22 Οκτωβρίου 2019

Αγαπητέ Βλαδίμηρε!..

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής

Το ν’ απευθύνεται ένας κοινός θνητός προς τον ηγέτη μιας υπερδύναμης, όπως η Ρωσία, φαίνεται μάλλον ουτοπικό. Γιατί πρώτα-πρώτα φαίνεται πολύ απίθανο να φτάσει το μήνυμά του στον ίδιο τον ηγέτη. Κι έπειτα, κι αν ακόμη φτάσει, το πιθανότερο είναι ν’ αντιμετωπιστεί ως μία «γραφική» παρωνυχίδα. Δεδομένου ότι οι ηγέτες του δικού σας βεληνεκούς, πέραν της οξυδέρκειας, διαθέτουν υπηρεσίες, που τους πληροφορούν επακριβώς για τα παγκοσμίως συμβαίνοντα.

Και για τον πρόσθετο λόγο ότι ο γράφων αυτές τις γραμμές, δεν διεκδικεί δάφνες και περγαμηνές προφήτη. Απλά προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει την πραγματικότητα, με τον τρόπο, που οι παλιοί χωρικοί, προσπαθούσαν από πείρα ή από διαίσθηση να προβλέψουν τις καιρικές συνθήκες, προκειμένου να ρυθμίσουν τις γεωργοκτηνοτροφικές τους εργασίες. Ιδιαίτερα μάλιστα, αφού η πραγματικότητα έχει να μας πει πολύ περισσότερα απ’ ο, τι οι οποιοιδήποτε ειδικοί αναλυτές. Οι οποίοι κατά κανόνα παραλλάζουν την πραγματικότητα, σε σημείο ώστε, όχι μόνο εμείς οι κοινοί θνητοί αλλά ακόμη κι εσείς, που βλέπετε τα πράγματα από ψηλότερη σκοπιά, να βλέπετε την πραγματικότητα αναποδογυρισμένη.

Τι μας λέει, λοιπόν, η πραγματικότητα στην προκειμένη περίπτωση; 

Μας λέει ότι η Ρωσία, αφότου τουλάχιστο εξελίχθηκε σε παγκόσμια υπερδύναμη, βρίσκεται στο στόχαστρο των δυτικών βαρβάρων. Σε σημείο ώστε ν’ αντιμετωπίζεται ως βραχνάς και αντίπαλο δέος για την προώθηση των σχεδίων τους. Και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στην τωρινή συγκυρία. Γιατί, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε η Ρωσία να ήταν βασικό δομικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και όμως παραδόξως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια προκειμένου, όχι μόνο ν’ αγνοείται, αλλά και να παρουσιάζεται σαν ένα ξένο και εχθρικό προς αυτήν σώμα. Και μάλιστα είναι ολοφάνερο ότι προωθείται σε βάρος της σχέδιο, που αποβλέπει, όχι μόνο στον αποκλεισμό της απ’ το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αλλά και στην ασφυκτική περικύκλωσή της. Προκειμένου την κατάλληλη στιγμή να καταφερθεί εναντίον της το καίριο πλήγμα.

Παράλληλα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, μόλις πριν λίγα χρόνια, καταβλήθηκε προσπάθεια να διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία. Με απώτερο στόχο να πληγεί καίρια η Σερβία. Της οποίας μάλιστα ο ηγέτης Μιλόσεβιτς δαιμονοποιήθηκε και σύρθηκε στις φυλακές για να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου, απ’ το «υπεράνω πάσης υποψίας» Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Και αφού, όπως φαίνεται, με έναν απ’ τους πολλούς τρόπους, που ξέρουν, τον εξόντωσαν, τον αθώωσαν μετά θάνατον.

Ήταν εξάλλου ολοφάνερο ότι μετά την εξουθένωση της Σερβίας ερχόταν και η σειρά της Ελλάδας. Αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα: Το σατα-ΝΑΤΟ, που χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Σερβίας, δεν μπορούσε-φανερά τουλάχιστο- να χρησιμοποιηθεί και εναντίον της Ελλάδας, που έχει τη «μεγάλη τιμή» να είναι μέλος του. Γι’ αυτό και επέλεξαν το δρόμο της οικονομικής καταστροφής. Η οποία προ πολλού, όπως φαίνεται, σχεδιασμένη, προωθείται τώρα απ’ τους δυτικούς «συμμάχους» μας ραγδαία σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά πού επιτέλους οφείλεται αυτή η τριπλή καραμπόλα σε βάρος Ρώσιας-Σερβίας-Ελλάδας; Στο γεγονός, κατά τη γνώμη μου, ότι οι χώρες αυτές είναι ορθόδοξες. Δεδομένου ότι η ορθοδοξία αποτελεί για περισσότερους από δεκαπέντε αιώνες το κόκκινο πανί για τη δυτική, κοσμική και εκκλησιαστική, βαρβαρότητα. Η οποία επεδίωκε πάντα την εξαφάνισή της, για να επικρατήσει, σύμφωνα και με τον Ντοστογιέφσκι, το καθεστώς του Αντιχρίστου. Το οποίο τώρα διαθέτει πολύ περισσότερα πλοκάμια απ’ ο, τι στο παρελθόν.

Όμως προαιώνια σύμμαχος της δυτικής είναι ασφαλώς η ανατολική βαρβαρότητα. Που τώρα κοινή συναινέσει κρατούν πάνω απ’ τα κεφάλια μας τη δαμόκλεια σπάθη των εκατομμυρίων προσφύγων, που όλοι μαζί δημιούργησαν και μας κατακλύζουν, προκειμένου να πετύχουν την φυλετική, θρησκευτική και γενικότερα πολιτισμική μας αλλοτρίωση και μετάλλαξη. Με την αγαστή βέβαια σύμπραξη των ντόπιων ανθελλήνων, που ολοφάνερα βρίσκονται στην υπηρεσία του διεθνούς σατανικού καθεστώτος. Δεδομένου ότι όχι μόνο εκδηλώνουν τον ανίατο και διεστραμμένο έρωτά τους προς την παγκοσμιοποίηση, τη Νέα Εποχή, την πολυπολιτισμικότητα κλπ, αλλά και προωθούν ραγδαία τα σε βάρος μας σχέδια τους!

Κι έρχονται τώρα να χτυπήσουν την καρδιά της Ορθοδοξίας. Υποχρεώνοντας, όπως φαίνεται, όχι μόνο το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και την Ελλαδική Εκκλησία και αυτή ακόμη την Ακρόπολη της Ορθοδοξίας, το Άγιο Όρος, να αναγνωρίσουν την σχισματική Εκκλησία της Ουκρανίας! Την οποία ολοφάνερα οι ίδιοι χάλκευσαν, προκειμένου να υπονομεύσουν το Πατριαρχείο της Μόσχας καινα προκαλέσουν σχίσμα στην Ορθοδοξία.

Διαμετρικά όμως αντίθετη σ’ όλες αυτές τις αθλιότητες βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Ο οποίος έχει πικρή πείρα του γεγονότος ότι οι δήθεν «σύμμαχοί» μας αυτοί χρησιμοποιούν την οποιαδήποτε φερόμενη ως ηγεσία μας, που πάντα είναι της δικής τους επιλογής. προκειμένου να προωθήσουν τα καταχθόνια σχέδιά τους σε βάρος της πίστης και της πατρίδας μας.

Αγαπητά Βλαδίμηρε

Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο μας μιλάει για «τα σημεία των καιρών» (κεφ. 16,1-3),, που με βάση την πραγματικότητα συχνά πληροφορούν ακόμη κι εμάς τους κοινούς θνητούς για τα μέλλοντα να συμβούν. Έστω κι αν δεν διαθέτουμε περγαμηνές σοφών ειδημόνων, οι οποίοι αρνούνται πεισμόνως να τα ιδούν και να τ’ αποκρυπτογραφήσουν. Επειδή ακριβώς δεν συμφέρουν στους αρχιτέκτονες της παγκόσμιας τραγωδίας.

Πέρα όμως απ’ το Ευαγγέλιο υπάρχει και ο Ηράκλειτος. Που, διακηρύττει ότι «ενώ ο Λόγος βρίσκεται διαρκώς μπροστά μας, οι άνθρωποι παραμένουμε ασύνετοι». Και ασφαλώς σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι μεταξύ αυτών των ασύνετων μπορεί να είστε κι εσείς. Δεδομένου ότι μας έχετε δώσει εξαιρετικά δείγματα σεβασμού προς την Ορθοδοξία. Της οποίας ο θεϊκός Λόγος είναι η «Αρχή» (Ιωάννη: 1,1)…

ΥΠΕΡΒΑΣΗ



Share

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αρχής γενομένης
τον 18ο αιώνα

υπόγεια κινούμενες
δυνάμεις ,

με όπλο τους το χρήμα,
που αγοράζει συνειδήσεις
ή στραγγαλίζει
δια του χρέους
τους ηγεμόνες,

ενώ μασκαρεμένες
με
ωραίες ιδεολογίες
και προωθώντας
κάθε λογής
δήθεν δικαιώματα
για το πόπολο,

καταφέρνουν

να θέσουν υπό τον
έλεγχό τους
την "πολιτισμένη" δύση
την βάρβαρη ανατολή
αλλα και να μεταλλάξουν
την Ορθόδοξη Ρωσία
σε μιά δυτικού τύπου
χώρα η οποία δια του
πανσλαβισμού θα παίξει
το γνωστό παιγνίδι
που θα κόψει την ορθοδοξία στα δύο
(Ελληνοβουλγαρική διαμάχη
για την Μακεδονία
και στις μέρες μας
ξαναπαίζει το ρόλο
του διαίρει
και βασίλευε με τη
μουτσούνα του σκοπιανού),

ενώ θα εκμηδενίσουν
τον ρόλο των ισχυρών
Ελλήνων Ρωμηών,
που είχανε του
χεριού τους τον βάρβαρο
ανατολίτη.


(Θα μου πεις τι
εμπιστοσύνη να δώσεις
στο λόγο
ένός λοξού
ξεμωραμένου
που κυνηγάει
ανεμόμυλους...

Αυτό ειναι αλήθεια!)





ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δεν ειναι ο λογος ενος ξεμωραμενου που κυνηγαει ανεμομυλους...
Ειναι λογος ιστορικως και εκτιμησεις που ειναι αληθινες...
Οπότε φιλε μου Δον Κιχωτη τα πραγματα πανω κατω ειναι οπως τα λες...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.