22 Σεπτεμβρίου 2019

«Ευρωπαϊκή» Τουρκία και άλλα ανέκδοτα

Μια από τις γελοίες αντιδράσεις του ελληνόφωνου κράτους στις τουρκικές αξιώσεις: η κατάχρηση της φράσεως «τουρκικές προκλήσεις» 

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Ερντογάν φωτογραφήθηκε μπροστά από χάρτη, ο οποίος δείχνει το ήμισυ του Αιγαίου Πελάγους ανήκον στην Τουρκία, και -όπως ήταν αναμενόμενο- ξεμύτισε Τούρκος αξιωματικός, που υπερθεματίζει.

Χαρακτηρίζει αυτή τη διεκδίκηση μειοδοτική! Ο πλειοδότης είναι ο πρώην γ.γ. του τουρκικού υπουργείου Αμυνας και συνταγματάρχης ε.α. Ουμίτ Γιαλίμ.

Ουσιαστικά, αυτός ο κυριούλης είπε ότι η ημισέληνος πρέπει να απλωθεί μέχρι Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη, ενώ ενθουσιασμό προκάλεσε στις πολυπληθείς τάξεις των νενέκων το γεγονός ότι δεν διεκδίκησε την Αίγινα, τη Σαλαμίνα, την Ψυττάλεια, τον Πόρο, την Yδρα, την Κυψέλη και το Παγκράτι.

Η αντίδραση του ελληνόφωνου κράτους στις τουρκικές αξιώσεις είναι η κατάχρηση της φράσεως «τουρκικές προκλήσεις». Λες και αν γράψεις 10.000 φορές τη φράση «τουρκικές προκλήσεις», τότε τα drones που κατασκευάζει η Τουρκία θα προσγειωθούν και θα... παραδοθούν, τα συστήματα S-400 που μόλις παρέλαβε η Τουρκία από τους Ρώσους θα χαλάσουν, τα κανόνια τους θα στομώσουν και όλα τα όπλα τους θα πάθουν εμπλοκή, ενώ οι ίδιοι θα επισκεφτούν ψυχαναλυτή, ο οποίος θα τους ενημερώσει ότι δεν πρέπει να προβαίνουν σε προκλήσεις.

Τα εξωφρενικά σενάρια που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι πιο πιθανά από το να προδώσει η Τουρκία τον ίδιο τον εαυτό της και να αρχίσει να συμπεριφέρεται «ευρωπαϊκά» - μια ωραία, ψυχοτρόπος καραμέλα που μασουλάμε τις τελευταίες δεκαετίες.

«Ευρωπαϊκότητα», σύμφωνα με την ελληνόφωνη ελίτ-αλήτ, είναι να καταπίνεις αμάσητες όλες τις προσβολές, να στρώνεις σβέρκο για φάπες και να κατεβάζεις παντελόνια για να κάνεις τα γούστα του βιαστή της γειτονιάς. Και όμως, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκότητα αλλά φερετζές για τη δειλία και την ανικανότητα.

Οι Τούρκοι είναι Τούρκοι, ως Τούρκοι έκαναν «καριέρα» και τουρκισμός σημαίνει επέκταση. Αν σταματήσουν να συμπεριφέρονται έτσι, θα συντριβούν από δυνάμεις οι οποίες θα διεκδικούν τον χώρο και την ισχύ τους. Εμείς νομίζουμε ότι χώνοντας το κεφάλι στην άμμο θα αποφύγουμε να απαντήσουμε στα διλήμματα της ζωής. 

Μέγα λάθος! Ακόμα κι αν κρυφτούμε από τα προβλήματα, αυτά θα μας ψάξουν και θα μας βρουν. 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.