20 Σεπτεμβρίου 2019

Fitch: «Η τουρκική οικονομία ανέκαμψε πλήρως από την χρηματοοικονομική κρίση - Εχουν ανάπτυξη και πλεόνασμα» (άλλα μας έλεγαν... αλλά ας όψεται το εθνικό νόμισμα)

Ο διευθυντής της Fitch αποκάλυψε σε συνέδριο στο Λονδίνο πως όχι μόνο "η τουρκική οικονομία άντεξε αλλά ξεπέρασε και την κρίση"!

Φυσικά το γεγονός αυτό είναι άκρως εντυπωσιακό και βαρυσήμαντο καθώς σημαίνει πως η Αγκυρα θα συνεχίσει απρόσκοπτα όλα τα εξοπλιστικά της σχέδια.

Φυσικά αποφασιστικό ρόλο διαδράματισαν σε αυτό και οι ΗΠΑ καθώς όχι μόνο δεν επέβαλλαν κυρώσεις αλλά ο ίδιος ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, πήγε στη Τουρκία, συναντήθηκε με την Τουρκάλα υπουργό Εμπορίου Ρουσχάρ Πεκάν και συμφώνησαν τα βήματα για να φθάσουν οι συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών στα... 100 δισ. δολ. όπως έχει ήδη αναφέρει το pronews.gr. 

Ας δούμε τώρα τι είπε ο διευθυντής της Fitch.

Ο Εντ Πάρκερ-Διευθυντής της Ομάδας Πιστωτικής Βαθμολόγησης Χωρών της Fitch, δήλωσε πως "η Τουρκία ανέκαμψε από την χρηματοοικονομική κρίση του περασμένου καλοκαιριού, ισορρόπησε και παρουσίασε μια εντυπωσιακή αντίσταση κι ευελιξία.

Στην Τουρκία κάποια θεμέλια είναι ακόμη πολύ ισχυρά, όπως ο ισολογισμός του δημοσίου και το χαμηλό δημόσιο χρέος.

Οι ιδιωτικές τράπεζες είναι σε καλή κατάσταση. 
Ο ιδιωτικός τομέας είναι ευέλικτος και δυναμικός.
Τα 60 δισ. $ άνοιγμα του ισοζυγίου εξαλείφθηκαν και αυτή την στιγμή υπάρχει πλεόνασμα. 

Επίσης για να χρηματοδοτηθεί αυτό δεν υπήρξε καμία δυσκολία στην ροή των κεφαλαίων. 
Πέρσι αυτόν τον καιρό υπήρχαν αμφιβολίες για αυτό. 
Ο πληθωρισμός αυτή την στιγμή πέφτει και η ανάπτυξη βελτιώνεται.

Εμείς επικεντρωνόμαστε στα συνολικά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας. Πιστεύουμε πως αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικός δείκτης. 
Αυτά είναι περίπου στα επίπεδα των 100 δισ $. Αυτό οφείλεται στο σχετικά χαμηλό επίπεδο υποχρεώσεων δημόσιου χρέους.

Οι περισσότερες χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις ανήκουν στις εταιρείες του ιδιωτικού τομέα και στις τράπεζες. 
Πιστεύουμε ότι το συνολικό αποθεματικό είναι ένας πιο σημαντικός δείκτης"!

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ

Λύσσαξαν όλοι οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι, οικονομικοί αναλυτές και τα βρωμοκάναλα να μας λένε συνεχώς ότι η τουρκική οικονομία καταρρέει εδώ και χρόνια....
Ομως φυσικά απέφευγαν να πουν ότι η Τουρκία έχει εθνικό νόμισμα που το ελέγχει απόλυτα κι ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να καταρρεύσει....
Αυτά συμβαίνουν μόνο στα κορόιδα του Ευρώ.... και τα υποστηρίζουν οι ευρωραγιάδες αυτοί που καθημερινά μας φλομώνουν ότι αν φύγουμε από το ευρώ θα καταστραφούμε...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.