30 Σεπτεμβρίου 2019

«Οι μεγαλουπόλεις μας θα δοκιμαστούν με αναρχία, το ΑΙΓΑΙΟ και τα νησιά θα πλημμυρίσουν με πρόσφυγες, αμέσως μετά έρχεται πόλεμος» έκλαιγε λέγοντας τα ένας καλόγερος με ένα παλιόρασο πριν ένα μήνα. Εμείς απλώς τα διαβάσαμε τότε, αλλά σήμερα όμως…

Φώτο από Facebook Ιερός Ναός Παναγούδας – Γοργοϋπήκοος 

Τα γεγονότα τρέχουν γρήγορα και εμείς εορτάζουμε την Παναγία την Γοργοϋπήκοο
Λιγότερο από ένα μήνα και μετά τα γεγονότα στην Μόρια που είναι αποτέλεσμα του απάνθρωπου συνωστισμού ανθρωπίνων ψυχών και της μη ορθής διαχείρισης του προβλήματος του προσφυγικού γενικότερα , ακούγονται πιο επίκαιρα αυτά που λέχθηκαν πίσω από το Ιερό του Ναού της Παναγούδας της Γοργοϋπηκόου στην Θεσσαλονίκη και τα μεταφέραμε τότε. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Ο συγκεκριμένος Ιερός Ναός με την εφέστιο θαυματουργή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της Γοργουπηκόου εορτάζει δυο φόρες και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα διάστημα μέσα στο οποίο έγιναν πολλά γεγονότα.

Εορτάζει εις το ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (8 Σεπτεμβρίου) και εις την σύναξη της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΓΟΡΓΟΥΠΗΚΟΟΥ (1 Οκτωβρίου). 

Δεν έχουμε παρά να παρακαλέσουμε την ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ να μας βγάλει ΓΡΗΓΟΡΑ από τα αδιέξοδα μέσα στα οποία μεθοδευμένα μας έβαλε η αμαρτία και οι εχθροί της Ελλάδος, αλλά και να μας θεραπεύσει ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που έρχονται με φόρα καταπάνω μας. 

«Γοργοϋπηκόου την θαυμαστήν και σεπτήν εικόναν προσκυνήσωμεν αδελφοί θαύματα τελούσα και βρύουσαν ιάσεις και ταύτην μετά πόθου κατασπασώμεθα.» 

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ έξω από τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό; 
«η ΜΗΤΕΡΑ μας που έχει ΓΕΝΕΘΛΙΑ θα μας σώσει» φώναζε ένας με ένα παλιόρασο 

Τους έκανε εντύπωση το γεγονός, τους συγκλόνισε για αυτό και μας το μετέφεραν. Ένα 24ωρο πριν την επίσημε τελετή της έναρξης της ΔΕΘ και λίγα μέτρα από το Βελλίδειο παράπλευρα της Εγνατίας οδού, ανάμεσα στις πυκνοκατοικημένες πολυκατοικίες της Θεσσαλονίκης βίωσαν τούτο. 

Είναι πολύ προβληματισμένος ο κοσμάκης παντού με όλα αυτά που γίνονται και οι Ιεροί Ναοί γεμίζουν με δυσκολεμένες ψυχούλες όλων των ηλικιών που προστρέχουν στο ΘΕΙΟ ΕΛΕΟΣ. 

Το απόγευμα της Παρασκευής που η εκκλησία μας εόρτασε τα Προεόρτια της Γεννήσεως της Θεοτόκου γνωστοί μας πήγαν για να προσκυνήσουν την γνωστή σε όλους τους Θεσσαλονικείς, εκκλησία της ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ της Γοργουπηκόου στην συμβολή των οδών Εγνατίας και Παλαιών Πατρών Γερμανού, αφιερωμένης στο ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ. 

Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα , μετά το τέλος του Εσπερινού έβλεπαν ένα καλόγερο με ένα τριμμένο παλιόρασο να κάνει συνεχόμενες στρωτές μετάνοιες μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γοργουπηκόου (έργο του 16ου αιώνα).

Παρακολουθούσαν την εμμονή του για αυτό και περίμεναν να πάρουν την ευχή του στο τέλος. 
Δεν πρόλαβαν γιατί αυτός κινήθηκε προς την έξοδο. 
Έτρεξαν και αυτοί για να τον φτάσουν, αλλά δεν τον βρήκαν στον προαύλιο χώρο. 
Κίνησαν να φύγουν προς την Παλαιών Πατρών Γερμανού .. 
Και τι να δουν; 
Έξω από την τοιχοποιία του Ιερού, ο καλόγερος με το τριμμένο ράσο έκλαιγε με αναφιλητά. 
- Πάτερ τι έχεις, σου συμβαίνει τίποτε, χρειάζεστε βοήθεια; οι ερωτήσεις έπεφταν η μία πίσω από την άλλη 
- «δεν κλαίω παιδιά μου για μένα κλαίω για εσάς» 
- «έρχεται κακό μεγάλο, έρχεται πόλεμος την ώρα που θα μιλούν για ευημερία και πλούτο» 
- «είναι η ώρα του ουρανού που θα μιλήσει για να μας σώσει από αυτά που ετοίμασαν να εξαπολύσουν εναντίων μας» 
- «οι μεγαλουπόλεις μας θα δοκιμαστούν με αναρχία, τίποτε δεν θα την συγκρατεί» 
- «το ΑΙΓΑΙΟ και τα νησιά θα πλημμυρίσουν με πρόσφυγες, αμέσως μετά έρχεται πόλεμος» 
- «η ΠΑΝΑΓΙΑ μου είπε ότι θα μας κτυπούν από όλες τις πλευρές σαν το χταπόδι και μου το έδειξε ΠΩΣ» 
Ο καλόγερος τα έλεγε και έκλαιγε 
«Στάματα πάτερ μου του είπαν οι γνωστοί μου, μην κάνεις έτσι» 
Αλλά ο καλόγερος συνέχισε 
-«50 χρόνια υπηρετώ την ΜΗΤΕΡΑ μας ΠΑΝΑΓΙΑ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, τέτοιο πράγμα πρώτη φορά μου έδειξε η ΜΕΧΑΛΟΧΑΡΗ δηλ. πως θα κτυπούν την Ελλαδίτσα μας σαν το χταπόδι οι εχθροί της» 

ΣΙΩΠΗΣΑΝ όλοι τους και μάλλον φοβήθηκαν, όπως μας είπαν. 
Άφησαν τον καλόγερο με το παλιόρασο να μιλάει, μήπως τους πει κάτι άλλο ή να καταλάβουν αν στέκει στα καλά του; 
- «Σε αυτή την γειτονιά της Θεσσαλονίκης μεγάλωσα και από μικρό παιδάκι υπηρετούσα αυτή την ΠΑΝΑΓΙΑ» 
- «ποτέ δεν μου χαλούσε χατίρι η ΧΑΡΗ της» 
- «έμαθα από την γιαγιά μου ότι την ημέρα των ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ της η ΠΑΝΑΓΙΑ κάνει ότι της ζητήσει κάποιος» 
- «έτσι ήρθα να την παρακαλέσω γονατιστός να μην μας κτυπήσουν έτσι άσχημα οι εχθροί, όπως μου έδειξε η ΠΑΝΑΓΙΑ» 
ΑΝΑΣΗΚΏΘΗΚΕ ο καλόγερος και απομακρύνθηκε λέγοντας: 
«η ΜΗΤΕΡΑ μας που έχει ΓΕΝΕΘΛΙΑ θα μας σώσει»

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com 

Στώμεν καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.