26 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.  
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com 

Ήταν 26 Οκτωβρίου 1912, στον Α Βαλκανικό Πόλεμο, όταν τα ελληνικά στρατεύματα εισερχόντουσαν στη Θεσσαλονίκη με επικεφαλής τον τότε Διάδοχο Βασιλέα Κωνσταντίνο τον Στρατηλάτη. Ημέρα λευτεριάς για την πρώην Συμβασιλεύουσα τού Βυζαντίου μας που φέρει το όνομα τής αδερφής τού Μεγαλέξανδρου. 

Οι στιγμές μεγαλειώδεις. Νέο Εικοσιένα ονομάστηκε η περίοδος των βαλκανικών πολέμων. Το Ελληνικό Έθνος προχωρεί στην εκπλήρωση όρκου και χρέους ιερού. Να συνεχιστεί η απελευθέρωση όλων των σκλάβων ελληνικών πατρίδων. Να βλαστήσουν τα αίματα τού εθνομάρτυρα Παύλου Μελά και όλων των ηρώων τής Φυλής μας. Να απλώσει πάλε τις φτερούγες του ο Δικέφαλος Αετός, λυτρώνοντας ελληνικές ψυχές.

Είχε προηγηθεί ο άτυχος πόλεμος τού 1897 με την Τουρκία. Διχασμοί με ακέραιη πολιτική ευθύνη πολλοί. Είχε προηγηθεί το αίμα τού Παλικαριού τής Μακεδονίας Παύλου Μελά που κληροδοτώντας τα ιερά όπλα στο γιο του, έδωσε παραγγελιά μεγάλη. Βούλγαρος στη Μακεδονία να μην μείνει. Με τούς μικρούς πολιτικούς των μεγάλων καιρών να κάμουν τούς Βουλγάρους κατακτητές τού Μοναστηρίου, συμμάχους τού ελληνικού στρατού!!!

Δείτε αδέρφια μου Έλληνες τούς πρώτους φρικτούς συνειρμούς στο σήμερα τής βρώμας παγκοσμιοποίησης των σταυρωτήδων. Με τα όπλα ο στρατός μας απελευθέρωσε την Θεσσαλονίκη. Και με τα προσκυνοχάρτια τού βρώμικου χρήματος οι πολιτικοί υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους βουλγαροσκοπιανούς απογόνους των κομιτατζήδων. Με υπογραφές των αριστερών επιγόνων συμμοριτών που το είχαν επιδιώξει χρόνια μετά τούς βαλκανικούς πολέμους με τα όπλα και τις αποδοχές τις σοσιαλφιλελεύθερες και λοιπές δημοκρατικές.

Ο Αρχιστράτηγος και τότε Διάδοχος Βασιλεύς Κωνσταντίνος με το επιτελείο του, στο οποίο ανήκε και ο κατοπινός Εθνικός Κυβερνήτης τού Όχι Ιωάννης Μεταξάς, και ένα ανίκητο στράτευμα λιονταρόψυχων Ελλήνων καταγάγουν σειρά λαμπρών νικών στη Μακεδονία μας. Η λαμπρή πορεία περιλαμβάνει στον χάρτη της την απελευθέρωση τής έως σήμερα προσωρινά αλύτρωτης Βορείου Μακεδονία Μας. Φτάνει στη Δοϊράνη, στην Αχρίδα, στο Μοναστήρι, στη Γευγελή, στα Σκόπια, στη Φιλιππούπολη. Ο Ήλιος τού Μεγαλέξανδρου είναι έτοιμος να σκεπάσει ολάκερο το Ελληνικό Βασίλειο τής Μακεδονίας Μας.

Όμως είπαμε, το πολιτικό κουσούρι βάζει πάντα τούς εχθρούς τού Ελληνικού Γένους στον κόρφο του ως τάχα συμμάχους του. Οι Βούλγαροι άλλωστε από τον καιρό τής Αγίας Ρωμανίας μας, από τον καιρό τού Βυζαντίου μας, θέλανε πάντα να αρπάξουν την Μακεδονία μας. Δεν είχε αλλάξει τίποτα. Από την άλλη πλευρά πάλι, ο σκοτεινός αιώνιος εχθρός τής αντίχριστης παγκόσμιας θύελλας είχε βρει πρόθυμο συνεργάτη του τον ψευτορωμιό πολιτικό συρφετό για να συγκρατήσει την ορμή τού Αληθινού Ελληνισμού μας.

Όμως ο Ελληνισμός δεν υπακούει σε πολιτικές διαταγές. Υπακούει μονάχα στην φωνή τού αδερφού του μακεδονικού λαού που ζητάει να ενωθεί με την ελληνίδα κοιτίδα των προγόνων του. Είναι η αδάμαστη φωνή τού ελληνικού αίματος που φλογίζει τις καρδιές και τις λόγχες που εισέρχονται παντού. Σε Σκρά, σε Κιλκίς, σε Λαχανά, σε Γιαννιτσά. Βάζει στρατηγικό στόχο απελευθερωτικής οδού από Θεσσαλονίκη σε Πέλλα και Μοναστήρι. 

Και τότε ο «εθνάρχης» Βενιζέλος που λίγα χρόνια αργότερα πρότεινε για νόμπελ ειρήνης τον σφαγέα των Ελλήνων Πόντου και Ιωνίας Κεμάλ, στέλνει επείγον σήμα και εντολή στον Αρχιστράτηγο Κωνσταντίνο. Το σήμα λέει ότι οι Βούλγαροι, σύμμαχοι κατά τ’ άλλα, βιάζονται να φτάσουν πρώτοι στη Θεσσαλονίκη και να πάρουν από τούς Τούρκους για λογαριασμό δικό τους την Νύμφη τού Ελληνικού Βορρά. Πρέπει να βιαστεί ο ελληνικός στρατός να μπει πρώτος στη Θεσσαλονίκη μας.

Ο δρόμος προς τα βόρεια ανακόπτεται με τον μακροπρόθεσμο από τότε σχεδιασμό των μισελλήνων ψευτοσυμμάχων. Ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος οδεύει στην μεγάλη συνάντηση με την ελληνική ιστορία. Τον περιμένει η Αιώνια Συμβασιλεύουσα τής Αγίας Ρωμανίας, η Θεσσαλονίκη Μας. Ο ελληνικός στρατός υπό την καθοδήγησή του και με την ρωμαλέα ψυχή των στρατιωτών μας, αξίων απογόνων Βυζαντινών μαχητών, οδεύει ακατάβλητος και ανίκητος.

Η τουρκική φρουρά τής Θεσσαλονίκης πίπτει και παραδίδεται. Ο Ταχσίν Πασάς δίδει τα κλειδιά και την κυριαρχία τής πόλης στον Κωνσταντίνο. Λαός και Κλήρος τής Θεσσαλονίκης υποδέχονται με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τον Στρατηλάτη. Η συγκίνηση και το δέος ξεχειλίζουν στις στράτες τής Θεσσαλονίκης στην εορτή τού Αγίου Δημητρίου, τού Μυροβλύτη Μεγαλομάρτυρα και Πολιούχου Αγίου της!!! Μέγιστη ευλογία τού Θεού και τού Αγίου Δημητρίου οπωσδήποτε!!!

Και ο Αγών για την απελευθέρωση όλων των προσωρινά σκλαβωμένων ελληνικών πατρίδων συνεχίζεται κατ’ εντολήν τού Θεού και τις προτροπές ημών των Αληθινών Ελλήνων στις μέρες μας. Αγία Ρωμανία ξανά και για πάντα. Στα Αδριατικά Νερά, σε Βόρεια Ήπειρο, σε Βόρεια Μακεδονία, Ανατολική Ρωμυλία, Ιωνία και Πόντο, Ελληνοορθοδοξία και Μεγάλη Ελλάς ολούθε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.