26 Οκτωβρίου 2019

«Bόμβα» Ελληνικής εφημερίδας: «Η Άγκυρα ιδρύει παραστρατιωτικές μονάδες στην Θράκη» – «Κρύβουν όπλα σε κρύπτες»

Σοκ προκαλεί το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», για τα παιχνίδια της Άγκυρας στη Θράκη.

Ας πάρουμε όμως τις εξελίξεις από την αρχή. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα πριν λίγες ημέρες, παραμονές της εθνικής μας επετείου, στις 26 και 27 Οκτωβρίου, διοργανώνεται στον μειονοτικό Δήμο Αρριανών Ροδόπης αγροτικό συνέδριο υπό τον αθώο τίτλο «Φεστιβάλ Γεωργίας-Κτηνοτροφίας». 

Η εκδήλωσης πού διεξάγεται με συνδιοργανωτές επίσημους τουρκικούς φορείς εντός ελληνικού εδάφους διαφημίζεται σε τοπικά Μέσα Ενημερώσεως, μουσουλμανικά, δυστυχώς, και ορισμένα (ανύποπτα ελπίζουμε) χριστιανικά, ως εξής: 

«Το Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών και το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (DTİK) της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEİK), διοργανώνει το AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας-Κτηνοτροφίας στις 26-27 Οκτωβρίου 2019 στα Αρριανά Ροδόπης»

Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα τέτοιο φεστιβάλ στην περιοχή. 

Τον Μάιο διοργανώθηκε το «φεστιβάλ Κερασιού» στον μεικτό Δήμο Ιάσμου Ροδόπης παρουσία καλλιτεχνών από την Άγκυρα. Μόνον. Όχι Ελλήνων. 
Και ας διαμένουν στον Δήμο και Χριστιανοί. 

Ωστόσο, αν η εκδήλωση αυτή είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται, εγείρονται τα εξής ερωτήματα: 

Πρώτον, γιατί πριν από λίγες ημέρες κατέφθασε στον Δήμο Αρριανών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., κλιμάκιο από την γείτονα και (όπως λέγεται) έψαξε τις αίθουσες του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με ηλεκτρονικά μέσα, πιθανόν και κοριούς; Με ποιό δικαίωμα; 

Δεύτερον, είναι αλήθεια ότι από εκείνη την ημέρα είναι κλειδωμένες οι πόρτες των συγκεκριμένων αιθουσών; 
Και αν ναι, γιατί; Τόσο απόρρητα πράγματα θα ειπωθούν; 

Τρίτον, και σημαντικώτερον: Με ποια εξουσία κλείδωσε το κλιμάκιο από την γείτονα Ελληνικό Δήμο; 
Είναι ένα δημοτικό κατάστημα δημόσιο κτίριο ιδιοκτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ναι ή ου; 

Το site KomotiniPress που αναδεικνύει το θέμα θέτει ένα σημαντικό ζήτημα επίσης: 

«Η ανακοίνωση τον τουρκο-φεστιβάλ τεχνιέντως φιλοξενήθηκε από θεσμικούς φορείς και επιμελητήρια στην Ελλάδα και αυτό είναι ίσως η “μεγαλύτερη επιτυχία” για τους διοργανωτές καθώς «καλλιεργείται» η ύπαρξη ενός παράλληλου μηχανισμού που υποκαθιστά τις ελληνικές δομές!» γράφει. 

Πράγματι. Το Φεστιβάλ των Τούρκων διαφημίζεται από την σελίδα του ανύποπτου, θέλουμε να ελπίζουμε, Επιμελητηρίου Ξάνθης, με την φράση «το πρώτο και μοναδικό φεστιβάλ που ενώνει τους αγρότες με τον επιχειρηματικό κόσμο τον αγροτικού τομέα» και την υπόμνηση ότι «οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τον Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών». 

Το ερώτημά είναι «ποιου επιχειρηματικοί) τομέα;». 
Του «Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου»; Αυτού; 

Και αν είναι όντως μοναδική ευκαιρία, τί δουλειά έχουν και με ποιό δικαίωμα κλιμάκια από την γείτονα να περνούν σε ελληνικό έδαφος, να «σκανάρουν», να «ασφαλίζουν» και να κλειδώνουν (!) αίθουσες Δήμων που πληρώνει ο Έλλην φορολογούμενος από το υστέρημά του μέσω του κρατικού Προϋπολογισμού; 

Τέλος: Μετά τα σχολεία και τις ψευδομουφτείες, αναπτύσσεται συνεταιριστικό κίνημα, ελεγχόμενο από την Άγκυρα; 

Το σημερινό (χθεσινό) πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ, αναφέρει ότι οι Τούρκοι αθορύβως κάνουν πρόβες για τη δημιουργία δικής τους πολιτοφυλακής, ισλαμικής πολιτοφυλακής. Τα όπλα που έχουν κρύψει στην περιοχή είναι περίπου 15 με 20.000 και δηλώνονται ως ανήκοντα σε κυνηγετικούς συλλόγους. 

Το πρωτοσέλιδο της Εστίας σήμερα (χθες) δίνει λεπτομέρειες και για τη στρατολόγηση που κάνει ο ψευδομουφτής Ξάνθης.  

πηγήShare

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΠΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ....

Ας πάρουμε παράδειγμα την πρόσφατη ιστορία της Κύπρου και τις υπόγειες προετοιμασίες των εξτρεμιστών ΤΚ για το επόμενο τους βήμα, την τουρκανταρσία και τέλος την κατάληψη της Β.Κύπρου.
Εν συντομία: ( Απεύχομαι να συμβούν αυτά στην Θράκη μας αλλά η ΕΣΤΙΑ από παλιά, πολλά πρόβλεψε και για την Κύπρο).
Απελευθερωτικός αγώνας ΕΟΚΑ 1955-1959....Παράλληλα οι Τούρκοι υπογείως και συνωμοτικά με την ανοχή των Άγγλων προετοιμάζονται ...Ο Στρατηγός OZEL HARP δίνει τις πρώτες εντολές σε Τούρκους αξιωματικούς και κατά προέκταση στους Ντεκτάς και Κουτσιούκ για ίδρυση της εξτρεμιστικής ΤΜΤ TURK MUKAVEMENT TESKILATI..... Αρχίζουν οι αποστολές μυστικά των πρώτων όπλων...και γίνεται η επίσημη ίδρυση το τέλος του 1957....Ακολουθούν δολιοφθορές, δολοφονίες Ελλήνων Κυπρίων, Κάψιμο Ελληνικών καταστημάτων.... Λήγει ο αγώνας και η ΕΟΚΑ παραδίδει τον οπλισμό της στους Άγγλους ...Αυτοί τον παραδίδουν σε ...Τούρκους επικουρικούς ..προς καταστροφή...και αυτός ο οπλισμός καταλήγει στα χέρια της ΤΜΤ...Κατά τις νικηφόρες μάχες στα Βόρεια προάστια της Λευκωσίας οπλισμός που είχε εγχάρακτο την λέξη ΕΟΚΑ έπεσε στα χέρια των εθελοντών ( Μαρτυρία από Νίκο Σαμψών)
1963 - 1964 Η ΤΜΤ απόλυτα προετοιμασμένη εξαπολύει ένοπλες επιθέσεις κατά των ΕΚ..Οι ηρωικοί εθελοντές με κυνηγετικά τούς αποκρούουν...1967 Γεγονότα Κοφίνου. Απόρθητα τα κάστρα των εξτρεμιστών. Παρ όλα αυτά ηρωική εθνοφρουρά τα καταλαμβάνει...Ήταν απορίας άξιον πως μάζεψαν τόσο βαρύ οπλισμό χωρίς να τους πάρει κανείς έιδηση...
Μέχρι το 1974 οι εξτρεμιστές της ΤΜΤ ανήρχοντο στις 40000 πλήρως εξοπλισμένων και με βαρύ οπλισμό που λαθραία ερχόταν από την Τουρκία κάτω από την μύτη της Κυπριακής Κυβέρνησης....και τέλος ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ...κα εκ των έσω και εκ των έξω "κτυπιέται" η άοπλη Κύπρος....ΕΑΛΩ Η ΚΥΠΡΟΣ.... Ας ευχόμαστε να μην αλωθεί και η Ελληνική Θράκη κατά τον ίδιο τρόπο...
Δεν θα συνεχίσω διότι θα σας παραπέμψω σε ένα αποκαλυπτικό παλαιό άρθρο που είδα τώρα στο αρχείο μου επίκαιρο και διδακτικό της διαπρεπούς Ελληνίδας Κυπρίας Φανούλλας Αργυρού. Δημοσιεύτηκε diakonima.gr/2010/04/21. Εύσημα στην Φανούλλα Αργυρού για τους εύτολμους δημοσιογραφικούς αγώνες της που διεξάγει μέχρι σήμερα και αποκαλύπτει συνεχώς...
ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ....Η ΥΠΟΥΛΗ ΠΑΜΠΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ...
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΣ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - WWW.LEDRASTORY.COM

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σε ευχαριστω φιλε μου για το ιστορικο σχόλιο σου.
Ομολογουμενως οι περισσοτεροι στην Ελλάδα αλλά ίσως και πολλοι στην Κυπρο ειδικα στις νεες γενιες αγνοουν ολες αυτες τις λεπτομερειες... για να μην πω ολοκληρωτικα τα γεγονοτα αυτα.
Τα εξαιρετικο άρθρο της κ Φανουλας Αργυρου θα το αναρτησουμε σε δυο μερη την προσεχη Τεταρτη.
Ευχαριστουμε και παλι.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.