8 Οκτωβρίου 2019

Πάντα κορόιδο

Γράφει ο Δημήτρης Δανίκας

Όποιος πλανάται με τη φρούδα ελπίδα πως ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας θα είναι καλύτερος από τον Ερντογάν είναι αθεράπευτα «τυφλός». Ο Τούρκος ψευτοσουλτάνος, λοιπόν, έχει οργανώσει βιομηχανία απαιτήσεων, απειλών, εκβιασμών και πολεμικών μετώπων. Ενα από τα πιο κερδοφόρα προϊόντα είναι το Προσφυγομεταναστευτικό ή το Μεταναστευτοπροσφυγικό.

Με πολλές παραμέτρους αυτό το «προϊόν». Η πρώτη προκαλείται από τις πολεμικές επιχειρήσεις στο μέτωπο της Συρίας. Έτσι η Τουρκία αναδεικνύεται η μεγαλύτερη περιφερειακή δύναμη της περιοχής. Έτσι αυτές οι πολεμικές επιχειρήσεις σπρώχνουν στην έξοδο και την προσφυγιά εκατοντάδες χιλιάδες «ερείπια». Και έτσι η Τουρκία, από την άλλη, μαντρώνει πρόσφυγες με αντάλλαγμα ευρωπαϊκά «γρόσια» πολλά.

Δηλαδή ο Τουρκαλάς και βομβαρδίζει, και σκοτώνει, και μαντρώνει. Ο κακός και ο καλός μπάτσος. Ο κακός βασανίζει και θερίζει. Ο καλός περιθάλπει. Στο πρόσωπο του Ερντογάν η υποκρισία βρήκε τον πιο ελκυστικό εραστή της.

Παράλληλα με τις πολεμικές επιχειρήσεις το εκάστοτε κατεστημένο της Τουρκίας συνάπτει μόνιμες και σταθερές σχέσεις με εφαλτήριο την αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων. Κυρίως από τις ΗΠΑ και δευτερευόντως από τη Ρωσία. Έτσι, με τη ροή χρημάτων στις πολεμικές βιομηχανίες αυτών των χωρών, αλλά και με το ακλόνητο επιχείρημα γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος φλερτάρει και με τους δύο. Κι έτσι Ουάσινγκτον, με ή χωρίς Ντόναλντ Τραμπ, πάντα θα είναι πλαγίως ή ευθέως με το πλευρά της Άγκυρας.

Η Ελλάδα είναι δεδομένη. Δική τους. Για πάντα. Είτε με ταχαριστερό Τσίπρα είτε με ταχαδεξιό Κυριάκο. Η Τουρκία ταλαντευόμενη. Επίτηδες. Όσο ο Ερντογάν κάνει κόνξες τόσο η Ουάσινγκτον ενδίδει. Μια υποταγμένη σύντροφος θεωρείται δεδομένη. Η ανυπότακτη πιο ελκυστική και πιο επιθυμητή. Στοιχειώδες.

Η δεύτερη παράμετρος του Προσφυγομεταναστευτικού έχει να κάνει με το εδαφικό. Το σχέδιο της Άγκυρας είναι να μαντρώσει εκατομμύρια «ερειπίων» σε εκείνη τη γεωγραφική φέτα ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία. Έτσι θα αποκτηθεί μόνιμο «αλεξίσφαιρο γιλέκο» φτιαγμένο από εκατομμύρια μελλοθάνατους. Έτσι θα ανάψει φιτίλι ανάμεσα σε Συρίους και Κούρδους. Κι έτσι πιστεύει ότι θα χαλάσει τα σχέδια των Αμερικανών σχετικά με τη δημιουργία κουρδικού κράτους.

Η τρίτη παράμετρος έχει να κάνει με τη λυκοφιλία Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Ερντογάν διαμηνύει «δώστε γρόσια, αλλιώτικα θα ανοίξω την κάνουλα». Οι Ευρωπαίοι προκειμένου να αποφύγουν τσουνάμι προσφυγικό ταΐζουν με γρόσια τον Τούρκο «κολλητό». Και όπως τα εκατομμύρια των προσφύγων λειτουργούν σαν αλεξίσφαιρο γιλέκο, έτσι και η Ελλάδα λειτουργεί ως ευρωπαϊκή χωματερή ανθρώπινων ψυχών.

Με απλά λόγια, ο Τούρκος κερδίζει παντοιοτρόπως. Το Προσφυγομεταναστευτικό είναι κερδοφόρο, λειτουργικό και αποτελεσματικό. Ο Έλληνας που ούτε βομβαρδίζει, ούτε καταστρέφει, ούτε σκοτώνει, όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά χάνει διαρκώς. Εκ δυσμών και εξ ανατολών. Από τα δυτικά τα σύνορα ερμητικά κλειστά. Κρατήστε τους εσείς, κορόιδα ελληνικά. Από τα ανατολικά όλο και μας πλημμυρίζουν κύματα προσφυγομεταναστευτικά. Ετσι εκ των δύο «συμμαχικών» πλευρών το κορόιδο γρονθοκοπείται ανηλεώς!

Με μια κουβέντα, ο ψευτοσουλτάνος απειλεί και προειδοποιεί: Γκιαούρη, θέλεις ηρεμία; Ε, τότε κάτσε στο τραπέζι. Δεν θέλεις; Ε τότε πάρε να 'χεις. Και οι Ευρωπαίοι; Οι σύμμαχοι; Οι φίλοι; Το ΝΑΤΟ; Πάντα στην ίδια γραμμή. Βρείτε τα!

Μια φορά κορόιδο, πάντα κορόιδο! 

Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.