17 Οκτωβρίου 2019

Ποιοι είναι οι πραγματικοί Ρατσιστές…

Tην κοπέλα που υποχρέωσαν σε παραίτηση από την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, δεν την γνωρίζω. Ούτε κατ’ όψιν ούτε κατ’ όνομα. Και γι’ αυτό δεν θα πρόκειται να ασχοληθώ με την περίπτωσή της προσωπικά... 

Γράφει ο Θανάσης Κ. 

Διάβασα όμως, την επιστολή της και ΔΕΝ κατάλαβα καθόλου πού ήταν το «πρόβλημα». Πάντως σίγουρα δεν επρόκειτο για «ρατσιστικό» κείμενο. Ούτε ίχνος «ρατσισμού»…

Όσοι μιλάνε έτσι εύκολα για ρατσισμό φοβάμαι ότι δημιουργούν ρατσισμό με το ζόρι! Κι όχι μόνο στη φαντασία τους…

Πρώτον, δεν είναι «ρατσιστικό», είναι απολύτως ρεαλιστικό ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το ποιοι νεαροί δηλώνουν «ανήλικοι», γιατί υπάρχει η τάση να εμφανίζουν μικρότερη ηλικία, για να πάρουν επιδόματα ως «ασυνόδευτοι». Τι σχέση έχει αυτό με την καταγωγή των νεαρών.

Τέτοιες λαθροχειρίες κάνουν οι άνθρωποι ανεξαρτήτως καταγωγής. Είμαστε στη χώρα όπου βρέθηκαν, προ έξη ετών 40 χιλιάδες και πλέον «συντάξεις» - μαϊμού και «επιδόματα αναπηρίας» - μαϊμού! Ακόμα και «επιδόματα τυφλότητας» που έπαιρναν «ανοικτομάτηδες» ταξιτζήδες! Έλληνες ήταν αυτοί που το έκαναν. Όμως, δεν είπε κανείς ότι… «όλοι οι Έλληνες είναι λαμόγια»;

Όπως βρέθηκαν Έλληνες που δήλωναν ψέματα για να πάρουν επιδόματα, θα μπορούσαν να βρεθούν και «ασυνόδευτοι» νεαροί αλλοδαποί να κάνουν το ίδιο…

Έχει παρατηρηθεί σε όλη την Ευρώπη, άλλωστε, ότι μεγάλο ποσοστό (άνω του 50%) από ανήλικους ασυνόδευτους, δηλώνουν μικρότερη ηλικία από την πραγματική τους! Δεν κατάλαβα, πού ακριβώς ήταν ο… «ρατσισμός»;

Δεύτερον η κοπέλα είπε πως τα παιδιά αυτά έχουν εμπειρία πολέμου κι αυτό είναι πιθανό να τους έχει δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα. Τι σχέση έχει αυτό με τη… φυλετική καταγωγή τους;

Εδώ τέτοια βιώματα και ενήλικες «αποσταθεροποιούν», πολλώ μάλλον μικρά παιδιά.
Κι Ελληνόπουλα να ήταν, αν είχαν ζήσει πόλεμους και σκοτωμούς και βιασμούς μπροστά στα μάτια τους, αυτές είναι εμπειρίες που θα τα είχαν επιβαρύνει.

Ασφαλώς πρέπει να τα φροντίσουμε. Αλλά, ίσως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να τα βάλουμε κοντά σε παιδιά που ΔΕΝ έχουν ζήσει τέτοια βιώματα.
Αυτό τι σχέση έχει με τη… «φυλετική» καταγωγή τους; Καμία…

Τι θέλουν να μας πουν; Ότι τάχα, δεν νομιμοποιούνται οι γονείς να εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η καθημερινή «συνάφεια» των παιδιών τους, με άλλα παιδιά που έζησαν τραυματικές καταστάσεις και πιθανότατα παρουσιάζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα;

Αν ήταν ένα παιδάκι, ντόπιο, που είχε δει να αποκεφαλίζεται ο πατέρας του ή να βιάζεται η μητέρα του, ή το είχαν βιάσει το ίδιο, θα είχαν πέσει πάνω του ψυχολόγοι και «ειδικοί» για να το παρακολουθούν.

Εδώ έχουμε χιλιάδες τέτοια παιδιά, αρκετά εκ των οποίων, έζησαν παραπλήσιες εμπειρίες, όχι μόνο στιγμιαία, αλλά και στη συνέχεια (φανταστείτε, μόνο, τι πέρασαν στη Μόρια!)

Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν δεκάδες χιλιάδες ψυχολόγοι μαζί τους! Και γι’ αυτό είναι απολύτως φυσικό οι γονείς των άλλων παιδιών να ανησυχούν.

Τρίτον, αναφέρεται επίσης στην επιστολή της νεαρή κυρίας από την Πεντέλη, ότι πολλά από τα «ασυνόδευτα» είναι πολύ πιθανό να μην έχουν εμβολιαστεί! Κι αυτό επίσης δεν έχει σχέση με τη… «φυλετική» καταγωγή τους. 

Και Ελληνόπουλα υπάρχουν ανεμβολίαστα, εξ αιτίας της διάδοσης που παίρνει τελευταία το ηλίθιο «αντι-εμβολιακό κίνημα», αλλά και για άλλους λόγους. Η ανησυχία για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στην υγεία ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας, είναι απολύτως θεμιτή. 

Πού ακριβώς είναι ο… «ρατσισμός»;
Και το συμπέρασμα είναι: να εμβολιαστούν τα «ασυνόδευτα»!
Πού είναι το «λάθος»;
Θα μας τρελάνουν; 


Τέταρτον, η παρατήρηση ότι οι έφηβοι που προέρχονται από άλλη πολιτισμική παράδοση, μπορεί να σοκάρονται (ή να βγάζουν λάθος συμπεράσματα) από τον τρόπο που ντύνονται οι ντόπιες συμμαθήτριές τους, είναι απολύτως σωστή! Να θυμόμαστε, ότι εδώ μιλάμε για εφήβους πια - όχι για «παιδάκια».

Κι αυτό δεν έχει σχέση με τη «φυλετική» καταγωγή. Έχει σχέση με τις πολιτισμικές παραστάσεις και την κουλτούρα τους.

Όχι με το αν είναι μαύροι η λευκοί. Οι μαύροι του Σουδάν για παράδειγμα, είναι Χριστιανοί!Οι λευκοί τους Σουδάν, αντίθετα, είναι μουσουλμάνοι κι από τους πιο φανατικούς.

Αν υποτεθεί ότι είχαμε δύο εφήβους από το Σουδάν, πρόβλημα με την αμφίεση των κοριτσιών-συμμαθητριών ήταν πιθανότερο να έχει ο λευκός μουσουλμάνος, παρά ο μαύρος χριστιανός.
Αυτό δεν είναι φυλετικό στερεότυπο. Είναι πολιτιστική πραγματικότητα.
Δεν το έχει ακούσει κανείς τους, ότι κάποιες μουσουλμανικές κοινότητες κάνουν ακόμα στα κορίτσια τους κλειτοριδο-εκτομή;
Κι αυτό είναι «ρατσιστικό»; Θα μας τρελάνουν;
Το καταγγέλλουν οι ενώσεις μουσουλμάνων γυναικών στη Γαλλία, στο Βέλγιο και παντού!
Όταν το καταγγέλλουν αυτές – και σωστά, γιατί πρέπει να σταματήσει – είναι σωστό, αλλά όταν το καταγγέλλει οποιοσδήποτε άλλος είναι… «ρατσιστικό»;
Από πού κι ως πού;

Κι ύστερα στη δίκη του νεαρού λαθρομετανάστη που κακοποίησε βάναυσα προ ετών ένα 15χρονο κορίτσι στην Πάρο, ο δικηγόρος υπεράσπισης του δράστη ανέφερε ότι για την κουλτούρα του νεαρού η «ελαφρά αμφίεση» της μικρής εξελήφθη ως ερωτική «πρόσκληση». Διότι στη χώρα από την οποία προέρχεται, οι κοπέλες ντύνονται με μπούργκα από την κορυφή ως τα νύχια…
Αυτό το ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης ως «ελαφρυντικό»!

Γιατί ό,τι ειπώθηκε στη δίκη εκείνη ως «ελαφρυντικό», αν το επαναλάβει σήμερα μια νεαρή μητέρα - για να μη θρηνήσουμε νέες τέτοιες τραγωδίες - είναι τάχα… «ρατσιστικό»; Δεν αφήνετε τις… ανοησίες (μη πω τίποτε βαρύτερο);
Προσπαθώ να βρω λογικές απαντήσεις και φοβάμαι ότι δεν υπάρχουν!

Απαξίωσαν δημόσια μια νεαρή μητέρα που είπε απολύτως λογικά πράγματα. Δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς σε όλα. Όμως αυτά που επικαλέστηκε ήταν πέρα για πέρα θεμιτές ανησυχίες που έχουν όλοι οι γονείς!
Γιατί τη βγάλανε… «ρατσίστρια»;
Αν κάθε γονιός που έχει τέτοιες ανησυχίες το ακούσει, θα αρχίσει να αναρωτιέται:
Βρε μπας κι είμαι κι εγώ «ρατσιστής», και δεν το ξέρω;
Δεν καταλαβαίνουν ότι φτιάχνουν έτσι ρατσισμό με το ζόρι;

Ήδη άρχισαν καθημερινά κρούσματα: συμμορίες νεαρών αλλοδαπών, παραμονεύουν και χτυπάνε παιδιά όταν φεύγουν από τα σχολεία ή τα φροντιστήρια. Τα ξυλοφορτώνουν και τους παίρνουν κινητά και ό,τι άλλο – ακόμα και παπούτσια!

Πόσο θέλει να πέσουν σε ένα «ζόρικο», που θα αντισταθεί και να υπάρξει αιματοχυσία;
Αυτό οι γονείς στις γειτονιές το ξέρουν, το οσμίζονται, το βλέπουν να έρχεται…
Και το φοβούνται!
Εσείς δεν το καταλαβαίνετε; Καθόλου;
Μόνο όποιον τολμάει και το λέει δημόσια, ή έστω το υπαινίσσεται, πάτε να τον βγάλετε «ρατσιστή»;
Ε λοιπόν, αν σας ενδιαφέρει να χτυπήσετε το ρατσισμό εντοπίστε τον εκεί που υπάρχει πρωτίστως:
Στα κυκλώματα των λαθρο-διακινητών, δηλαδή στους δουλεμπόρους και στις ΜΚΟ που τους καλύπτουν!
Αυτοί είναι οι πρώτοι και χειρότεροι ρατσιστές!

Αυτοί κάνουν εμπορία παιδιών που τα εμφανίζουν ως «οικογένειες» λαθρομεταναστών, οι οποίοι τα αγόρασαν καθ’ όδόν από άλλες χώρες (και δεν μιλούν καν την ίδια γλώσσα με τους υποτιθέμενους «γονείς» τους).
Κι έτσι τους παρουσιάζουν ως «οικογένειες προσφύγων»…
Κι όχι ως απάτη λαθρο-διακίνησης.
Κι ύστερα αφήνουν τα παιδιά ασυνόδευτα!
Καμία αληθινή οικογένεια δεν εγκαταλείπει τα παιδιά της, αφού διασωθεί!
Κι ύστερα τα κράτησαν υπό φρικαλέες συνθήκες, για χρόνια στα hot spots.
Οι λαθρο-διακινητές-δουλέμποροι τα έκαναν όλα αυτά!
Και οι ΜΚΟ που τους προμοτάρουν και τους καλύπτουν.
Αυτούς χτυπήστε τους ανελέητα!
Αντί να τα βάζετε με όσους δικαίως και θεμιτώς ανησυχούν…

Άντε πια… 

freepen.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.