17 Σεπτεμβρίου 2019

Η Στοιχειωμένη Συμφωνία των Πρεσπών

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου) 

Έχω κατ' επανάληψη τοποθετηθεί πως την θεωρώ: επαίσχυντη, κατάπτυστη και εθνοβόρο.
Είχα επισημάνει - πριν συναφθεί - τους κινδύνους. Μάταια.
Στήριξα τα συλλαλητήρια, ένωσα την γραφίδα και την φωνή μου. 

Όλοι οι "Δημοκράτες Πατριώτες" της πλάκας και του βεβαρυμμένου εμφυλιοπολεμικού -και όχι μόνον - παρελθόντος, με έβριζαν ανερυθρίαστα επειδή η φωνή μου χάλαγε την πιάτσα της ενδοτικότητας, των εκχωρήσεων, της παράδοσης του ονόματος, της εθνότητας/ταυτότητας, της Γλώσσας στους Σκοπιανούς/ "Βορειομακεδόνες".

Δειλά ανθρωπάκια, χωρίς ντομπροσύνη, λεβεντιά και φιλοπατρία ασυνείδητα και ασύγγνωστα , ύπουλα και μουλωχτά, συμφώνησαν και διέπραξαν με τους Σκοπιανούς σε κάποιο γκαράζ της Δοϊράνης, το ανοσιούργημα. Να το δεχτώ ότι πιέστηκαν αφόρητα από τους ξένους. 
Ακόμη (υπόθεση εργασίας) να συμφωνήσω πως αυτό επέβαλε το συμφέρον του τόπου. 

Όμως ο χειρισμός, οι ξυλοδαρμοί των διαδηλωτών πατριωτών , που εναντιώνονταν, καθώς και οι ανείπωτοι, βαρύτατοι χαρακτηρισμοί γιατί έγιναν; 

Γιατί -όπως είχα υποδείξει- δεν έκαναν Δ η μ ο ψ ή φ ι σ μ α, ώστε να πληροφορηθούν και τη δική μας γνώμη; Τους αρκούσε μόνον να μας αγνοούν και να μας βρίζουν.

Μέχρι σήμερα -ασφαλώς και μελλοντικά - οι ένοχοι συνεχίζουν να προβάλλουν τις προσωπικές αντεθνικές πομπές τους, ως ...μεγάλη εθνική επιτυχία/προσφορά ... αυτοθαυμαζόμενοι (;). 

Αποκρύπτουν την επιστολή παραίτησης του, τότε, Υπουργού Εξωτερικών.
Προσπαθούν να πουν πως 10 χρόνια πριν η τότε κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματευόταν το όνομα. Έχουν βέβαια δοθεί πειστικές απαντήσεις από τους -τότε - αρμόδιους. 

Θα αρκεστώ σε μια λογική ερώτηση:
Εκείνοι διαπραγματεύονταν, αλληλογραφούσαν, συζητούσαν, αλλά Δεν συμφώνησαν. Ενώ η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που υπέγραψε, προφανώς από υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης.

Οι ερινύες θα τους συνοδεύουν, ότι και αν σκαρφιστούν. 
Υπάρχουν κάποιοι (μεταξύ των οποίων και εγώ) οι οποίοι δεν πιστεύουν σε αυτό το Κ.Δ. Πολίτευμα /Υβρίδιο/ Δημοκρατικό κακέκτυπο /μετάλλαγμα, όπως το κατάντησαν οι πολιτικάντηδες. 

Πολίτες που δεν είναι αγκιστρωμένοι ή Κομματοεξαρτημένοι. Τους αρκεί να είναι Έλληνες - και όχι φιλέλληνες ή Ελληνόφωνοι - Πατριώτες.
Έλληνες που αγανακτούν και διαμαρτύρονται όταν αισθάνονται πως βλάπτεται και συρρικνώνεται η Πατρίδα τους.
Αυτούς, αντί να τους βρίζετε κύριοι "Αριστεροί" ως ακραίους κ. α εμετικά ανάλογα, θα τους ρωτήσετε άραγε ποτέ - κάποτε, άμποτε, γιατί εναντιώνονται; 

Ακόμη και αν αύριο έβγαινε σύσσωμη η ΝΔ και συνέχαιρε την Κυβέρνηση για την ... "Υπέροχη Εθνωφελή Συμφωνία των Πρεσπών", τι νομίζετε ότι θα συνέβαινε; 

Εμείς οι πατριώτες θα αλλάζαμε γνώμη και θα χειροκροτούσαμε τους Σ υ ρ ρ ι κ ν ω τ έ ς του Ελληνισμού, επειδή - από κοινού - θα είχαν δράσει ανθελληνικά ; Θα ήταν ποτέ κάτι τέτοιο δυνατόν; 

Είναι τέτοια η μπουνταλωσύνη των Νεοπατριωτών, που θυμίζει τον ανόητο δολοφόνο ο οποίος γυρίζει πανικόβλητος στον τόπο του εγκλήματος και -παρουσία των αστυνομικών- προσπαθεί να καλύψει το πτώμα με το ματωμένο σεντόνι ... για να μην το προσέξουν!!!.

ΥΓ Αμετανόητος ακόμη και σήμερα (και με την ευκαιρία της ΔΕΘ) ο τέως Πρωθυπουργός συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθειά του να μας πείσει πως αισθάνεται ... υπερήφανος για το εθνικό ρεζιλίκι της συμφωνίας των Πρεσπών.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.