27 Οκτωβρίου 2019

«Η μπομπότα του 40 έχει μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από το μεταλλαγμένο σουβλάκι της υποτελούς καθημερινότητας μας στους δυτικούς»

Αν δεν τρώγανε τα τρωκτικά της μεταπολίτευσης (κοινώς λαμόγια) θα είχαμε αγοράσει μια ολάκερη αρμάδα από πολεμικά σκάφη και αεροπλάνα σύγχρονα. 

Μπορεί ο στρατός μας να έχει ΨΥΧΗ αλλά εκείνοι οι πολιτικοί καταχραστές είχαν μεγάλες τσέπες. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Μόλις επιστρέψαμε από ένα χωριουδάκι της Κεντρικής Μακεδονίας, το τι αντικρύσαμε δεν περιγράφεται. 
Μετανάστες – πρόσφυγες, ομάδες, ομάδες να κυκλοφορούν σε επαρχιακούς δρόμους, μέσα σε χωριά. 
Ένας μας ζήτησε νεράκι του ΘΕΟΥ και του δώσαμε ευχαρίστως. Μετά δυσκολίας μας ρώτησε, τι εορτάζουμε αύριο και του απαντήσαμε «διώξαμε τους εχθρούς μας». 
Χαμογέλασε και μας είπε «είστε σίγουροι για αυτό;» και το έβαλε στα πόδια. 

Τελικά είμαστε δυστυχισμένος λαός αν πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μας θα μας τα λύσουν οι φίλοι ξένοι μας και στο μυαλό μας κατέβηκαν ερωτήματα και λογισμοί. 
«η μπομπότα του 40 έχει μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από το μεταλλαγμένο σουβλάκι της υποτελούς καθημερινότητας μας στους δυτικούς»
«Γιατί εορτάζουμε μνήμες γερμανικής κατοχής του 40 και όχι μνήμες αυτής των ετών 2010- 2019;» 
«οι φασίστες του 40 φόρεσαν κουστούμι με ρίγες το 2010 και μετά και έγιναν τοκογλύφοι» 

Περιμένοντας να συναντήσουμε ένα σεβάσμιο παππούλη σε ένα γραφικό χωριουδάκι της περιοχής ανοίξαμε το κινητό και πέσαμε σε μια ορθή διάγνωση. 
«ζούμε έναν αδυσώπητο υβριδικό πόλεμο και δεν τον αντιλαμβανόμεθα. Επειδή άδομεν ενώπιον των εμπιμπραμένων οικιών μας»

Η 28η Οκτωβρίου εξ επόψεως Ηθικών Δυνάμεων

Ομιλία του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου, συγγραφέα, μέλους ΔΣ ΕΛΙΣΜΕ

«Οι ελληνόπαιδες λαμβάνουν τις βάσεις στηρίξεως της ελληνικής κουλτούρας από τους γονείς. Όχι από την αλλοδαπή οικιακή βοηθό. Ούτε κοπαδιαστά από αποπροσανατολίζοντα μορφωτικά ιδρύματα. Όπως και να το κάνουμε, το σχολείο δεν είναι ικανό για να αναπληρώσει την ατομική αγωγή που προέρχεται από τον γονέα. Οι εκπαιδευτικοί, συνήθως, εκπληρώνουν ικανοποιητικά ένα πνευματικό ρόλο. Την εποχή του ’40 εξεπλήρωναν όχι μόνον τον πνευματικό αλλά και τον ρόλο του εθνικού μυσταγωγού. Και σαν ατομικές παρουσίες αποτελούσαν παραδείγματα προς μίμησιν. Για τους σημερινούς διατηρούμε αριθμό επιφυλάξεων. 

Ο γονεύς είναι εκείνος που το οφείλει στην δική του πατριωτική συνείδηση να αναπτύξει στο παιδί του τις ηθικές, θρησκευτικές και αισθητικές του λειτουργίες. Και μάλιστα θα πρέπει να λάβει υπ’όψη του την αρχή της απαλλαγής από το κομμάτι της αναθεωρητικής και αμείλικτης τεχνολογίας. Μάλιστα η γυναίκα οφείλει να αποκαταστήσει την φυσική λειτουργία που δεν είναι μόνον η γέννηση των παιδιών αλλά και η ανατροφή τους. 

Το 1940 ηχεί στα βαρύκοα ώτα ημών σαν κώδων συναγερμού. Γίνεται αισθητός μόνον από τους ανησύχους. Εκείνους που αντιλαμβάνονται τους ήχους της Ιστορίας. Οι υπόλοιποι ζούμε στον καινούργιο αυτό κόσμο και που δεχόμεθα ασμένως τους ήχους των πλανευτών. Των πλανευτών που λέγονται διαμορφωτές κοινωνικών ροπών και πολυπολιτισμικών πεποιθήσεων. Το παράδοξον στην περίπτωση είναι ότι δεχόμεθα ευηκόως όλα τα μέσα και τα πολυμέσα που μας καθησυχάζουν επιβεβαιώνοντάς μας, ότι δεν είναι υποχρέωση του καθενός μας να σώσει την Ελλάδα. Είναι λένε έργο των πολιτικών μας εκπροσώπων. Και τούτο, διότι θεωρούμεθα -ως ψηφοφόροι- παντοδύναμοι ρυθμιστές του μέλλοντός μας. Είμαστε λένε ο «κυρίαρχος λαός». Δηλαδή κάτι σαν θεοί.» 
 https://www.militaire.gr/quot-einai-simera-o-ellinas-etoimos-na-polemisei-opos-to-1940-quot-i-sygklonistiki-omilia-enos-polemisti-tis-kyproy/ 

Ο υποστράτηγος έβαλε την διάγνωση αλλά έχουμε μείνει πίσω από σχήμα θεραπείας. 
Να σου σε λίγο και ο παππούλης. 
Είμασταν «φτιαγμένοι» με όλα αυτά που βιώνουμε έξω από τις πόρτες μας. 
- Γέροντα γιατί δεν ξυπνάει ο Έλληνας; 
Γέροντας 
¨ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ¨ 
¨Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΈΛΕΙΑΣ¨ 
¨ΟΧΙ ΔΕΙΛΙΑ ΤΩΡΑ¨ 
¨Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ¨ 
¨ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ¨ 
¨ΑΦΟΥ ΦΑΜΕ ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΑΚΙΑ ΜΑΣ¨ 
¨ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΡΆΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΟΎΜΕ ΛΕΥΤΕΡΑ¨ 
¨ΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΞΕΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ¨ 

- Την ευχή σας 
¨ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ¨ 
¨Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ..ΕΙΜΑΙ ΜΕΓΆΛΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΑΛΛΆ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΛΟΓΩ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΉ¨  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.