21 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΗΝΥΜΑ SOS

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Ειλικρινά το τελευταίο μου άρθρο με αναφορά στα Δωδεκάνησα (Χάνεται η Κως, χάνονται τα νησιά μας), σάρωσε στο διαδίκτυο, αφού πολλά μεγάλα πόρταλ το ανάρτησαν και όπως με ενημέρωσαν κάποια εξ αυτών, έγινε ένας χαμός…

Στο συγκεκριμένο άρθρο μου, μεταξύ των άλλων ανέφερα:

«Αυτόν τον μεγάλο έρωτα για την Κω, ανακάλυψε τελευταία και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί! Που τελευταία – σύμφωνα με την πηγή μας – φιλοξένησε στη θαλαμηγό του στα ανοικτά της Κω, τον πρίγκιπα της Αγγλίας Κάρολο! Που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο της εταιρείας Seajets! Λέγεται, ότι ήταν εκεί και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, κ. Μάριος Ηλιόπουλος! Και όπως διέρρευσε στα ΜΜΕ, παραμένει αδιευκρίνιστη ακόμη η σχέση του κ. Ηλιόπουλου με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ!

Όλο αυτό το μίγμα φιλικών σχέσεων, τουλάχιστον με προβληματίζει!
Γιατί, Καταριανοί, Αμερικανοί και Άγγλοι, είναι διαχρονικά φίλοι των Τούρκων και διαπιστευμένοι εχθροί της Ελλάδος!

Πολίτες των οποίων (το έχουμε αποκαλύψει πριν αρκετό χρονικό διάστημα με περισσότερα στοιχεία) αγοράζουν γη στην Κω (επιχειρήσεις πάσης φύσεως, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα) με ταχύτατους ρυθμούς, μέσω ξένων funds! Που σε συνάρτηση με την έλευση – πολύ σύντομα – στο Νησί ξένων τραπεζών, θα ελέγχουν απόλυτα την οικονομία της Κω!

Οι οποίοι θα επενδύσουν, όχι στο ντόπιο ελληνικό εργατικό δυναμικό, αλλά στο “πλούσιο” υλικό των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στα νησιά μας κατά εκατοντάδες!

Αν δεν σταματήσει άμεσα η αθρόα είσοδος παράνομων μεταναστών στα νησιά μας και αν δεν μπουν κανόνες αγοράς στην απόκτηση γης από ξένους “επενδυτές”, τότε ναι, θα χαθούν τα νησιά του Αιγαίου μας χωρίς να πέσει μια ντουφεκιά!
Έτσι! Τόσο ήρεμα και τόσο ειρηνικά»

Πόσο φιλέλληνας είναι ο Κάρολος της Αγγλίας; 

Μετά την συγκεκριμένη αναφορά στο άρθρο μου, με ενημέρωσαν πως η εφημερίδα Spirto είχε σχετική αναφορά στις 31 Αυγούστου 2019 με τίτλο: Ο εμίρης του Κατάρ και η …SEAJETS: 

«Περιπλέκεται ακόμη περισσότερο το μυστήριο με την παρουσία του ελικοπτέρου στον Αργολικό Κόλπο δίπλα στη θαλαμηγό της βασιλικής οικογένειας του Εμίρη του Κατάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το ελικόπτερο μετέφερε τον πρίγκιπα της Αγγλίας Κάρολο, προς άγνωστη κατεύθυνση. Είναι γνωστή άλλωστε, η αγάπη του Καρόλου για την Ελλάδα και οι συχνές επισκέψεις του, ειδικά στο Άγιο Όρος! Πάντως το ελικόπτερο που ευρισκόταν στον Αργολικό Κόλπο, κοντά στη Βασιλική θαλαμηγό, είναι της Seajets και πληροφορίες θέλουν τον ιδιοκτήτη της Μάριο Ηλιόπουλο να ήταν επιβάτης στο ελικόπτερο. 

Αυτό που παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο, είναι οι σχέσεις και οι επαφές του Μάριου Ηλιόπουλου με τη Βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Γιατί τέτοιες συναντήσεις, συνήθως, δεν είναι τυχαίες»! 

Θέλουν να καταστρέψουν τους “θησαυρούς” στο όρος Ζηνί;

Αλλά, οι καταγγελίες από το νησί της Κω δεν σταματούν, επιβεβαιώνοντάς μας και προσθέτοντας!

Τα ξένα funds, αγνώστου προελεύσεως, επιχειρούν να αγοράσουν την βορειοανατολική πλευρά του όρους Ζηνί στην Κέφαλο της Κω! Από την κορυφή του ελέγχεται – εποπτεύεται ολόκληρος ο κόλπος της Κεφάλου (στρατιωτικός λιμένας)!

Το όρος Ζηνί κατά την αρχαιότητα ήταν αφιερωμένο στον Δία – Ζήνα, άρχοντα και βασιλιά όλης της πλάσης! Ο φέρων τα προς το ζην, η ψυχή της οικουμένης, ο νους του σύμπαντος! 

Αλλά στην κορυφή του όρους, υπάρχει σήμερα υπέροχο εκκλησάκι της Παναγίας της Ζηνιώτισσας και είναι αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου μας, που ανήκει στην Ενορία Εισοδίων της Θεοτόκου της Κεφάλου και γιορτάζει στις 21 Νοεμβρίου!

http://1.bp.blogspot.com/-0d0VefuYM_k/VkzEZg-TgOI/AAAAAAAAKCc/3UNfcGVdj8g/s1600/21-9-2012%2B084-2.jpg
Αλλά εκτός του υπέροχου φυσικού τοπίου, στο όρος Ζηνί υπάρχουν ολόκληρες πλαγιές από οψιδιανό.

Ο οψιδιανός ή οψιανός (Βικιπαίδεια) είναι πέτρωμα που προέρχεται από ηφαιστειογενείς περιοχές νεαρής γεωλογικά ηλικίας! Είναι πέτρωμα όξινο, σκουρόχρωμο με υαλώδη υφή (θεωρείται φυσικό γυαλί) και χρησιμοποιήθηκε εξαιτίας της σύστασης και ανθεκτικότητάς του, ήδη από τα τέλη της Ανώτερης Παλαιολιθικής περιόδου για την κατασκευή λεπίδων με κοφτερές ακμές, που χρησίμευαν ως μαχαίρια, ξέστρες και ξυράφια. Ενώ στη διεθνή βιβλιογραφία έχει επικρατήσει ο όρος obsidian! Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται και οι δυο όροι! Ο όρος “οψιδιανός” συχνότερα (αλλά όχι αποκλειστικά) από όσους έχουν σχέση με γεωλογικές επιστήμες και ο όρος “οψιανός” συχνότερα από τους αρχαιολόγους!

http://2.bp.blogspot.com/-_QdZCCaqeu0/Vk3NvYSn2sI/AAAAAAAAKEI/6rCo3aIsHcU/s320/21-9-2012%2B078-2.jpg
Επίσης, εκεί υπάρχει και η σπηλιά της άσπρης πέτρας Ηλικίας 100 - 140 εκατομμυρίων ετών, σε υψόμετρο 257 μέτρων! Η Σπηλιά άσπρης πέτρας αποκαλύπτει ευρήματα από την Προϊστορική έως και τη Ρωμαϊκή εποχή και πραγματικά εντυπωσιάζει! Η σπηλιά αποτελεί ένα σημαντικό ιστορικό μνημείο, ένα από τα παλαιότερα στο νησί! 

C:\Users\PANOS\Downloads\!14.jpg
Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNCHR) και ΜΚΟ...

Άλλη μια εξόχως περίεργη καταγγελία μας έρχεται από το νησί της Κω! Μας λέγουν πως πίσω από αυτά τα περίεργα ξένα funds βρίσκεται η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών (UNCHR)! Μας καταγγέλλουν, πώς η UNCHR ελέγχει πολλές “ύποπτες” ΜΚΟ στα νησιά του Αιγαίου μας! Μας καταγγέλλουν, ότι υπάρχει συνεργασία με την τουρκική τράπεζα MERKEZ BANKASI! Μας καταγγέλλουν, ότι αλωνίζουν την Κω πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ! Μας καταγγέλλουν, ότι παίζει ρόλο σε όλο αυτό το ύποπτο σκηνικό το Ευρωπαϊκό Υπερταμείο, στο οποίο μας λέγου,ν πώς συμμετέχει η MERKEZ BANKASI!

Αλήθεια, πού βρίσκεται η αλήθεια και το ψέμα; Έχει γνώση αυτών των καταγγελιών η νέα διοίκηση της ΕΥΠ; Θα είχε ενδιαφέρον, να γνωρίζαμε απλά, ότι έχουν φτιάσει στα αυτιά της οι παραπάνω καταγγελίες! 

Με ποιο σκεπτικό δεν κλείνει το Hot Spot του Πυλίου στην Κω;

Όπως γράψαμε προ ημερών και σύμφωνα με το kosnews24.gr η κατάσταση στο Hot Spot του Πυλίου στην Κω είναι εκτός ελέγχου! Με τελευταίο σκληρό περιστατικό, που σημειώθηκε εκεί! Άκουσον – άκουσον, 150 παράνομοι μετανάστες (οι περισσότεροι από το Καμερούν και την Σομαλία), εξαγριωμένοι για τις συνθήκες διαβίωσης, επιτέθηκαν κατά της αστυνομικής δύναμης που έχει την ευθύνη της φύλαξής τους! Και όχι μόνο! Έκαναν κατάληψη του οδοστρώματος έξω από τις εγκαταστάσεις του κέντρου φιλοξενίας! Αυτοί οι σκληροί, οι εξαγριωμένοι παράνομοι μετανάστες, υπό την επήρεια αλκοόλ (ποιος αλήθεια τους το προμηθεύει;;), πέταξαν πέτρες στα αστυνομικά οχήματα, τα οποία υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές!

Έτσι αντιλαμβάνεστε όλοι, πως η κατάσταση εκεί είναι άκρως τεταμένη και το περίεργο είναι πως αυτήν την κατάσταση την συντηρεί η ελληνική Πολιτεία! Και εδώ είναι το ανησυχητικό! Γιατί, ενώ έγινε αναφορά για οριστικό κλείσιμο των Hot Spot Χαλκείου Χίου (παλαιό εργοστάσιο της ΒΙΑΛ), μετά την προσφυγή κατοίκων στο ΣτΕ, της Μόριας Λέσβου (όπου προ ημερών παραιτήθηκε από τη διεύθυνση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης ο διοικητής του Γιάννης Μπαλμπακάκης)! 

moria3

Ύστατο μήνυμα λοιπόν, όλων των κατοίκων της Κω, να κλείσει άμεσα το Hot Spot του Πυλίου στην Κω και να εκδιωχθούν όλες οι “φιλάνθρωπες” ΜΚΟ από το νησί! Να περιορισθεί – τουλάχιστον – η έντονη δραστηριότητα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών επί ελληνικού κυρίαρχου εδάφους!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.