιατί ήταν ισχυρή η Ελλάδα απέναντι στους "συμμάχους" πριν γονατίσει να τους γλείψει τα παπούτσια, αρκεί να σκεφτεί ότι δεν πίεζαν κανέναν άλλον να αναγνωρίσει τα Σκόπια. Από την Ελλάδα και ΜΟΝΟ εξαρτιόταν το όνομα, η ταυτότητα και η γλώσσα των Σκοπίων. Από ΑΥΤΗΝ κρεμόταν η αναγνώριση. ΑΥΤΗ μόνο κρατούσε με την Ιστορία της και την πατριωτική και εθνική της συνείδηση την ταυτότητα των Σκοπίων.

Αλλά, οι πρόθυμοι Εφιάλτες βιάστηκαν να εξυπηρετήσουν τούς πάτρωνές τους με αντάλλαγμα να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα της εξουσίας. Που δεν έκατσαν. Απέκτησαν όμως την αμέριστη συμπαράσταση των Μεγάλων στο διηνεκές. Για να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους και στο μέλλον. Πρόθυμους βρήκαν.

Αλλά, και οι επόμενοι, δεν αντιμετωπίζουν με το πρέπον σθένος το θέμα, λες και έχει χαθεί. Λες και δεν τους αφορά η μακεδονική ταυτότητα και Ιστορία των Ελλήνων. Και παρακολουθούν ατάραχοι τη συμφωνία των Πρεσπών να κουρελιάζεται καθημερινά από τους σκοπιανούς. Ελάχιστο παράδειγμα:

Τα αγάλματα του Αλέξανδρου και του Φίλιππου και των άλλων αρχαίων Ελλήνων, για παράδειγμα, που βρίσκονται στην πρωτεύουσά τους, δεν έχουν καμιά ένδειξη για την ελληνικότητα των παρισταμένων, όπως γελοία προβλέπουν οι Πρέσπες. Οι πινακίδες μπήκαν και ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν μετά από λίγες μέρες, αλλά κανείς δεν ασχολείται. Ξανάγινε ο Αλέξανδρος Σκοπιανός. Με την Ιστορία θα ασχολιόμαστε τώρα! Καλά να περνάμε.

Σ αυτό το σκηνικό, ο Γάλλος πρόεδρος έβαλε το βέτο που δεν τόλμησαν να βάλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις για την ένταξη των Σκοπίων και της Αλβανίας στην ΕΕ. Γιατί, όπως είπε, δεν μπορεί να υπάρχει διεύρυνση με χώρες που δεν πληρούν τα στοιχειώδη κριτήρια δημοκρατίας και ελευθερίας.

Ενώ την προηγούμενη, αλλά και αυτή, την ελληνική κυβέρνηση ούτε που την ενόχλησε ότι στο δημοψήφισμα στα Σκόπια για τις Πρέσπες ο λαός απείχε στην πλειοψηφία του, και παρ όλα αυτά, παρά τη ρήτρα της συμφωνίας, η συμφωνία προχώρησε και προχωράει ανενόχλητη.

Ούτε ενόχλησε τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι η συμφωνία ψηφίστηκε από το σκοπιανό κοινοβούλιο, επειδή υπερψηφίστηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης που ήταν εναντίον της και οι οποίοι για να την ψηφίσουν κατηγορήθηκαν προηγουμένως για σκάνδαλα διαφθοράς, στα οποία ήταν μπλεγμένοι, και απειλούνταν με φυλακή. Άλλοι δε πληρώθηκαν σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης!

Τέτοια Δημοκρατία θέλουν οι ελληνικές κυβερνήσεις να βάλουν στην ΕΕ! Για να συμπληρώσει ο Μακρόν: "Τι θα πω στους Γάλλους πολίτες; Ότι δέχομαι να μπει στην Ευρώπη η χώρα, από την οποία έρχονται οι πιο πολλοί που ζητάνε πολιτικό άσυλο; Τι Δημοκρατική χώρα είναι αυτή;"

Εκτός από τις αντισυνταγματικότητες, λοιπόν, που επισημαίνει ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και Δημοκράτης αγωνιστής Κασιμάτης, η συμφωνία των Πρεσπών είναι μαχητή και από άλλες πολύ σημαντικές πλευρές. Και η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να την καταγγείλει για πολλές παραβιάσεις της από τους σκοπιανούς.

Αν είχε κυβερνήσεις με πατριωτική συνείδηση.


πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.