7 Οκτωβρίου 2019

Ηρθε η ώρα να πληρώσουν οι Κούρδοι την λυκοφιλία με τις ΗΠΑ..... (όπως όλοι οι κατά καιρούς περιστασιακοί σύμμαχοί τους)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL 

“Σήμερα (χθες) ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα με την προγραμματισμένη επιχείρηση της στη Βόρεια Συρία“, αναφέρει ανακοίνωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου που εκδόθηκε λίγο πριν από τις 11 το βράδυ (ώρα Ουάσιγκτον).
  • Εκφράζονται φόβοι ότι η ανακοίνωση αυτή, που είναι γραμμένη στην ακαταλαβίστικη γλώσσα του κ. Τραμπ, σημαίνει μία νέα προδοσία των Κούρδων.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμη, η Αμερική, παρά τις πομπώδεις δηλώσεις του κ. Τραμπ και του υπουργού Εξωτερικών Μαικ Πομπέο εγκαταλείπει στην τύχη τους τους μαχητές του YPG, που νίκησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τουρκία συμφώνησε να δώσει χρόνο στους Αμερικανούς να αποσυρθούν πριν ξεκινήσει η εισβολή στη Βόρεια Συρία. Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα αποσυρθούν από την επίμαχη περιοχή, αλλά δεν θα αποχωρήσουν ακόμα από τη Συρία. Εάν οι Τούρκοι και οι Κούρδοι συγκρουστούν, όπως αναμένεται, οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν θα αναμειχθούν στη σύγκρουση αυτή.

Χθες η Τουρκική Προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τον άλλο μήνα τον Λευκό Οίκο, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε την τουρκική πληροφορία.

Στην ανακοίνωση σημειώνονται και τα εξής:

Οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, έχοντας νικήσει στο έδαφος «Χαλιφάτο» του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην περιοχή.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πιέσει τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά έθνη, από τα οποία ήρθαν πολλοί αιχμαλωτισμένοι μαχητές του ISIS, για να τους πάρουν πίσω, αλλά δεν τους ήθελαν και αρνήθηκαν. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα τους κρατήσουν για κάτι που θα μπορούσε να είναι για πολλά χρόνια και μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Τουρκία θα είναι πλέον υπεύθυνη για όλους τους μαχητές του ISIS στην περιοχή που καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια μετά την ήττα των Χαλιφάτων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Σύμφωνα με παρατηρητές, η τελευταία παράγραφος μπορεί να υπονοεί ότι μεταβιβάζει το μείζον πρόβλημα των τζιχαντιστών στην Τουρκία. Εάν όντως συμβαίνει αυτό, τότε η ανακοίνωση μπορεί να περιέχει και εκβιασμό, όχι μόνο προς τη Γαλλία και τη Γερμανία, αλλά και την Άγκυρα.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ανακοίνωση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων την Κυριακή το βράδυ ανέφερε ότι είχαν εκπληρώσει τη δέσμευσή τους στην πρόταση των ΗΠΑ για τον “μηχανισμό ασφαλείας” κατά μήκος των συνόρων. 

Σημειώνει: “Αλλά οι απειλές του Ερντογάν αποσκοπούν να αλλάξουν τον μηχανισμό ασφαλείας σε μηχανισμό θανάτου, να εκτοπίσουν τους ανθρώπους μας και να αλλάξουν τη σταθερή και ασφαλή περιοχή σε μια περιοχή συγκρούσεων και μόνιμου πολέμου”.

Προειδοποιούν ότι μια τουρκική στρατιωτική εισβολή θα μπορούσε να σβήσει τα κέρδη κατά της ISIS και να καταστήσει τη Συρία “μόνιμο χώρο σύγκρουσης”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters:

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα αναμιχθούν ούτε θα υποστηρίξουν την επιχείρηση που σχεδιάζει να διεξαγάγει η Τουρκία στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξη του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ, αφού επικράτησαν και εξάλειψαν το «χαλιφάτο» του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), δεν θα βρίσκονται πλέον «στην περιοχή» όπου θα δράσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την αμερικανική προεδρία.

Η Τουρκία θα καταστεί υπεύθυνη για όλους τους μαχητές του ΙΚ στην περιοχή που έχουν αιχμαλωτιστεί την τελευταία διετία εάν κυριεύσει τη βόρεια Συρία, προστίθεται στο κείμενο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε το Σάββατο την απειλή του να διατάξει ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), κουρδικής πολιτοφυλακής που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα αλλά είναι σύμμαχος των ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν εμφανίζεται να είναι εξοργισμένος επειδή καθυστερεί η εφαρμογή της συμφωνίας για τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» που θα χωρίζει τα σύνορά της από τα εδάφη των Κούρδων της Συρίας. Πέραν της απομάκρυνσης των YPG από τα σύνορα, ο Ερντογάν θεωρεί ότι με τη δημιουργία της «ζώνης ασφαλείας» θα καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός περίπου 2 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Οι Αμερικανοί αποδεικνύοντας αυτό που όλοι πλέον στον πλανήτη γνωρίζουμε, ότι δηλαδή είναι οι πλεόν αναξιόπιστοι σύμμαχοι, ετοιμάζονται να πουλήσουν τους συμμάχους τους Κούρδους για τους οποίους έχυναν μέχρι χθες κροκοδείλια δάκρυα τονίζοντας δεξιά κι αριστερά ότι είναι πιστοί συμμαχοί τους και δεν θα αφήσουν ποτέ τους Τούρκους να τους επιτεθούν...

Οι Κούρδοι το έχαψαν.... και τώρα ήρθε η ώρα να το πληρώσουν με αίμα....
Οπως ήταν επόμενο οι Αμερικανοί αφού έκαναν αυτό που γούσταραν στην Συρία αποφάσισαν να τα βρουν με τους μεγαλύτερους εχθρούς των Κούρδων, τους Τούρκους και έδωσαν το πράσινο φως στα τουρκικά στίφη να εισβάλλουν στις κουρδικές περιοχές της Βόρειας Συρίας...

Υποθετικά πρόκειται για την δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, αλλά στην πραγματικότητα μιλάμε για την κατοχή και ενσωμάτωση συριακού εδάφους στο τουρκικό κράτος όπως έγινε και στο Αφρίν....

Ετσι ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια ακόμα "ειρηνευτική επιχείρηση" των Τούρκων σαν αυτή που έγινε το 1974 στην Κύπρο μας....

Οποιος δεν διαβάζει ιστορία, αυτά παθαίνει...
Να θυμίσω λοιπόν ότι, σύμμαχος των Αμερικάνων στο πρόσφατο παρελθόν, έχει διατελέσει ο Σαντάμ Χουσείν (στον πόλεμο κατά του Ιράν), ο Οσάμα Μπιν Λάντεν (ως μουτζαχεντίν όταν πολεμούσε τους Σοβιετικούς) και τώρα οι Κούρδοι....
Δυστυχώς η επιλογή τους να ταχθούν με τους Αμερικανούς αντί με τους Ρώσους θα τους οδηγήσει στον όλεθρο...

Αυτά να τα βλέπουν και οι δικοί μας χαλβάδες με τις λυκοφιλίες που φτιάχνουν με Αμερικανούς και Ισραηλινούς....
Οφείλουμε να διασφαλίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα πρωτίστως, κι όχι να ξεπουλάμε τα πάντα μπροστά σε μια περιστασιακή συμμαχία κοινών συμφερόντων...
Διότι οι περιστασιακές συμμαχίες σήμερα υφίστανται κι αύριο καταργούνται παταγωδώς...

Θυμηθείτε το αυτό, όταν θα καταρρεύσει μια μέρα ο Ερντογάν....
Και τότε όλα αυτά τα σιχαμερά αμερικανόφιλα, ευρωραγιάδικα, ανθελληνικά πολιτικά αποβράσματα θα τρέχουν δεξιά αριστερά και θα τσιρίζουν ότι "πρέπει να τα βρούμε με τους Τούρκους διότι ΤΩΡΑ είναι φίλοι με τους Αμερικανούς και τους Εβραίους"....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.