Τελευταίες αναρτήσεις

7 Σεπτεμβρίου 2019

Ένα ευχαριστώ και δύο προτάσεις

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Α) Θα ήθελα να ξεκινήσω με ευχαριστίες -από μέρους όλων των ηλικιωμένων υποψηφίων προς επανεξέταση οδηγών- προς την Κυβέρνηση.

Η απαλλαγή τους από την αναιτιολόγητη, ανόητη και σαδιστική υποχρέωση να ξαναδώσουν εξετάσεις οδήγησης ήταν ενδεδειγμένη. 

Η στήλη αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί συνέβαλε (με σχετικά άρθρα) στην ευτυχή εξέλιξη.

Θεωρεί όμως παράλληλα την υποχρέωση να ευχαριστήσει την κα πρώην Υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ φίλη , η οποία βοήθησε. (Σ.Σ Δεν αναφέρω το όνομά της επειδή γνωρίζω πως -λόγω μετριοφροσύνης - δεν θα το ήθελε).

Β) Δύο προτάσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα: 

1ον) Χορήγηση των 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται όχι μόνον από 1-1- 2020 , αλλά από τώρα. Όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενο κείμενο -πρόταση μου, υπάρχουν δύο λόγοι που συνηγορούν:

- Το κόστος για περίπου 3 μήνες πολλαπλασιαζόμενο με τον μικρό -δημογραφικό γαρ- αριθμό γεννήσεων, δεν θα πρέπει ( υποθέτω, δεν έχω ακριβή στοιχεία) να είναι μεγάλο.

- Οι νυν Κυβερνώντες -μέχρι τώρα τουλάχιστον - χαρακτηρίζονται από ... περίεργη βιασύνη και ιδιόρρυθμη "ανακολουθία". Συνηθίζουν (βλ. ΕΝΦΙΑ, μείωση ήδη από το 2019 αντί της υποσχέσεως για εφαρμογή από το 2020!) να προχωρούν σε ασυνήθη πρωθύστερα, ξαφνιάζοντας ευχάριστα. Ας ανακοινώσουν την χρήσιμη παροχή των 2000 ευρώ άμεσα. Θα εκτιμηθεί πολύ.

2ον) ΔΕΗ: Το πάλαι ποτέ σύνθημα /διαφήμιση: "Είδες η ΔΕΗ;" άλλαξε, έγινε: "Το έλα να δεις της ΔΕΗ". Ο πολύς κόσμος έχει μπερδευτεί. Αγνοεί αν : Η ΔΕΗ είναι όντως καταχρεωμένη /χρεωκοπημένη, στα πρόθυρα να κλείσει (όπως ισχυρίζεται η νέα Κυβέρνηση και όχι μόνον).

Ή αν πηγαίνει μια χαρά και η καπιταλιστική Κυβέρνηση προσπαθεί να την δυσφημίσει, να την απαξιώσει, ώστε να την ξεπουλήσει σε καραδοκούντες ιδιώτες κεφαλαιοκράτες /πιράγχας για ένα κομμάτι ψωμί, ενώ ταυτόχρονα, θα επιβαρυνθούν -μέσω αύξησης των τιμολογίων , ή μείωσης του bonus καλοπληρωτή - τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος για τους πολίτες (ισχυρισμοί της Αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος). 

Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν ανεπίτρεπτες, στραγγαλιστικές συρρικνώσεις εισοδημάτων για να σωθεί η χώρα.

Τώρα ενοχλεί η αύξηση (αν το νούμερο είναι ακριβές) των 2 1/2 € το μήνα για να διασωθεί η ΔΕΗ; 

Ακόμη: γιατί τόσα δάκρυα για την μείωση του bonus του κάθε συνεπούς /καλοπληρωτή; Αλήθεια: Γιατί όποιος πληρώνει κανονικά, είναι συνεπής, θα πρέπει να επιβραβεύεται;

Ομολογείται έτσι επισήμως η ύπαρξη ασυνέπειας, μη πληρωμής- ιδίως από μεγαλοοφειλέτες - και αντί να απαιτήσουν από αυτούς να είναι συνεπείς και να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς την ΔΕΗ, επιβραβεύουν τους έντιμους /συνεπείς, οι οποίοι ήδη πληρώνουν κανονικά.

Τι φοβούνται; Μήπως τους χάσουν και αυτούς, ή μήπως .... φιλοτιμηθούν οι κακοπληρωτές; 
Ποιός μας λέει αλήθεια; Η Κυβέρνηση ή η Αντιπολίτευση; 

Πρόταση:

Τηλεοπτικά πάνελ με: Τρείς Δημοσιογράφους και, δύο Υπουργούς -τέως και νυν - τέως και νυν διοικητές της ΔΕΗ με έναν σύμβουλο ο καθένας.

Να προσκομιστούν επίσημα αδιαμφισβήτητα στοιχεία, ώστε να μάθουμε (όσοι δεν γνωρίζουμε ή δεν έχουμε πεισθεί) πως ήταν η ΔΕΗ και πως κατάντησε.

Απλώς για να τελειώνουμε με όλους τους σχοινοτενείς, ανούσιους πολιτικάντικους διαξιφισμούς στις τηλεοράσεις.

Θα το τολμήσει το πολιτικό μας σύστημα; 
Θα θελήσει να ανακτήσει την χαμένη αξιοπιστία του;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.