Τελευταίες αναρτήσεις

8 Σεπτεμβρίου 2019

Εποικισμός

Παρά τις αθρόες αφίξεις λαθρομεταναστών και την αλλαγή κυβέρνησης, διαπιστώνουμε με λύπη ότι οι πολιτικές «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να ισχύουν.

Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Αυτό σημαίνει ότι η διακίνηση δεν διαταράσσεται, ώστε οι λαθρομετανάστες να το σκεφτούν πριν επιβιβαστούν στις βάρκες στα τουρκικά παράλια, αλλά εξακολουθεί να είναι άριστα οργανωμένη, ώστε οι μουσαφιραίοι να λάβουν τις υπηρεσίες για τις οποίες έχουν πληρώσει.

Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε τις διάφορες ΜΚΟ, αλλοδαπής κυρίως προέλευσης, να τους υποδέχονται στα παράλια των ελληνικών νησιών με ιδιαίτερη χαρά -τους πελάτες μας τους προσέχουμε, άλλωστε-, ενώ το Λιμενικό, όταν δεν κάνει διασώσεις, εκτελεί χρέη ρεσεψιόν – «από δω, παρακαλώ, ένα όνομα, παρακαλώ, ορίστε το χαρτί σας, θα σας συνοδεύσει ο κύριος, παρακαλώ».

Οι λαθρομετανάστες, που είναι πολύ κατατρεγμένοι και έχουν χάσει τα πάντα στον πόλεμο και στο ταξίδι μέσα από τα βουνά, τις βόμβες και τον χαλασμό -τα πάντα, εκτός από το κινητό και το σελφοκόνταρο-, δηλώνουν ένα όνομα, ό,τι νομίζουν, μια εθνικότητα, ό,τι νομίζουν, και μια διεύθυνση, ό,τι νομίζουν. Με αποτέλεσμα, το χαρτί που θα πάρουν να γράφει όνομα «Αλί» ή «Μοχάμεντ» ή «Σαλίμ», η ημερομηνία γέννησης μένει σταθερή -όλοι έχουν γεννηθεί 1η Ιανουαρίου-, η εθνικότητα «Σύρος», που είναι και της μοδός, ενώ η διεύθυνση είναι «Αθήνα/ξενοδοχεία της Αθήνας/Ομόνοια» και άλλες τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες.

Και αφού αποκτήσουν αυτό το χαρτί, που τους λέει ότι σε 30 ημέρες πρέπει να φύγουν και να πάνε αλλού, αυτοί όντως φεύγουν από το νησί και παίρνουν το πλοίο της γραμμής και πάνε αλλού, δηλαδή στον Πειραιά, και μετά παίρνουν τον ηλεκτρικό για το κέντρο της Αθήνας. Και εκεί, στο κέντρο της Αθήνας, το κινητό αποδεικνύεται πιο χρήσιμο από το επίσημο χαρτί με τα τρία ονόματα και τη διεύθυνση «τρίτο παγκάκι δεξιά στην πλατεία τάδε, όπως την κοιτάμε από την πάνω μεριά».

Δεν διασώθηκε τυχαία το κινητό. Διότι με το κινητό καλούν αμέσως τον διακινητή ή τη ΜΚΟ ή και τους δύο, και σε χρόνο dt έχουν σπίτι, φαγητό, ρούχα και επίδομα. Το χαρτί «ταυτότητας» το κρατάνε, δεν το πετάνε, αφενός ως σουβενίρ -να έχουν κάτι να γελάνε ενθυμούμενοι τη χώρα μας-, αφετέρου τους έχουν πει ότι μπορεί να τους το ζητήσουν τίποτα περίεργοι αστυνομικοί κατά λάθος, γιατί δεν κατάλαβαν καλά τις εντολές. Βέβαια, δεν τους το ζητεί κανείς, αλλά καλού κακού έχουν προμηθευτεί με το αζημίωτο 5-6 ακόμη τέτοια χαρτιά, κανένα διαβατήριο ή ευρωπαϊκή ταυτότητα, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Και αφού έχουν τελειώσει με τα τυπικά, περνάνε σε θέματα ουσίας. Ανεβάζουν κάτι tweets που λένε ότι θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης και θα κυνηγήσουν όλους τους «φασίστες», κάνουν διαδηλώσεις και θέλουν αυτό και εκείνο, κλείνουν δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές.

Τελικά, μήπως να φύγουμε να πάμε αλλού εμείς οι Έλληνες, γιατί φαίνεται ότι ενοχλούμε;

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne
Nouvelle 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.