23 Οκτωβρίου 2019

Δεν μπορεί η Τουρκία να μην κατάλαβε τα δόκανα που της έστησαν στην Συρία; Τι θα κάνει μετά;

Φώτο από https://www.onalert.gr 

Μετά τις συνομιλίες στο Σότσι στις 22 Οκτωβρίου του 2019 μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν οι αλήθειες βρίσκονται όχι στις δηλώσεις αλλά στο παρασκήνιο που διαμείφθηκε. 
«Η αλεπού κατάλαβε ότι της έστησαν δόκανα για να την πιάσουν» αυτή την φράση του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ βιώνουμε τούτες τις ώρες κυριολεκτικά και δραματικά γιατί το όλο θέμα ακουμπά την Ελλάδα – Κύπρο.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ενώ στη Daily Sabah Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε: «Καταλήξαμε σε μια εξαιρετική συμφωνία. Συμφωνήσαμε στην εγκαθίδρυση μιας ζώνης ελεύθερης από τρομοκράτες στη βόρεια Συρία» 
Οι Ρώσοι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα: 
BREAKING: Russian, Turkish forces to jointly patrol 10-kilometre deep zone in Syria – Erdogan after Sochi talks http://sptnkne.ws/AgpA 

Σαν να λένε στον τούρκο μέχρις εδώ , από εδώ και πέρα θα κάνουμε περιπολίες μαζί σε βάθος 10 χιλιομέτρων στην Βόρειο Συρία. 
Να γιατί από χθες το βράδυ οι Ρώσοι μεταφέρουν αεροαποβατικές ειδικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο του Καμισλί στην Βορειοανατολική Συρία. 
Και όχι μόνο αυτό ξεφορτώνουν και αλλού ρώσους κομάντος ακριβώς γιατί αποφάσισαν ενεργή στρατιωτική παρουσία στα δρώμενα της Βόρειας Συρίας. 
«Η Ρωσία ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο – Πολεμικά Mi-8 προσγειώθηκαν στη Ράκα» https://www.onalert.gr/kosmos/syria-i-rosia-etoimazetai-gia-pan-endechomeno-polemika-mi-8-prosgeiothikan-sti-raka-vid/365551/ 
«Ρωσικά ελικόπτερα προσγειώνονται σε αμερικανική βάση στην Συρία: «Αλλαγή φρουράς» στην Μέση Ανατολή 

Σε μια κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας προχώρησαν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Συρία όπου ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Tabka στην επαρχία Ράκκα στη βόρεια Συρία, όπου προηγουμένως βρισκόταν η βάση των ΗΠΑ. 

Τώρα οι εγκαταστάσεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού, αλλά αυτή αποτελεί την «βιτρίνα», τον πραγματικό έλεγχο τον έχει πλέον η Ρωσία.» Θεόφραστος Ανδρεόπουλος  
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/814881_rosika-elikoptera-prosgeionontai-se-amerikani  

https://youtu.be/_HztjEjVvB8 
Το παιχνίδι της παραπλάνησης με την αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ από την περιοχή ήταν ένα μεγαλοφυές στρατήγημα για να εισέλθει η Τουρκία στο πεδίο της βόρειας Συρίας με μεγάλη όρεξη. 

Τον ΚΑΚΟ τον έκαναν οι ΗΠΑ και τώρα ανάλαβαν οι Ρώσοι να κάνουν τον δήθεν ΚΑΛΟ απέναντι στους τούρκους ώστε να σταματήσουν την φόρα που έχουν οι βάρβαροι και να αποτρέψουν σφαγές – λεηλασίες- βιασμούς κατά του κουρδικού στοιχείου και του ντόπιου πληθυσμού. 

«Διευκρινήσεις ζητά ο Πούτιν από τον Ερντογάν για το πως εξοντώνει τους Κούρδους»https://www.militaire.gr/quot-dieykriniseis-quot-zita-o-poytin-apo-ton-erntogan-gia-to-pos-exontonei-toys-toyrkoys/ 

Ο δήθεν ΚΑΛΟΣ Ρώσος ψυχομετράει τον φρέσκο σύμμαχο του τούρκο και φρίττει με την αγριότητα που δείχνει απέναντι στον άμαχο πληθυσμό.

Κάπου τα λάδια πάγωσαν και τις επόμενες μέρες θα δούμε και άλλα στις σχέσεις Ρωσίας – τουρκίας (στις κοινές περιπολίες που θα κάνουν, αν μπορέσουν να κάνουν τελικά;) 
Να γιατί ομιλούν κάποιοι για πάγο αν και δεν μπήκε ακόμα ο φετινός χειμώνας με τις εκπλήξεις του. 

«O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις συνομιλίες στο Σότσι, δεν συζήτησαν το θέμα της πώλησης των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su35 και Su-57, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας επί θεμάτων στρατιωτικό-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ. 

Ο Ρώσος αξιωματούχος είπε επίσης ότι Πούτιν και Ερτνογάν δεν συζήτησαν στο Σότσι και τη νέα συμφωνία για την πώληση στην Τουρκία ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής πυραυλικής άμυνας S-400. 

«To θέμα των S-400 βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το ζήτημα των S-400 συνεχίζεται. Αλλά δεν συζητήθηκε». 

Παρόλα αυτά υπόθεση αγοράς των ρωσικών stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57 από την Τουρκία κάθε άλλο παρά «φήμη» φαίνεται πως είναι, διότι η Άγκυρα συνεχίζει τόσο με δηλώσεις όσο και με πράξεις να κρατά «ζωντανό» το ενδεχόμενο αυτό. 

Φυσικά όλα θα κριθούν απο την στάση που θα κρατήσουν οι δύο χώρες στον πόλεμο της Συρίας. Φαντάζει παράδοξο η Ρωσία να εξοπλίζει την Τουρκία σε ένα πόλεμο που είναι «αντίπαλες». 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.onalert.gr/eksoplismoi/s-400-poytin-kai-erntogan-xechasan-na-anaferthoyn-stis-exoplistikes-symfonies-ton-dyo-choron/365564/ 

Την ώρα που ο τούρκος αισθάνεται αδικημένος γιατί ξόδεψε χρήματα , βενζίνες και ανθρώπινο δυναμικό για αυτήν την εισβολή έρχονται οι Γερμανοί και λένε «πολυεθνική δύναμη να περιπολεί στην Βόρεια Συρία» 

«Η πρόταση της γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ για τη δημιουργία μιας διεθνώς ελεγχόμενης ασφαλούς ζώνης στη βόρεια Συρία.» https://www.militaire.gr/zoni-asfaleias-ypo-to-nato-sti-syria-i-germania-tha-paroysiasei-tin-protasi-tis-sti-symmachia/ 

«Την ίδια στιγμή ο Ασαντ δηλώνει έτοιμος να στηρίξει τους Κούρδους απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα» https://www.iefimerida.gr/kosmos/syria-asant-stirixei-koyrdoys-stin-epithetikotita 
Κατάλαβε ή δεν κατάλαβε η τουρκία ότι της έστησαν δόκανα στην Συρία για να την πιάσουν; 

«Ένας αγιορείτης μοναχός μας μετέφερε τα εξής λόγια του Γέροντος Παϊσίου: ‘Η Τουρκία είναι σαν την αλεπού. Όλο πονηριές κάνει. Όταν καταλάβει ότι έχουν στήσει δόκανα για να την πιάσουν, αρχίζει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία.» 

Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994,τόμος 1, Σελ 66 από το βιβλίο: «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ» – ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΊΤΗΣ (1924-1994) – ΤΟΜΟΣ 1 Επιμέλεια: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ
https://simeiakairwn.wordpress.com/2016/07/17/ 

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ σύμφωνα με τα παραπάνω; 
Θα αρχίσει να πηδάει και με τα τέσσερα πόδια, και έτσι πιάνεται και με τα τέσσερα. Αυτό θα πάθει και η Τουρκία. 

Η επόμενη παγίδα για την αλεπού στήθηκε στο ΑΙΓΑΙΟ, στην Κύπρο και στα ΣΤΕΝΑ του Βοσπόρου (Μαύρη θάλασσα) αλλά θα την πληρώσουμε εμείς (μέσα σε εισαγωγικά) για να επιτευχθούν οι σχεδιασμοί της διάλυσης της τουρκίας. 

Όλα τα είπαν οι ΑΓΙΟΙ, αυτά ζούμε και μάλιστα σε σκληρές εκδοχές αυτών που έρχονται. Το προσφυγικό, οι καθημερινές παραβιάσεις των τούρκων, οι απειλές και οι NAYTEX δείχνουν αυτό που έρχεται. 
«Να το ξέρεις όλα θα γίνουν πολύ ξαφνικά, δεν θα το πιστεύουμε ότι πιαστήκαμε σε πόλεμο με την τουρκία» μας το επανέλαβαν πολλοί γέροντες και γερόντισσες

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.