Τελευταίες αναρτήσεις

5 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Η ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΤΑΚΗ;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Διαβάζω κατά καιρούς τις διατυπωμένες σκέψεις του κ. Μανώλη Κοττάκη και η διαπίστωσή μου ήταν, πως διαπνέονταν από πατριωτισμό και ευαισθησία προς την Ορθοδοξία! 

Ωστόσο, με το προχθεσινό του άρθρο (3 Σεπτεμβρίου 2019) στην εφημερίδα “Δημοκρατία” με τίτλο: “Απαιτείται τόλμη”, προβληματίστηκα έντονα!

Αρχικά διαβάζοντάς το, ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, αφού διαπίστωσα πως η αρθρογραφία μου με πολλά άρθρα για το μεγάλο μουσουλμανικό πρόβλημα που έχει η Πατρίδα μας στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κω και στη Ρόδο, βρήκε σύμμαχο και τον δημοσιογράφο κ. Μανώλη Κοττάκη! 

Ακολούθως όμως προβληματίστηκα πάρα πολύ με τις θέσεις που διατύπωνε ο κ. Μανώλης Κοττάκης για το ζήτημα του Τζαμιού του Βοτανικού, αλλά και για το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης!

Πατριωτική πράξη πού εξυπηρετεί εθνικό σκοπό η λειτουργία του Τζαμιού στο Βοτανικό;

Αλλά καλύτερα, πριν από τις δικές μου καλόπιστες απαντήσεις, να διαβάσετε το άρθρο του κ. Κοττάκη στην εφημερίδα “Δημοκρατία”: 

«Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Τα ραντάρ των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών “συλλαμβάνουν” περίεργες κινήσεις της Άγκυρας στα Δωδεκάνησα και την Αθήνα. 

Οι Τούρκοι δεν έχουν εγκαταλείψει τη φιλοδοξία τους να ηγηθούν των απανταχού μουσουλμάνων της ελληνικής επικράτειας, πλέον της Θράκης, ιδία δε των 250.000 μουσουλμάνων των Αθηνών, και προς τούτο κινούνται δραστήρια στο παρασκήνιο. Η συμμαχία τους με γνωστό δικαιωματιστή μουσουλμάνο των Αθηνών (και την αυτόμολο σύζυγό του), ο οποίος αντιτίθεται με σφοδρότητα στην ίδρυση και τη λειτουργία του τεμένους στον Βοτανικό, είναι η πρώτη ένδειξη της τουρκικής κινητικότητας που “έπιασαν” τα ελληνικά ραντάρ προσφάτως. 

Το σχήμα αυτό θα υποστηριχτεί και θα ενισχυθεί ποικιλοτρόπως, ηθικώς και υλικώς, ως δούρειος ίππος, με τις γνωστές μεθόδους που ακολουθούν οι γαλαντόμοι Τούρκοι σε αυτές τις περιπτώσεις. Παράλληλα πρώτη φορά η Άγκυρα κινείται με μεγάλη επιθετικότητα στα Δωδεκάνησα. Εκεί μουσουλμάνοι της Κω και της Ρόδου, προφανώς καθοδηγούμενοι από την ίδια, άρχισαν εκστρατεία διαμαρτυρίας υπέρ των μουσουλμάνων της Θράκης, με το επιχείρημα ότι – τάχα - η Ελληνική Δημοκρατία έκλεισε πέντε μειονοτικά σχολεία στην περιοχή.

Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Σε άλλες εποχές τέτοιες κινήσεις θα μπορούσαν να θεωρηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες έως ρουτίνας και να υποτιμηθούν. Στη συγκεκριμένη γεωπολιτική συγκυρία, όμως, απαγορεύεται. Σας δώσαμε μια γεύση από χθες, άλλωστε, όσον αφορά το «γιατί;». Τα ζητήματα της θρησκείας είναι άμεσα συνδεδεμένα με τα θέματα της τρομοκρατίας και της εσωτερικής ασφάλειας. Αφορούν περισσότερα του ενός δικαιώματα και περισσότερες της μιας ελευθερίες. Αφορούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των μουσουλμάνων, αλλά αφορούν και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των χριστιανών. Η πιθανότης να ζήσουμε Μπατακλάν και στην Αθήνα αυξάνεται, αν δεν δράσουμε γρήγορα για να διαλύσουμε αυτούς τους πυρήνες. Ήδη οι Άραβες μετριοπαθείς του Ισλάμ των Αθηνών οργανώνουν θρησκευτικές τελετές (όπως η πρόσφατη, για τη Θυσία του Αβραάμ, στο Ολυμπιακό Στάδιο), προκειμένου να ανακόψουν την τουρκική ορμητικότητα.

Ωστόσο, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, η μελλοντική ασφάλεια της πόλεως των Αθηνών εξαρτάται από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του δήμου να λειτουργήσουν με αξιοπιστία το τέμενος του Βοτανικού. Αυτό είναι το κομβικό σημείο. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αποτελεί περίπου πατριωτική πράξη η λειτουργία του. Ο διορισμός μελών του διοικητικού συμβουλίου, ο διορισμός του ιμάμη, η έναρξη των προσευχών. Τα επίσημα εγκαίνια -άτυπα- έχουν γίνει.

Και τούτο διότι η λειτουργία του Βοτανικού θα δώσει σκέπη στους μετριοπαθείς Άραβες πιστούς μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν θέλουν την Άγκυρα πάνω από το κεφάλι τους, ειδικώς σε θέματα που αγγίζουν τον πυρήνα των ατομικών τους ελευθεριών και της πίστης τους. Το τζαμί θα λειτουργήσει ως “μεγάλος προβολέας”, ο οποίος θα εντοπίσει και θα αποκαλύψει στο “εκκλησίασμα” τους τυχόν εξτρεμιστές φανατικούς μουσουλμάνους που θρέφουμε κάτω από τον κόρφο μας. Ουδέν κρυπτόν. Η λειτουργία του, επίσης, θα δώσει την ευκαιρία στους μουσουλμάνους των Αθηνών να διαπιστώσουν ποιοι το θέλουν πραγματικά και ποιοι όχι. Ποιοι είναι πιστοί μουσουλμάνοι και ποιοι παίζουν παιχνίδια υπονόμευσης τρίτων χωρών, κρυπτόμενοι και βολεμένοι πίσω από αφελείς αντιδράσεις της Ακροδεξιάς.

Δεδομένης της άρνησης, μην πω προκατάληψης, που υπάρχει για το Ισλάμ σε ισχυρές πλειοψηφίες του πληθυσμού, δεν είναι πολιτικά εύκολο για την κυβέρνηση και την Αυτοδιοίκηση να εγγυηθούν την άμεση λειτουργία του. Το αντιλαμβάνομαι. Έχω πλήρη εικόνα. Απαιτείται τόλμη, γενναιότης και επεξήγηση. Όπως δεν ήταν εύκολη η ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αλλά τώρα ξέρουμε ότι επιτελεί εθνικό σκοπό.

Ωστόσο, με δεδομένη την όποια γνώση κατέκτησα για το Ισλάμ κατά την παραμονή μου στη Θράκη, στη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων, πείθομαι από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ: η προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας των μουσουλμάνων των Αθηνών εγγυάται τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια. Είναι περίπου πατριωτική πράξη. Και, εν πλήρει γνώσει ότι είμαι εκτεθειμένος στην καλόπιστη κριτική, το μοιράζομαι μαζί σας. Αναμένοντας και τον αντίλογο»!

Το Τζαμί στο Βοτανικό, ανάχωμα της τουρκικής διείσδυσης στην μουσουλμανική οντότητα του λεκανοπεδίου της Αττικής! Ας γελάσουμε…

Αφού λοιπόν ο αγαπητός κ. Μανώλης Κοττάκης μας δίνει το δικαίωμα για καλόπιστη κριτική, εμείς θα το πράξουμε!

Έτσι, όσον αφορά στην ίδρυση και την λειτουργία του Τζαμιού στο Βοτανικό και ότι θα αποτελέσει ανάχωμα της τουρκικής διείσδυσης στην μουσουλμανική οντότητα του λεκανοπεδίου της Αττικής, μας δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αυτή η τοποθέτηση, αφού η Άγκυρα έχει διεισδύσει στους πολλούς θρησκευτικούς χώρους (άτυπα τζαμιά) που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εδώ και δεκαετίες! Με τη λειτουργία του Τζαμιού στο Βοτανικό θα αποφύγει η Αθήνα ένα Μπατακλάν; Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος ότι ο Ρ. Τ. Ερντογάν περιμένει να θέσει υπό έλεγχο το Τζαμί του Βοτανικού για να ελέγξει τις 250 χιλιάδες Μουσουλμάνους που διαβιούν στο λεκανοπέδιο; Μα έχει μετατρέψει ο Ρ. Τ. Ερντογάν με τη βοήθεια του κοιμωμένου πολιτικού προσωπικού της Ελλάδος, όχι μόνο το λεκανοπέδιο Αττικής σε ισλαμική κόλαση, αλλά και όλη την ελληνική Επικράτεια! 

Αλλά και η Γαλλία δεν έχει ιδρύσει Τζαμιά που λειτουργούν νόμιμα, μετατρέποντας ακόμη και καθολικές εκκλησιές σε τζαμιά; Απέφυγε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μπατακλάν; 

Αυτή η εισβολή παράνομων μεταναστών στην Πατρίδα έχει γεωστρατηγικό και γεωπολιτικό χαρακτήρα και δεν αποχαρακτηρίζει η λειτουργία του Τζαμιού τα ξερά από τα χλωρά! Αλλ’ όμως, αυτό το κοιμώμενο πολιτικό προσωπικό της Ελλάδος (όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα οι Μνημονιακές κυβερνήσεις) δεν άκουσε ποτέ, όλους εκείνους τους επαΐοντες των Μυστικών μας Υπηρεσιών, που είχαν ασχοληθεί εξ αρχής με αυτό το ζοφερό αντικείμενο και είχαν δώσει μέσω της ενημέρωσης πρακτικές λύσεις στην ελληνική Πολιτεία αντιμετώπισης του προβλήματος! 

Επίσης, έχουμε δει σε όλη την Ευρώπη, κάποια κινητοποίηση – διαμαρτυρία των μετριοπαθών Μουσουλμάνων (;;;) εναντίον των φρικαλεοτήτων τύπου Μπατακλάν, που διαπράττουν εξτρεμιστές φανατικοί Μουσουλμάνοι; Εναντίον των φρικαλεοτήτων που διαπράττει ο ISIS; Δεν είναι μια περίεργη σιωπή, ακόμη και των Μουσουλμανικών Σωματείων του λεκανοπεδίου της Αττικής;

Δεν προβληματίζει αυτή η σιωπή; Δεν προβληματίζει τα όσα ελέχθησαν στην πανισλαμική διάσκεψη του Χαρτούμ του Σουδάν το 1994, αναφορικά με τη στοχοποίηση της Ελλάδος από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα; Ένα σχέδιο που εφαρμόζεται από τότε σε βάρος της Ελλάδος! 

Αλλά και κάτι ακόμη πιο πρακτικό! Που θα προσεύχονται οι Σιίτες, οι Ουαχαβίτες, οι Αλεβίτες, οι Σουφιστές, οι Αλαουίτες κ.α. οι οποίοι αρνούνται να συμπροσεύχονται με τους Σουνίτες; 

Γιατί χρειαζόταν η ίδρυση του Τζαμιού στο Βοτανικό, όταν υπήρχε από το 2008 το Ελληνοαραβικό Μορφωτικό Κέντρο στο Μοσχάτο, στην οδό Κύπρου 2, συνολικού εμβαδού 2 χιλιάδων τ.μ.; Με κόστος κατασκευής που ξεπέρασε τα 3 εκατομμύρια ευρώ!

Όταν μάλιστα το συγκεκριμένο Κέντρο λειτουργεί ως ΝΠΙΔ, όπως και το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης! 

Αντιπατριωτική στάση η λειτουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο…

Όσον αφορά την ίδρυση και την λειτουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έχουμε να πούμε τα εξής:

Το Ισλάμ από την εμφάνισή του, έδρασε εις βάρος του ελληνισμού! Περιόρισε εδαφικά την ελληνική βυζαντινή αυτοκρατορία, μέχρι που την κατάκτησε με την Άλωση της Πόλεως το 1453! 

Κανένας Έλληνας Ορθόδοξος δεν διανοήθηκε μέχρι σήμερα, να διδάξει στα παιδιά του το Κοράνιο! Είναι καθαρά μια αντιπατριωτική στάση, η λειτουργία του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης! 

Άλλωστε, όλοι οι Άγιοι της Πίστεως των Ελλήνων, εκφράζονται πολύ αυστηρά για το Ισλάμ! Όπως, ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και τόσοι άλλοι!

Αφού είναι γνωστό, ότι το Ισλάμ διδάσκει τη βία και τη σφαγή των αλλόθρησκων και κολακεύει τα ανθρώπινα πάθη! Η ίδρυση του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι μια αντιπατριωτική πράξη, διότι προσβάλει επιπλέον τη Μνήμη των Νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας στους χρόνους της τουρκοκρατίας, οι οποίοι προκαλούμενοι να γίνουν Μουσουλμάνοι, όχι μόνο αντέδρασαν και αρνήθηκαν παρά τα φρικτά τους βασανιστήρια, αλλά καρτερικά αποδέχτηκαν τη θανάτωσή τους καταγγέλλοντας στους Μουσουλμάνους βασανιστές τους την ανήθικη συμπεριφορά του Προφήτη τους Μωάμεθ! Όπως ο Άγιος Νεομάρτυρας Γεώργιος, Πολιούχος των Ιωαννίνων! Θα ακυρώσουμε λοιπόν εμείς, τη θυσία τόσων Άγιων Νεομαρτύρων της Πίστεώς μας; 

Επιπρόσθετα, από τη στιγμή που το 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, δεν προδίδουμε το πνεύμα των Ηρώων – Αγωνιστών του 1821, οι οποίοι αγωνίστηκαν για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδας την Ελευθερία;

Ωστόσο, και μόνο ότι το Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης υποστηρίχτηκε από την κομπανία του Τζωρτζ Σόρος, φτάνει και περισσεύει! Σε αυτήν την ίδρυση, όπως και για το Τζαμί στο Βοτανικό, συνέργησαν πανεπιστημιακοί καθηγητές, μυστήριες ΜΚΟ και πρωτίστως “δημοκράτες πολιτικοί του δημοκρατικού τόξου”! 

Όλοι οι έχοντες άλλη άποψη είναι ακροδεξιοί;

Κλείνοντας την καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική μου στο άρθρο του κ. Μανώλη Κοττάκη, στέκομαι ιδιαίτερα και στην αναφορά του: “κρυπτόμενοι και βολεμένοι πίσω από αφελείς αντιδράσεις της Ακροδεξιάς”! 

Ζητάει ο κ. Κοττάκης την καλόπιστη κριτική, αλλά ταυτόχρονα φροντίζει να χαρακτηρίσει ως ακροδεξιούς, όσους αντιδρούν με το Σύστημα! Όσοι έχουν αντίθετη άποψη με τους Συστημικούς είναι ακροδεξιοί! Δεν θα ήθελα να βάλω στη ζυγαριά το ποιος είναι περισσότερο Δημοκράτης! 

Ωστόσο, ελπίζω ότι ο κ. Κοττάκης, στο εγγύς μέλλον θα αναθεωρήσει εκ των γεγονότων τις παραπάνω διατυπωμένες απόψεις του, τόσο για το Τζαμί του Βοτανικού, όσο και του Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.