14 Οκτωβρίου 2019

Κάντε ησυχία, η Τουρκία εισβάλει, δολοφονεί και εποικίζει

Ποιος θα το περίμενε, ότι η Τουρκία μπορεί να εισβάλει στη Συρία για να προετοιμάσει την εθνοκάθαρση των Κούρδων της χώρας, εισπράττοντας την υποστήριξη όλων των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη, Αμερικανών, Ρώσων, Κινέζων, κ.ά. Μαζί και ο Άσαντ, κι ας ήταν ο Ερντογάν που δοκίμασε να καταστρέψει την χώρα του υποστηρίζοντας τον ISIS, και τους άλλους Τζιχαντιστές που σήμερα έχουν αποκαλύψει ανοιχτά τον ρόλο τους, ως μισθοφόροι του τουρκικού στρατού. Ακόμα και οι υποτίθεται ορκισμένοι αντίπαλοί τους, Ισραηλινοί, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους ενώ οι Ευρωπαίοι απλώς διαμαρτύρονται χλιαρά!

Και μόνο οι Κούρδοι μαχητές, υπερασπίζονται τις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της εθνικής αυτοδιάθεσης, αλλά και του αγώνα ενάντια στην βαρβαρότητα του ισλαμικού τζιχαντισμού και του κράτους-προστάτη του.

Έτσι, ένα τεράστιο έγκλημα συντελείται αυτές τις σκοτεινές μέρες μπροστά στα βουβά και ένοχα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας.

Ένα έγκλημα που μας αφορά, όχι μόνον γιατί η συνείδηση του κάθε έθνους οφείλει να ευαισθητοποιείται ενάντια στην επέλαση της βαρβαρότητας διεθνώς, αλλά και γιατί ο φορέας αυτής της βαρβαρότητας απειλεί κι εμάς, τους Έλληνες, με τα ίδια μέσα που σήμερα εφορμάει να συντρίψει τους Κούρδους: Τα αεροπλάνα και τα τανκς, τους νέους τσέτες του τζιχαντισμού, αλλά και μετακινήσεις πληθυσμών και εποικισμούς, και βέβαια την διπλωματία των εκβιασμών που τους συνοδεύει.

Τι διαφορετικό ετοιμάζει σήμερα η Τουρκία στην Κύπρο, την Θράκη, το Αιγαίο; 
Οι Έλληνες, δεν απειλούνται από τον ίδιο επεκτατισμό που ξεσπά και στη Συρία;

Μέσα όμως στη χώρα μας κανείς από την πολιτική της ηγεσία δεν θέλει να ομολογήσει την ύπαρξη του ελέφαντα στο δωμάτιο. Και οι ανάξιες ελίτ της χώρας, αναγκάζονται να αναμετρηθούν με μια γεωπολιτική πραγματικότητα που τους ξεπερνά, και τους βάζει μπροστά στις αδήριτες ανάγκες της επιβίωσης μιας χώρας που τις τελευταίες δεκαετίες αποδυναμώθηκε επικίνδυνα με κίνδυνο να αντιμετωπίζει σοβαρά την προοπτική μιας νέας υποδούλωσης, όχι γενικά και αφηρημένα, αλλά ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

Αναρωτιούνται όλοι ποια πολιτική θα πρέπει να αντιτάξουμε σε αυτήν την προοπτική. Σίγουρα όχι την πολιτική εξευμενισμού που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις από την εποχή Σημίτη, γιατί πλέον το γνωρίζει κι ένα παιδί του δημοτικού, ότι αυτήν έχει αποτύχει: Διότι αντί να εξευμενίζει τους γείτονες τους ανοίγει την όρεξη, αποκοιμίζοντας παράλληλα τους Έλληνες με βολικές αυταπάτες, σαν κι αυτές με τις οποίες υποδέχθηκαν τον Μάικ Πομπέο των ΗΠΑ πριν από μερικές μέρες.

Άρα; Άρα κανείς δεν πρόκειται να πάρει στα σοβαρά μια χώρα που δεν αντιστέκεται στην ίδια της την δορυφοροποίηση. Ούτε βέβαια μια κοινωνία, η οποία προτιμάει να κοιτάει από την αντίθετη μεριά από εκείνη που έρχεται το μέλλον της.

Και μόνο αν εμείς δείχναμε διατεθειμένοι να αντισταθούμε, θα υπήρχαν και πολλοί άλλοι που θα ήταν διατεθειμένοι να συμπαραταχθούν μαζί μας, στον ένα ή άλλο βαθμό.

Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να αλλάξει στάση απέναντι στην Τουρκία. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα μιας πολιτικής τάξης που έχει αποδείξει πια το σπιθαμιαίο της ανάστημα, αλλά όλων των Ελλήνων, που θα πρέπει να το επιβάλουν και σε μιαν αναθρεμμένη στα κολέγια και τα Χάρβαρντ, εθνομηδενιστική και ανίκανη ελίτ. Γιατί η περίοδος στην οποία έχουμε ήδη μπει απαιτεί εκείνη την ομοψυχία και το φρόνημα με την οποία όλοι οι Αθηναίοι, δημοκρατικοί και ολιγαρχικοί αντιμετώπισαν τους Πέρσες… και όλοι οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν το 1821.

Κύπρος, Θράκη, Κουρδιστάν, Αιγαίο, μέτωπο ενιαίο
Νίκη στο Κουρδιστάν


Αντίσταση στον νεοθωμανισμό και τα εποικιστικά του σχέδια από την Συρία μέχρι την
Ελλάδα

Κίνημα Άρδην
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.