Τελευταίες αναρτήσεις

7 Σεπτεμβρίου 2019

Λόγοι ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην Θεσσαλονίκη, διοργάνωσαν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Λόγοι ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών» και ομιλητές τους Κασιμάτη Γεώργιο, Ομ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, Λέκτoρα Νομικής ΑΠΘ, Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και Ρωμανό Γεώργιο, Συγγραφέα, Ιστορικό ερευνητή.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων έγιναν πολλές διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τους ομιλητές οι οποίοι με σαφήνεια και ευθύτητα απάντησαν σε όλες.

Από τις εισηγήσεις των ομιλητών έγινε σαφές ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών»:

α) Έχει πάρα πολλά νομικά προβλήματα σε σχέση με το Ελληνικό και το διεθνές δίκαιο.

β) Η διαδικασία έγκρισής της είναι παράνομη, από την έναρξη σύνταξής της μέχρι την δήθεν υποβολή της στον ΟΗΕ. (Κουρελόχαρτο ονομάστηκε από ομιλητή για τους παραπάνω λόγους)

γ) Προσπαθούν να της δώσουν νομική υπόσταση χρησιμοποιώντας την γραφειοκρατία του ΟΗΕ.

δ) Δεν έχει γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο είναι το μόνο όργανο νομιμοποίησης της αλλαγής ονόματος.

ε) Πρέπει να ακυρωθεί γιατί έχει όλα τα χαρακτηριστικά της προδοσίας, μεταξύ των άλλων, βαφτίζει «Μακεδονία» μία περιοχή που δεν ανήκε στην ιστορική Μακεδονία και αναγνωρίζει ψευδεπίγραφη «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα.

στ) Είναι δυνατόν να ακυρωθεί με κατάλληλες νομικές παρεμβάσεις και ότι όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι γιατί δεν θέλει να την ακυρώσει.

ζ) Όταν ακυρωθεί θα επιστρέψουμε στο προσωρινό όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», το μόνο όνομα με το οποίο υπάρχει στον ΟΗΕ ως κράτος (Κάθε απόπειρα εκφοβισμού της κοινής γνώμης περί του ενδεχομένου, λόγω ακύρωσης, να ονομαστεί η γειτονική χώρα Μακεδονία χωρίς τον προσδιορισμό βόρεια είναι εντελώς ανυπόστατη).

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα αξιοποιηθούν από τους διοργανωτές για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με νομικές ενέργειες εντός και εκτός Ελλάδος σε διεθνείς οργανισμούς. Θα κοινοποιηθούν, επίσης, σε όσο τον δυνατό περισσότερο κόσμο, στους βουλευτές όλων των κομμάτων αλλά και θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών και τον πρωθυπουργό.

Τις εργασίες παρακολούθησε πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα, τις σκάλες, τον χώρο υποδοχής αλλά και τα πεζοδρόμια έξω από την κεντρική είσοδο του κτηρίου αναγκάζοντας την τροχαία να απαγορεύσει την κυκλοφορία στην οδό Εθνικής Αμύνης. Το κλείσιμο του δρόμου δείχνει το μέγεθος του κόσμου αλλά και τον αγωνιστικό παλμό που επικρατούσε και έγινε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων οι οποίοι αποχώρησαν μόλις τελείωσε η εκδήλωση.

Η μεγάλη συμμετοχή και ζωντάνια των παρευρισκομένων δίνει ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και σε όλον τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από τους Μακεδόνες Έλληνες αλλά και γενικότερα από τους Έλληνες.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.