5 Οκτωβρίου 2019

Η ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΗ Κα ΡΕΠΟΥΣΗ.!

«ΓΥΝΗ ΑΝΑΙΔΗΣ ΟΥΔΕΝΟΣ ΦΕΙΔΕΤΑΙ»…! 
(Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος).

Δεν μας εξέπληξε, ούτε και μας αιφνιδίασε… 

Μετά το «στριμωξίδι» στην παραλία της Σμύρνης, κατά την Μικρασιατική Καταστροφή, όλα τα επεριμέναμε από την κα Ρεπούση…

Απλώς, ας συνειδητοποιήσουμε ότι, ο άνθρωπος όταν παίρνει την κατηφόρα, αυτό δεν είναι ένα απλό στραβοπάτημα… Αυτό, αποτελεί συνδυασμό πολλών εμπαθών καταστάσεων, που οι Πατέρες μας χαρακτηρίζουν, ως «παγχάλεπα θηρία»…

Μία από τις τραγικές επιβεβαιώσεις αυτού του κανόνα, αποτελεί και η τρισταλαίπωρη κα Ρεπούση…

Όλους, πριν από κάποια χρόνια, όταν για πρώτη φορά κατέγραψε τις ανιστόρητες απόψεις της για τα φοβερά συμβάντα στην παραλία της Σμύρνης το 1922, μας εξένισε και έθλιψε βαθύτατα, αλλά μετά τις ομόφωνες Πανεθνικές αντιδράσεις και την Πανελλήνια οργή, αναμέναμε να παρουσιάσει κάποια δείγματα μεταμέλειας. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν έπραξε κάτι τέτοιο, αλλά αντίθετα, εταμπουρώθηκε στο ανεξέλεγκτο πείσμα της και με την σύμπραξη των εθνομηδενιστικών στοιχείων, ανεξαρτήτως πολιτικής αποχρώσεως, συνέχισε ακάθεκτη το εθνοκτόνο και ανθελληνικό έργο της…

Ως εκ τούτου, όπως και στην αρχή αναφέραμε, όχι μόνο δεν μας εξέπληξε με τις νέες προκλητικές δηλώσεις της, αλλά αντίθετα, αυτό το κατρακύλισμα, από το κακό στο χειρότερο, το θεωρούσαμε αναμενόμενο…

Δεν είναι δυνατόν, ένας άνθρωπος που με τόση μανία υποστηρίζει το ανιστόρητο ψέμα (…!), παραποιώντας όλα τα ιστορικά αμάχητα τεκμήρια όχι μόνο επιφανών Ελλήνων και ξένων ιστορικών, αλλά και το συγκλονιστικό και φοβερό κινηματογραφικό υλικό, που διασώθηκε, από την εν λόγω καταστροφή (εννοείται, της Σμύρνης), να πιστεύει εις τον Θεόν της Αληθείας και του Φωτός…

Φυσικό είναι, λοιπόν, να ειρωνεύεται αδιάντροπα και να εξοργίζεται αναίτια (δείχνοντας απύθμενο θράσος και απερίγραπτη αναισχυντία), με την επίκληση του Θεού στις αγιασματικές πράξεις και προσευχές, στην έναρξη αλλά και στην πορεία του Σχολικού έτους…

Εάν, όμως, της έχει απομείνει η παραμικρή «τσίπα» και αναστολή (διότι περί ορθοφροσύνης ούτε καν το συζητάμε…), τουλάχιστον, ας σταματήσει μέχρις εδώ το γκρέμισμα των ιερών και των οσίων, στις καρδιές και τις συνειδήσεις των αθώων παιδιών, διότι, «έστι δίκης οφθαλμός ός τά πάνθ’ ορά» (Μένανδρος)…

Ούτως ει άλλως, εάν δεν μπορεί να ελέγξει το μένος και το πείσμα της, ας την συγκρατήσει ο φόβος της γενικής κατακραυγής και ας γνωρίζει (έστω και εάν κάνει, ότι δεν το πιστεύει) ότι, ο πνευματικός νόμος πληρώνει πάντοτε με πολύ ακριβό και ακριβές αντίτιμο… 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.