Τελευταίες αναρτήσεις

9 Οκτωβρίου 2019

Άγνοια, αμάθεια και εμπάθεια

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Όλοι οι Έλληνες, πριν κατά και μετά την Επανάσταση του 1821, έως - στη μεγάλη τους πλειοψηφία - σήμερα έχουν την πεποίθηση ότι η Πίστη τους ταυτίζεται με την ιδιοπροσωπία τους. Το πίστευαν ακόμη και οι Έλληνες, οι θεωρούμενοι οπαδοί του γαλλικού άθεου διαφωτισμού. Ο Ανώνυμος ο Έλληνας στην «Ελληνική Νομαρχία» μπορεί να ασκεί έντονη κριτική στον κλήρο της εποχής του, όμως τονίζει ότι ο Έλληνας οφείλει να διατηρήσει την ταυτότητά του, διότι αν κυριευθεί από ετερογενές βασίλειον, «δεν θέλουν μείνει πλέον Έλληνες, αλλά κατ’ ολίγον ολίγον θέλουν διαφθαρή τα ήθη των και θέλομεν μείνει πάλιν δούλοι και δούλοι, ίσως, πάλιν, αλευθέρωτοι δια πολλούς αιώνας».

Για την διατήρηση της ιδιοπροσωπίας μας ως Ελλήνων μας μίλησαν οι Κοραής, Ρήγας, και ΟΛΟΙ οι αγωνιστές που απελευθέρωσαν την Ελλάδα. Ο Μακρυγιάννης γράφει στα Απομνημονεύματά του: «Έγραψα γυμνή την αλήθεια, να ιδούνε όλοι οι Έλληνες ν’ αγωνίζωνται δια την πατρίδα τους, δια την θρησκεία τους...και να εργάζωνται εις το καλό της πατρίδας τους, της θρησκείας τους και της κοινωνίας». 

Τα μέλη της πρώτης εθνικής Συνέλευσης, το 1822 στην Επίδαυρο, θεώρησαν φυσικό στο πρώτο Σύνταγμα να γραφεί ότι «Όσοι αυτόχθονες κάτοικοι της Επικρατείας της Ελλάδος πιστεύουσιν εις Χριστόν εισίν Έλληνες».

Η ταύτιση των Ελλήνων με την Πίστη τους έκαμε τον Σπ. Ζαμπέλιο, το 1852, να γράψει: «Ο Έλλην λατρεύει την Ορθοδοξίαν μάλλον ως φρόνημα του Γένους του, ως αποθήκην της Παραδόσεώς του, ως σύνδεσμον της εθνικής του κοινωνίας». Και συνεχίζει: «Ο αιρετικός Έλλην εξάπαντος, είτε εν αγνοία είτε εν γνώσει αυτού, αμαρτάνει βλασφημών, Έλλην δεν είναι...διότι επιβουλεύεται εμμέσως την εθνικότητά του, διότι εξορύσσει τον τάφον της πατρίδος του».

Οι Έλληνες λοιπόν θεωρούν κάτι το φυσικό την αναγραφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα δημόσια έγγραφα.

Φτάσαμε στα 2012. Τότε ιδρύθηκε η «Ένωση Αθέων». Στο Καταστατικό της και μεταξύ των σκοπών της είναι « η πολιτιστική, μορφωτική και παιδαγωγική δράση για την προώθηση του βασικού σκοπού της Ένωσης και περαιτέρω ανάπτυξη της κοινότητας των αθρήσκων, αθέων και αγνωστικιστών». Μεταξύ των κύριων σκοπών της Ένωσης Αθέων «η προώθηση της εκκοσμίκευσης της πολιτείας»... Αν συνέβαινε αυτό οι Έλληνες θα ξεχνούσαν την ιδιοπροσωπία τους και θα καθίσταντο, σύμφωνα με τον Ανώνυμο τον Έλληνα, «δούλοι αλευθέρωτοι για πολλούς αιώνες». Δυστυχώς από ορισμένους απογόνους όσων μας ελευθέρωσαν λείπει η μνήμη και τους διακρίνει η αμάθεια και η εμπάθεια προς την Ρωμέϊκη Παράδοσή μας.

Σημείωση: Η δι’ αναφοράς της Ένωσης Αθέων απόφαση 28/2019 της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος και της ιθαγένειας στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο, δεν ισχύει για τους ετεροδόξους και τους αλλοθρήσκους. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση παρέχεται η δυνατότητα δικαιολόγησης απουσιών μαθητών, οπαδών του Ρωμαιοκαθολικού δόγματος, του Εβραϊκού θρησκεύματος και του Μουσουλμανικού θρησκεύματος κατά τις ημέρες συγκεκριμένων θρησκευτικών εορτών, με την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης!.-

πηγήShare

2 σχόλια:

Άκων είπε...

Μόνο που
ο άθεος συρφετός
πέσανε σαν τα κοράκια
πάνω σε πτώμα
προιόν δολοφονίας

που έγινε όχι με μαχαίρι
η μιά σφαίρα

αλλά με προσθήκη
δηλητήριου
λίγο στον καφέ
λίγο στο γευμα
λίγο στο δείπνο
λίγο στο βραδυνό

μέχρι που το θύμα
καταντησε πρώτα
ενας ζωντανός νεκρός

και μετά νεκρός ...σκετος!

Θα μου πείτε
υπάρχει Ανασταση.

Φυσικά .

Και είναι

η μ ό ν η μ α ς

ε λ π ί δ α .
ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Να πω την αληθεια μεχρι τωρα δεν το ειχα ξανακουσει αυτο....
Ολοι μιλουσαν για τον Ελληνα που ψυχοραγει... και πρεπει να σωθεί.
Εσυ φιλε μου μιλας πλεον για εναν νεκρο που πρεπει να αναστηθει...
Ακομα πιο δυσκολο δηλαδη....
Χρειαζομαστε οχι απλα ενα θαύμα αλλά ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θαύμα...
Ευτυχως ο Θεός ειναι Μεγάλος και πολευσπλαχνος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.