21 Σεπτεμβρίου 2019

Ελπίζουν οι δικοί μας ότι η ΕΕ θα πληρώσει τον σουλτάνο να σταματήσει τις προσφυγικές ροές, αλλά ο σουλτάνος δεν θα δεχτεί μόνο χρήμα προς εξόφληση, αλλά και είδος- ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Την ώρα που καλοδεχούμενα προσμένουμε οικονομική ΑΝΑΠΤΥΞΗ (το λένε οι οικονομικοί δείκτες αλλά όχι το βιοτικό μας επίπεδο) δεχόμαστε απροκάλυπτα και μεθοδευμένα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ προσφυγικών ροών» σε όλη την υφαλοκρηπίδα του ΑΙΓΑΙΟΥ- νησιά μας και Έβρο, αλλά και ΑΝΑΠΤΥΞΗ τουρκικών στρατευμάτων στα Μικρασιατικά παράλια. 
Τι προμηνύει αυτό; 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

«Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για να... πληρωθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν! - Δραματική η κατάσταση σε Εβρο και νησιά 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κομισιόν να... πληρωθεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν ώστε να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες ροές αλλοδαπών προς τα νησιά μας.»  
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/805973_kysea-ektakti-synedriasi-gia-tin-exarsi-tis-rois-allodapon 

Αυτού του είδους οι επιχειρήσεις λέγονται υβριδικές και δεν είναι τίποτε άλλο από την αριστοτεχνική αποσταθεροποίηση του κοινωνικού ιστού μιας χώρας που δέχεται αυτά τα προσφυγικά κύματα. 

Βαρύ το έργο της σημερινής κυβέρνησης και πολύ υπεύθυνο, ακριβώς γιατί συνέβη κάτι παράδοξο μόλις ανέλαβε την εξουσία. 
Τι συνέβη; 
Μέσα σε λίγες ημέρες ο γείτονας άλλαξε διαλεκτική τακτική που έγινε εκβιαστική. 
Στην αρχή είπε «έχω 4 εκατομμύρια πρόσφυγες και δεν αντέχω» μετά σε δυο 24ωρα ανέβασε τον αριθμό στα 5, 5 εκατομμύρια, δίνοντας επιτακτικό τόνο. 

Γιατί επί Τσίπρα δεν έκανε τέτοιες δηλώσεις; 
Αυτό και μόνο είναι άξιον απορίας. 
Αλλά όπως διαφαίνεται αποφάσισε με την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα να επισπεύσει την προώθηση των σχεδίων του στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΑΟΖ της Κύπρου. 

Τα προσφυγικά κύματα είναι στα χέρια του γείτονα ένα στρατηγικό όπλο, ώστε να εκβιάζει για περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ (που δεν την πήρε) αλλά και για να προωθήσει μια πονηρή ατζέντα. 
Ο τούρκος στέλνει καθημερινά στην Ελλάδα μέσω Έβρου και νησιών περί τα 500 με 600 άτομα. 
Προς το παρόν τεστάρει αντιδράσεις όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της Ελληνικής κοινωνίας στο μείζον θέμα της διαμονής των προσφύγων. 
Και ξαφνικά σηκώνεται ένα πρωί ο γείτονας και δίνει την διαταγή 
- «αφήστε σήμερα να πάνε στην Ελλάδα 50000 πρόσφυγες» 
Μπορεί να το κάνει; 
Και γιατί όχι 

Ας σκεφτούμε τι θα γίνει, αν σε μια μέρα αποβιβαστεί ή διέλθει στην χώρα μας τέτοιος ή σχετικά τέτοιος αριθμός; 
Θα αποσταθεροποιηθεί το σύμπαν. 
Ποιες δηλώσεις συμπαράστασης από τους ξένους μπορούν εκείνες τις ώρες να μας βοηθήσουν; 
Ποιες υπηρεσίες μπορούν να ανταπεξέλθουν στο τσουνάμι αυτών των δυστυχισμένων ψυχών (γιατί θα είναι και γυναικόπαιδα); 
Η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα θα είναι πλέον ένα γεγονός που θα κοσμεί τα πρωτοσέλιδα των Διεθνών ΜΜΕ και ο σουλτάνος θα χαμογελάει. 
Η αποσταθεροποίηση της Ελλάδος θα είναι ο τελευταίος πειρασμός πριν βάλει σε ενέργεια ο γείτονας τα επόμενα σχέδια του. 
Θα αρχίσει να μας κατηγορεί για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες, θα απαιτεί στα νησιά μας να δημιουργηθούν ουδέτερες και αποστρατικοποιημένες ζώνες ανθρωπιστικής ασφάλειας για να μπορέσουν να δράσουν διεθνείς οργανισμοί βοήθειας. 

Παράλληλα με αυτά ο τούρκος θα τρυπάει με άνεση στην Κύπρο μιας και η Ελληνική κυβέρνηση θα είναι ζαλισμένη στην διαχείριση της απρόβλεπτης κρίσης που δημιουργήθηκε. 

Ένα τέτοιο προσφυγικό κύμα (μη γένοιτο, αλλά το σενάριο παίζει) θα δημιουργήσει εκτός από την αποσταθεροποίηση των υπηρεσιών και απρόβλεπτη ανησυχία στον Ελληνικό Λαό. 

Ιστορικά ο επιθετικός σχεδιασμός του τούρκου είναι πρώτα αποσταθεροποίηση και μετά επίθεση (βλ. Κυπριακό βλ. και Μικρασιατική καταστροφή) 
Τι κάνουμε μιας και γνωρίζουμε και αναλύουμε καλά τις τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν; 
Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια και για όλους τους πειρασμούς. 
Η γνώση της ενημέρωσης και η ενότητα του Ελληνικού Λαού είναι ένα καλό υπόβαθρο για να ξεκινήσουμε.
Αν ο Ερντογάν δεν συναντήσει σύντομα εσωτερικά προβλήματα θα προχωρήσει όπως φαίνεται άμεσα στις απειλές του αυτές.
Αν συναντήσει εσωτερικά προβλήματα πάμε σε ταχύ θερμό επεισόδιο και μετά στα υπόλοιπα. 

Ο τούρκος σκανάρει αυτές τις στιγμές την παγκόσμια διεθνή σκηνή και ψάχνει ημερομηνίες, όπως το Brexit, πιθανή παγκόσμια οικονομική και γεωπολιτική αναταραχή, ώστε η προσοχή της κοινής γνώμης να είναι προσανατολισμένη αλλού, όταν η τουρκική αλεπού θα τρυπώνει στα κοτέτσια του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Κύπρου. 

Τι να πούμε αδελφοί, όλα μας τα είπαν οι άγιοι πατέρες εδώ και χρόνια και επέμεναν και επιμένουν στην ΜΕΤΑΝΟΙΑ, για να ανοίξει το μυαλό μας με ΦΩΣ, ώστε να καταλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε τα άγρια θηρία που ετοίμασαν για εμάς οι δήθεν φίλοι και οι άσπονδοι εχθροί.  

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.