7 Οκτωβρίου 2019

Γονιδιακή επεξεργασία για "ανθεκτικότερους" στρατιώτες στις ΗΠΑ... Ερχονται οι μεταλλαγμένοι άνθρωποι!!!

Μια Υπηρεσία του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας εξετάζει επί του παρόντος τρόπους για να αλλάξει τη βιολογία του ατόμου, ώστε να παρέχει επαρκή προστασία στο προσωπικό από χημικές και βιολογικές επιθέσεις.

Θα έρθει μια εποχή όπου οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας δεν θα είναι και τόσο φαντασία, καθώς θα βασίζονται περισσότερο, ή λιγότερο στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Τμήμα Άμυνας, η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων της Άμυνας (DARPA) προωθεί σήμερα μια έννοια γνωστή ως επεξεργασία γονιδίων (ή επεξεργασία γονιδιώματος) με σκοπό να ωφελήσει το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό. Η επεξεργασία γονιδίων είναι ουσιαστικά ένα σύνολο τεχνολογιών που επιτρέπουν στους επιστήμονες να αλλάξουν το DNA ενός οργανισμού προσθέτοντας, αφαιρώντας, ή τροποποιώντας το γενετικό υλικό σε συγκεκριμένες θέσεις του γονιδιώματος.

Όπως ανακοινώθηκε δημοσίως από τον διευθυντή του DARPA, Steven H Walker, ο οργανισμός επιδιώκει ενεργά να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία για να προστατεύσει τους στρατιώτες από ασθένειες και χημικά ή βιολογικά πολεμικά μέσα, τροποποιώντας τη γενετική ενός στρατιώτη για να του επιτρέψει να αντισταθεί. Η DARPA μέχρι στιγμής έχει επενδύσει 65 εκατομμύρια δολάρια σε έρευνα γονιδιακής επεξεργασίας. 

«Μπορεί πραγματικά να προστατευτεί ένας στρατιώτης στο πεδίο της μάχης από χημικά και βιολογικά όπλα ελέγχοντας το γονιδίωμα του … έχοντας το γονιδίωμα του να παράγει πρωτεΐνες που θα προστατεύσουν αυτόματα τον στρατιώτη από μέσα προς τα έξω;» ρώτησε ο Walker. 

Προφανώς, ο στόχος του Walker δεν είναι να φτιάξει έναν στρατό από σούπερ στρατιώτες (αν και ο πειρασμός να το κάνει πρέπει να υπάρχει). Αντίθετα, ο δηλωμένος στόχος είναι να καταστήσει τα πράγματα ασφαλέστερα για τους στρατιώτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, όπως εξηγεί ο Walker, δεν μπορείς να «αποθηκεύσεις αρκετό από το εμβόλιο ή την ικανότητα αντιμετώπισης ιών για να προστατευτεί ο πληθυσμός από αυτό [χημικό ή βιολογικό πόλεμο] στο μέλλον».
Αλλά αν μπορείς να μετατρέψεις το σώμα σου σε «εργοστάσιο αντισωμάτων», γιατί όχι;


Όπως σημειώνει ο Walker, μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτές τις τεχνολογίες για καλό, ή «για κακό». Η DARPA λέει ότι «τις χρησιμοποιούμε για να προστατεύσουμε τους πολεμιστές μας». 

(σ.σ.) Επειδή, είναι γνωστό ότι οι αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες που σχετίζονται με το Πεντάγωνο χρησιμοποιούν πάντα για καλό την επικίνδυνη τεχνολογία… 

Το Gizmodo κάποτε αναφέρθηκε στο DARPA ως «αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία που είναι γνωστή για την τρελή τεχνολογία της». Παράλογα, αυτός είναι ο ίδιος οργανισμός που έχει την εντολή να αναπτύξει «προσαρμοσμένο λογισμικό που μπορεί να απομακρύνει τα ψεύτικα νέα κρυμμένα σε περισσότερες από 500.000 ιστορίες, φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά κλιπ». 

Σύμφωνα με το Δελτίο των Ατομικών Επιστημόνων, οι πιθανοί τρόποι με τους οποίους η χρήση τέτοιων τεχνολογιών μπορεί να πάει στραβά είναι άφθονοι. Φαίνεται, επίσης, ότι η DARPA θέλει να καταλάβει πώς να αναστρέψει τη διαδικασία σε περίπτωση που συμβούν απρόβλεπτες συνέπειες. 

«Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να συναγωνιστεί κανείς με τους αντιπάλους μας είναι να κερδίσουμε αυτές τις τεχνολογικές κούρσες για τον 21ο αιώνα», ανέφερε ο Walker.

Το ερώτημα του πού είναι τα όρια δεν είναι μόνο επιστημονικό. Είναι υπαρξιακό. Πρέπει να υπάρξει ένα σημείο όπου θα πούμε αρκετά με τον πόλεμο και να επικεντρωθούμε στην ενέργεια και στους πόρους μας για το πώς να προετοιμαστούμε για έναν μεγάλο πόλεμο, αλλά και πώς να αποφύγουμε έναν με κάθε κόστος.

Darius Shahtahmasebi 
RT 
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.