19 Οκτωβρίου 2019

«Ενορία εν δράσει 2019»: Το πρόγραμμα της 4ης εβδομάδος

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019
7.30 μ.μ.
«Ενοριακό Αρχονταρίκι»
«Δύο παλιοί φίλοι συζητούν»
Συμμετέχουν:
• Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος Ράντοβιτς
• Χρήστος Γιανναράς, Ομ. Καθηγητής Φιλοσοφίας Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραφέας
• Συντονίζει ο Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Τσιμούρης, Θεολόγος.


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 5.00 - 7.30 μ.μ.
«Ενορία εν δημιουργία...»


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 7.30 μ.μ.
«Ενοριακό Αρχονταρίκι»
«Δημοσιογραφία και αλήθεια»
Ο Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας - Μουσικολόγος - Συγγραφέας, θα συζητήσει το θέμα με τον Παντελή Ξανθίδη, Δημοσιογράφο - Διευθυντή του typospeiraiws.gr και τον Δημήτρη Καπράνο, Δημοσιογράφο – Συγγραφέα.


Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 7.30 μ.μ.
Προβολή της ταινίας «Παιδί από την Ινδία» (διάρκεια 1.50’)


Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019 9.30 μ.μ. - 0.30 π.μ.
Ιερά Αγρυπνία (Θεία Μετάληψη, Όρθρος και Θεία Λειτουργία)
Ιακώβου αποστόλου του αδελφοθέου.
Θα κηρύξει ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Νικολογιάννης, Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 4.30 - 8.30 μ.μ.
Δημιουργικό Εργαστήριο Ντεκουπάζ


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 7.00 μ.μ.
Παράκληση προς τιμήν της Παναγίας Βηματάρισσας.
Ομιλία με θέμα «Όμιλος αλληλολιβανιζομένων αρετοφανών φαυλοβίων».
Ομιλητής ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας, Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 5.00 - 7.00 μ.μ.
Προτάσεις Μαγειρικής
Παραδοσιακή συνταγή θα παρουσιάσει ο Θεοφύλακτος Στογιάννος.


Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 7.30 μ.μ.
Μουσική παράσταση: «Νόστιμον Ήμαρ»
Μουσικοθεατρική παράσταση από τα μουσικά τμήματα της Ενοριακής Νεανικής Εστίας των Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης.


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 10.00 π.μ. - 7.00 μ.μ.
«...Την ευπρέπειαν του οίκου σου»
Πρόσκληση εθελοντικού καθαρισμού του Ιερού Ναού και του Πνευματικού Κέντρου. Ας προσφέρουμε λίγο περίσσευμα από τον ελεύθερό μας χρόνο και πολύ μεράκι.


Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 7.30 μ.μ.
Η Εκκλησία παρούσα, στον πόλεμο του '40 και την Κατοχή
Η φιλόλογος και νομικός, Στέλλα Αναγνώστου - Δάλλα, θα μιλήσει για τους τρόπους με τους οποίους η Εκκλησία συνέβαλε στο Αλβανικό Έπος και την νίκη της Ελλάδας κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 -'41.
Επίσης, για το πώς, κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, βοήθησε δυναμικά τον Ελληνικό λαό, να επιβιώσει πρακτικά και ψυχικά, και να διασώσει την εθνική του ταυτότητα και αξιοπρέπεια.


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 7.30 π.μ.
Ημερήσια Προσκυνηματική Εκδρομή στην Ιερά Μονή Αγάθωνος
Χτισμένη κοντά στην Υπάτη, μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό τοπίο, η Μονή είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και διασώζει το άφθαρτο σκήνωμα του Γέροντα Βησσαρίωνα, που ασκήτεψε εκεί.
Δηλώσεις: Γραμματεία Πνευματικού Κέντρου, Τηλ.: 210 4125619.
Η εκδρομή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού «Μυστακίδης Tours» (210 5234396).


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 5.30 - 9.00 μ.μ.
Δημιουργικό Εργαστήριο Ντεκουπάζ


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 9.30 μ.μ. - 0.30 π.μ.
Ιερά Αγρυπνία (Θεία Μετάληψη, Όρθρος και Θεία Λειτουργία)
Κυριακή Ζ´ Λουκά. Νέστορος μάρτυρος (306).
Θα κηρύξει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών


Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 7.30 μ.μ.
Το ημερολόγιο ενός αγωνιστή του ´40.
Συμμετέχουν:
• Δρ Στυλιανός Βαλσαμίδης, Πλαστικός Χειρουργός
• Βασιλική Ευστρατιάδου - Δημητροπούλου Πρόεδρος Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, Εκπαιδευτικός και
• Ασημίνα Κοζανίδη, Καθηγήτρια Γαλλικών
• Συντονίζει ο Πρόδρομος Κοτσιφάκος, Μουσειολόγος, Συντηρητής έργων τέχνης και αρχαιοτήτων 


Το αναλυτικό πρόγραμμα «Ενορία εν δράσει 2019» και τα video των μέχρι τώρα εκδηλώσεων εδώ: 
https://enoriaendrasei.gr/
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.