31 Οκτωβρίου 2019

Παρουσίαση του βιβλίου «Εσταυρωμένη περήφανη Κύπρος»

«Εσταυρωμένη περήφανη Κύπρος» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Αντώνη Αντωνά. 

Ένα αποσπασματικό ιστορικό βιβλίο, αφιερωμένο στην ηρωική μας Κύπρο. Μέσα από το βιβλίο του, ο συγγραφέας Αντώνης Αντωνάς, αποτίει φόρο τιμής στον ήρωα αδελφό του Χριστάκη Αντωνά, αλλά και σε όλα τα παλικάρια, Κύπριους και Ελλαδίτες, που θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία της πολύπαθης Κύπρου. Όπως γράφει στο βιβλίο του, το πάνθεον των ηρώων είναι ισότιμο και ιερό για όλους και δεν ξεχωρίζει ήρωες. 

Ο κ. Αντωνάς, αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου του, ότι «προσπάθησα, όσο μπορούσα, ρεαλιστικά και ελεύθερα να εκφράσω τις απόψεις μου και να παραθέσω τα ιστορικά γεγονότα αντικειμενικά». Ο συγγραφέας, δανείστηκε τα ιστορικά στοιχεία που καταγράφονται από αρκετά ιστορικά βιβλία, αφηγήσεις, μαρτυρίες, εγκυκλοπαίδειες κοινή ιστορικής χρήσης και από το πλούσιο ιστορικό αρχείο που διαθέτει ο ίδιος και αφορά τους ηρωικούς αγώνες της «αγαπημένης μου πατρίδας, Κύπρου» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Το εν λόγω βιβλίο, είναι το πρώτο βιβλίο του κ. Αντωνά ενώ βρίσκεται υπό έκδοση και ο δεύτερος τόμος.

Άλλα ιστορικά γεγονότα

Γράφοντας το βιβλίο, ο κ. Αντωνάς, όπως μας είπε, επανάφερε στο μυαλό του, παλιές και δυσάρεστες μνήμες. Όπως γράφει, μεταξύ άλλων, στον πρόλογο του βιβλίου του, ο κ. Αντωνάς. «Εκτός από τον φόρο τιμής προς τους ήρωες αδελφούς μας προχώρησα και σε άλλα ιστορικά γεγονότα πολύ συμπυκνωμένα και ελάχιστα, όπως για παράδειγμα την ιστορική διαδρομή της Κύπρου- Ιστορική συμμετοχή των Κυπρίων σε όλους τους αγώνες του Έθνους- Απελευθερωτικός Αγώνας ΕΟΚΑ 55-59, Κυπριακή Δημοκρατία 1960, γεγονότα 63-67, ίδρυση ΕΟΚΑ Β, Πραξικόπημα, Τουρκική Εισβολή 1974, Ηρωικές μάχες Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών –Ειρηνευτικές συνομιλίες, Περί βαρβάρων Τούρκων, βιογραφικά, ποιήματα κτλ. Όλα καταδεικνύουν ότι αυτό το πολύπαθο νησί, μόνο και έρημο ανά τους αιώνες, ηρωικά πολέμησε και επιβίωσε. Χιλιάδες Κύπριοι θυσιάστηκαν ηρωικά σε όλους τους ανεξαιρέτως του αγώνες του Έθνους και για την ελευθερία της Κύπρου» σημειώνει.

Ο ήρωας Χριστάκης Αντωνάς

Ο ήρωας Χριστάκης Αντωνάς, αντιστάθηκε ηρωικά κατά τη τουρκική εισβολή, στη β’ φάση στο χωριό Παλαίκυθρο. Συνελήφθη πληγωμένος μαζί με άλλους συμπολεμιστές του, που βασανίστηκαν βάρβαρα και εκτελέσθηκαν άνανδρα στις 15 ή 16 Αυγούστου 1974. Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1953. Ήταν 21 ετών, όπως και οι περισσότεροι συμπολεμιστές τους, που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι κατά τη μάχη, αφού προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στις υπέρτερες δυνάμεις των Τούρκων εισβολέων. 

Μπορείτε να επισκεφθείτε για άλλες πληροφορίες στο www.ledrastory.com

Ακολουθεί μήνυμα του καλού μας φίλου συγγραφέα το οποίο περιέχει και μια ειδική προσφορά του βιβλίου για τους αναγνώστες του ιστολογίου μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ.


ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ. 

ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΗ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΚΥΠΡΟΣ 600 σελ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΦΕΒ. 2019, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. 

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 250 ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ. 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ KOUKFAMILY ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΝΤΙ ΤΩΝ 23Ε ΣΕ 15, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 2449 ΚΟUKFAMILY, ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟ ΜΕΗΛ ant.antonas@gmail.com Ή ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ WWW.LEDRASTORY.COM E ΜΕΡΟΣ.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.