Τελευταίες αναρτήσεις

5 Σεπτεμβρίου 2019

Η προφητεία του προέδρου Putin

Ο φιλελευθερισμός πράγματι ευημερούσε και εξαπλώθηκε στον πλανήτη για εκατοντάδες χρόνια – ισχυριζόμενος ότι προωθεί την ανεκτικότητα, σέβεται την ποικιλομορφία και αγαπάει την αλήθεια. Εν τούτοις σήμερα στη Δύση, οι υποστηρικτές του τάσσονται υπέρ των κολοσσιαίων πολυεθνικών ομίλων, των μονοπωλιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των τεράστιων γραφειοκρατικών δυνάμεων του βαθέως κράτους – τα οποία δολοφονούν την αλήθεια, το σκεπτικισμό, τις εναλλακτικές απόψεις και τα επιχειρήματα που είναι άβολα και απειλητικά για τους ίδιους. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να επιβιώσει, όπως δεν θα επιβιώσει ούτε η διεθνιστική αριστερά – αφού ότι προκαλεί πόνο, δυστυχία, αβεβαιότητα ή ακόμη και τρομοκρατία στους υποκείμενους πληθυσμούς, είναι καταδικασμένο να πεθάνει.

Άποψη 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Putin, σε συνέντευξη του στους FT του Λονδίνου που θεωρούνται ως προπύργιο του δυτικού νεοφιλελευθερισμού, «ο φιλελεύθερος διεθνισμός είναι πλέον τοξικός και νεκρός» – μία δήλωση που προκάλεσε μεγάλα κύματα αγανάκτησης στη Δύση, παρά το ότι είναι αντικειμενική και έχει απόλυτο δίκιο. 

Είναι υποστηρικτής άλλωστε της αντίληψης του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Ντοστογιέφσκι, σύμφωνα με τον οποίο «ο κομμουνιστικός εφιάλτης ήταν απόρροια του άμετρου δυτικού φιλελευθερισμού» – ενώ μετά την κατάρρευση του υπαρκτού κομμουνισμού και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1989-91 ο διεθνής νεοφιλελευθερισμός, με τις αδιάκοπες απαιτήσεις του για ένα εντελώς ελεύθερο παγκόσμιο εμπόριο, για ανοιχτά σύνορα και για ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, αποκορύφωμα των οποίων είναι η συμφωνία του Μαρόκου, απειλεί με μία νέα σκοτεινή εποχή χάους την ανθρωπότητα. 

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος αναζητούσε συνεχώς μία ειρηνική συνεργασία με τη Δύση ως ίσος όμως απέναντι ίσων, απορριπτόταν ανέκαθεν – εκτός εάν η Δύση χρειαζόταν απεγνωσμένα τη βοήθεια της Ρωσίας. Εν τούτοις, κατάφερε να διατηρήσει και να αναβιώσει τις παραδοσιακές ρωσικές αξίες, να δημιουργήσει μία σταθερή, ευημερούσα και αναπτυσσόμενη κοινωνία, καθώς επίσης να ανατρέψει τις τρομακτικές ηθικές δημογραφικές, περιβαλλοντικές και ψυχικές ζημίες που προκάλεσαν στη χώρα του τα 75 χρόνια περίπου του κομμουνισμού – επί πλέον η ληστεία της από τη Δύση στα πλαίσια της στρατηγικής σοκ και δέους που της επιβλήθηκε. 

Το μέλλον, κατά τον Putin, έγκειται σε ισχυρά, συνεκτικά και ανθεκτικά εθνικά κράτη, όπως η Ρωσία και η Κίνα – καθώς επίσης όλες οι άλλες χώρες που έχουν τον έλεγχο στα χέρια τους και επιδιώκουν να συνεργασθούν εποικοδομητικά μεταξύ τους. Προφανώς μέσα σε αυτές τις χώρες δεν συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, όσο κυβερνάται από διεθνιστικά αριστερά ή επίσης διεθνιστικά νεοφιλελεύθερα κόμματα, υποχείρια των ξένων, με πεπαλαιωμένες αντιλήψεις. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η προδοσία της Μακεδονίας, την οποία στήριξαν και οι δύο διεθνιστικές κυβερνητικές παρατάξεις είτε με τη συμμετοχή, είτε με την ανοχή τους – είτε υπογράφοντας τη συμφωνία της ντροπής, είτε επικαλούμενες τη συνέχεια του κράτους για να μην αντιμετωπίσουν την οργή των Πολιτών που θεωρούν ανόητους και ανίκανους να σκεφθούν λογικά οπότε πατριωτικά. 

Πάντοτε κατά το Ρώσο ηγέτη, οι δυτικές αυταπάτες του απεριόριστου ελευθέρου εμπορίου, των ανοιχτών συνόρων και της ασύμμετρης παγκοσμιοποίησης, έχουν ως αποτέλεσμα το χάος, τη φτώχεια, τους περιττούς πολέμους, τη ληστεία των αδύναμων από τους ισχυρούς, καθώς επίσης την καταστροφή της ασφάλειας και της σταθερότητας των προηγμένων κοινωνιών – μεταξύ άλλων μέσω των επιδρομών του χρηματοπιστωτικού κτήνους που δεν εμποδίζονται από κανέναν, καθώς επίσης των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών που προκαλούν ζημίες τόσο στις χώρες εξόδου, όσο και στις χώρες εισόδου, υποδοχής. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον αυτοί που μπορούν να ευδοκιμήσουν είναι μόνο οι έμποροι ναρκωτικών, οι δουλέμποροι και οι τρομοκράτες πάσης φύσεως – όπως πράγματι συμβαίνει. 

Περαιτέρω ο πρόεδρος Putin είναι ίσως ένας από τους λίγους ηγέτες που συνειδητοποιεί με σαφήνεια πόσο δίκιο είχε ο Ντοστογιέφσκι – όσον αφορά τη βαθύτερη, σκοτεινότερη προφητική του ενόραση. 

Ειδικότερα, ο φιλελευθερισμός πράγματι ευημερούσε και εξαπλώθηκε στον πλανήτη για εκατοντάδες χρόνια – ισχυριζόμενος ότι προωθεί την ανεκτικότητα, σέβεται την ποικιλομορφία και αγαπάει την αλήθεια. Εν τούτοις σήμερα στη Δύση, οι υποστηρικτές του τάσσονται υπέρ των κολοσσιαίων, πανίσχυρων πολυεθνικών ομίλων, των μονοπωλιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης και των τεράστιων γραφειοκρατικών δυνάμεων του βαθέως κράτους – τα οποία δολοφονούν την αλήθεια, το σκεπτικισμό, τις εναλλακτικές απόψεις και τα επιχειρήματα που είναι άβολα και απειλητικά για τους ίδιους. 

Ως εκ τούτου δεν πρόκειται να επιβιώσει, όπως δεν θα επιβιώσει ούτε η διεθνιστική αριστερά – αφού ότι προκαλεί πόνο, δυστυχία, αβεβαιότητα ή ακόμη και τρομοκρατία στους υποκείμενους πληθυσμούς, είναι καταδικασμένο να πεθάνει. Σωστά προφήτευσε λοιπόν ο πρόεδρος Putin πως «ο φιλελεύθερος διεθνισμός είναι πλέον τοξικός και νεκρός» – παραμένοντας όμως εξαιρετικά επικίνδυνος, όσον αφορά το ψυχορράγημα του. 

Επίλογος 

Κλείνοντας, σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένης παραδόξως της Ιαπωνίας και της Ινδίας, έχουν εμφανισθεί ήδη «λαϊκιστές» εθνικοί ηγέτες που επιδιώκουν να αψηφήσουν τις αυτοκτονικές αρχές των ανοιχτών συνόρων – των απεριόριστων εμπορικών, κεφαλαιακών και μεταναστευτικών ρευμάτων που προσπαθούν οι υπερεθνικοί θεσμοί των τελευταίων 75 ετών να επιβάλουν.

Αυτοί οι ηγέτες δεν έχουν στόχο να οδηγήσουν τον πλανήτη σε μία νέα σκοτεινή εποχή χάους και πολέμων – αντίθετα, κάνουν το παν για να το αποτρέψουν. Επομένως ο Ρώσος πρόεδρος δεν είναι μόνος του, όταν αναφέρεται στην ανάγκη μίας εποικοδομητικής συναίνεσης των εθνικών κρατών μεταξύ τους – αλλά οι αντίπαλοι του είναι πολύ ισχυροί, για να προβλέψει κανείς βιαστικά την ήττα τους. 

https://analyst.gr/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.