15 Σεπτεμβρίου 2019

Η ισλαμική απειλή πάνω από την Ευρώπη

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 


Μετά την Γαλλία, την Σουηδία και το ΗΒ, φαίνεται πώς επόμενη στη σειρά να γευτεί την Ισλαμική Σαρία και τις επιρροές της είναι η Γερμανία. Στο άρθρο με τίτλο: The Islamist Challenge in Germany του European Eye on Radicalization μπορείτε να διαπιστώσετε πόσα ισλαμικά γκρουπ σαλφιστών δρουν στη χώρα με βάση έκθεση του 2018.  

Η πολιτική της Γερμανίας στο μεταναστευτικό έχει δημιουργήσει χώρο και ανοχές για την ύπαρξη σοβαρών εστιών Ισλαμικού φανατισμού καθώς και μια σειρά ομάδων δράσης που θεωρείται σίγουρο πώς θα οδηγήσει σε θέματα ασφαλείας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο ΥΠΕΣ της Γερμανίας ήδη έχει κάνει δηλώσεις για μαζικές απελάσεις και κινήσεις που θα αλλάξουν την μεταναστευτική πολιτική της χώρας του, παρά τις αντιδράσεις από τον ηγετικό κύκλο της Μέρκελ.

Θα πρέπει να τονιστεί πώς οι παραπάνω χώρες (δηλαδή η Γαλλία, η Σουηδία και η Βρετανία), είχαν όλες εξ’ αρχής ανοιχτή πολιτική συνόρων για μετανάστες και πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρά θέματα ασφαλείας, τόσο από νεο-εισερχόμενους μετανάστες και πρόσφυγες, όσο όμως και από δεύτερης και τρίτης γενιάς γόνους μεταναστών που δεν είχαν καμία προσαρμογή, όχι τόσο λόγω κράτους όσο λόγω της γκετοποίησης τους για να νιώσουν πιο άνετα (όπως λένε και κάποιοι πολιτικοί εντός και εκτός συνόρων της ΕΕ) αλλά και επειδή το οικογενειακό περιβάλλον τους κουβάλησε κάθε συνήθεια, ήθη και έθιμα από την χώρα τους στην Ευρώπη. Δεν είναι άλλωστε άγνωστο το θέαμα από τις «σιτέ» της Γαλλίας, τις «no-go zones» στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας και το κράτος εν κράτι στην Σουηδία όπου δεν μπορεί ούτε καν η αστυνομία να επέμβει.

Το ακόμα πιο προβληματικό για εμάς, είναι πώς αντί να πάρουμε το παράδειγμα της Ουγγαρίας, Πολωνίας, Ιταλίας, Τσεχίας, που είναι χώρες της ΕΕ αλλά καταφέραν με δική τους πολιτική να μειώσουν (και σε άλλες περιπτώσεις να εξαφανίσουν) κάθε περιστατικό ασφαλείας που έχει να κάνει με ισλαμικό φανατισμό, αντίθετα ακολουθούμε ως χώρα μια πολιτική «διαπολιτισμικής ένταξης» εδραιώνοντας κατά τον χειρότερο τρόπο για να βιώσουμε στο μέλλον ό,τι βιώνουν οι παραπάνω χώρες (ήδη στα νησιά μας στο Αν. Αιγαίο είναι εμφανές το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, όπως και σε περιοχές της Αθήνας στο κέντρο όπου είναι κυριολεκτικά ένα άλλο κράτος).

Πρέπει να ξεφύγουμε κάποια στιγμή απ’ αυτή την αφελή εικόνα του ανθρωπιστικού χαρακτήρα ατομικών ιστοριών (π.χ. η κακόμοιρη οικογένεια κ.α. ) και να περάσουμε στην μεγάλη εικόνα που δείχνει 80-90% ανδρών, ισλαμιστικών πολιτισμικών καταβολών, με έμφαση σε ήθη και αξίες εντελώς απροσάρμοστες σε δυτικά πρότυπα ζωής που εισέρχονται άνευ ελέγχου κατά εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο στην Ευρώπη και κατά δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα. Το θέμα ασφαλείας είναι ΠΑΝΤΑ πάνω από το θέμα διάσωσης.

ΠΑΝΤΑ πρώτα διασφαλίζεις πώς οι διασώστες θα μπορούν να λειτουργήσουν και να επιχειρήσουν σωστά και ορθά και μετά επιχειρείς προς υποστήριξη τρίτων. Αυτό είναι ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΟΓΜΑ σε κάθε επιχείρηση ασφάλειας και διάσωσης ανεξαιρέτως κατάστασης, κλίμακας και έντασης. Διότι αν οι διασώστες (εν προκειμένω οι Έλληνες) δεν καταφέρουν να αντέξουν από το βάρος της «διάσωσης/επιχείρησης», τότε το πρόβλημα θα μεγαλώσει και θα επηρρεάσει ακόμα περισσότερους. 

Αλέξανδρος Νίκλαν για το GeopoliticsShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.