9 Σεπτεμβρίου 2019

To 2020 θα είναι η χρονιά των smartphones με επεκτεινόμενη οθόνη

Ο κόσμος των smartphones αναμένεται να βιώσει μία ριζική ανανέωση, τουλάχιστον στον τομέα της οθόνης από το 2020 και έπειτα.

Τα συμπεράσματα της ABI Research πιστοποιούν ότι τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με εύκαμπτες, αναδιπλούμενες, ή επεκτεινόμενες οθόνες θα ξεκινήσουν από το 2020 και έπειτα να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού. Η εταιρεία έρευνας αγοράς πιστεύει ότι εκείνη την χρονιά περίπου 8 εκατομμύρια smartphones εξοπλισμένα με τέτοιες τεχνολογίες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές, ενώ το αντίστοιχο νούμερο το 2028 θα είναι τα 228 εκατομμύρια συσκευές. 

Φυσικά, οι τεχνολογίες αυτές για το πεδίο της οθόνης δεν θα εφαρμοστούν μόνο στα smartphones, καθώς αναμένεται να δούμε αντίστοιχες προτάσεις σε tablets και wearables. Συνολικά, η ABI Research πιστοποιεί ότι από τις 1.8 εκατομμύρια ανάλογες συσκευές που θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αγορές μέχρι το τέλος του 2019, θα φτάσουμε το έτος 2028 να μιλούμε για την κυκλοφορία 240 εκατομμυρίων τέτοιων μοντέλων κάθε είδους. 

Σε αυτή τη φάση οι τεχνολογίες που επιτρέπουν σε μία οθόνη να αναδιπλώνεται, να ξετυλίγεται σαν χαρτί, να παρουσιάζει εύκαμπτα χαρακτηριστικά, βρίσκονται στα σπάργανα. Έχουμε δει τις αντίστοιχες προτάσεις από κατασκευαστές όπως η Samsung και η Huawei, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να μπουν σε αυτό το νέο πεδίο ανταγωνισμού. Κατά καιρούς εμφανίζονται πατέντες από ηχηρά ονόματα του τεχνολογικού κόσμου, στοιχείο που δείχνει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.

Ειδικά για την κατηγορία των tablets, η ΑΒΙ Research προβλέπει ότι δεν θα είναι η πρώτη επιλογή των κατασκευαστών να δώσουν τέτοιες δυνατότητες στις οθόνες, αφού εκεί το μέγεθος δεν αποτελεί περιορισμό. Αυτή η πρακτική αναμένεται να αλλάξει από το 2022 και έπειτα. Οι συσκευές εκείνες που εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν από τις τεχνολογίες οθόνης αυτές θα είναι σίγουρα τα smartphones, όπου οι περιορισμοί χώρου για την προβολή περιεχομένου είναι μεγαλύτεροι. 

https://www.naftemporiki.gr/ 
πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.