12 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

«Ευτυχής είναι αυτός που γνωρίζει την ιστορία του, διότι αυτή τον διδάσκει και αυτή τον καθοδηγεί”.

Θα ήθελα μ’ όλο το σεβασμό στην Πολιτική Ηγεσία της χώρας μου, ν’ αναφερθώ σε τρία πρόσφατα ιστορικά γεγονότα, για να παραδειγματισθεί όλη η πολιτική Ηγεσία της χώρας μας, και να φθάσει και να σταθεί, επί τέλους στο ύψος των σημερινών περιστάσεων διότι σήμερα δεν διακυβεύονται μόνο τα οικονομικά στην Πατρίδα μας. 

ΠΡΩΤΟΝ: Περί τα τέλη του 19ου αιώνα, η Ελλάς εκήρυξε πτώχευση δια χειλέων Χαρ. Τρικούπη και ακόμη οι Τούρκοι τότε μας πήραν φαλάγγι και παρ’ ολίγον θα κατελάμβαναν την Αθήνα (1897). Και! όμως μέσα σε 10-15 χρόνια με συνδυασμό αξίων ηγετών της, κατόρθωσε να αναδιοργανωθεί το Κράτος των Ελλήνων, να ανασυγκροτήσει το Στρατό του και με τους νικηφόρους Βαλκανικούς Πολέμους, να διπλασιάσει την Ελλάδα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το 1923 η Πατρίδα μας κατεστραμμένη από δύο πολέμους και μετά το αποκορύφωμα της Μικρασιατικής Καταστροφής, κατόρθωσε να ξανασταθεί όρθια, με άξιους ηγέτες και να δεχθεί και να αφομοιώσει στους κόλπους της 3.500.000 Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

ΤΡΙΤΟΝ: Το 1929 η Ελληνική οικονομία είχε καταρρεύσει, παρασυρθείσα από την παγκόσμια κρίση της Εποχής εκείνης. Παρ’ όλα αυτά μέσα σε 10 χρόνια κατόρθωσε ν’ ανακάμψει την Οικονομία της, να οργανώσει την άμυνά της, να εξοπλίσει άρτια το Στρατό της, να αναπτύξει στο μέγιστο το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και να δημιουργήσει το Αλβανικό Έπος του 1940 και την εθνική αντίσταση κατά του φασισμού. Με αποτέλεσμα ν’ αυξήσει την έκταση της Χώρας μας, δια των Δωδεκανήσων.

Η Ελλάς δεν είναι φτωχή χώρα. Όλοι οι Έλληνες αντελήφθησαν τι θα πει φτωχή Χώρα, όταν με τα δυστυχώς θλιβερά γεγονότα από τον σεισμό στην Αϊτή είδαν σε έκταση από τις τηλεοράσεις και αλλού αργότερα και πρόσφατα στις Μπαχάμες, τι θα πει φτωχή χώρα.

Το 1974 η Ελλάς σαν Κράτος δεν όφειλε σε κανένα πιστοοικονομικό Οργανισμό. Από τότε και μέχρι σήμερα, παρά τον πακτωλό των χρημάτων που έλαβε η χώρα μας, έφθασε σήμερα στο σημείο, να φύγουν όλα τα χρήματα από τα ταμεία του Κράτους και να μετακομίσουν στα χέρια επιτήδειων και πολλών ανάλγητων Ελλήνων, με αποτέλεσμα σήμερα να ζει το Κράτος και να λειτουργεί με δανεικά. Κύριος λόγος, οι ανάξιες και ανίκανες Κυβερνήσεις λαϊκιστών των ετών της περιόδου αυτής, και μερίδα κρατικών λειτουργών, με κύριο μέλημα όχι την φροντίδα του Δημοσίου πλούτου, αλλά την «Αρπαχτή».

Υπάρχει ένα βασικό στοιχείο εξουσίας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από τους Πολιτικούς μας. Το Κράτος (Στρατός, δημόσιο, Δέκο, Παιδεία κ.λ.π.), δεν διοικούνται από τα Υπουργεία, αυτά δίδουν οδηγίες και κατευθύνσεις, διοικούνται μόνο από την ιεραρχία των, με δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτών. Τι! Έγινε λοιπόν στην Ελλάδα αυτά τα χρόνια του λαϊκισμού, το Κόμμα και τα συνδικάτα, με το έτσι θέλω, ανέλαβαν την εξουσία και κατάντησαν την χώρα άναρχο αλώνι. Άρα! Το Κράτος θέλει επανοργάνωση, στο πνεύμα της ιεραρχίας, της ευθύνης και του παραδείγματος, για να δύναται σ’ όλους τους τομείς του, να λειτουργεί κανονικά, υπό οιανδήποτε συνθήκας. 

Το μεγάλο πρόβλημα, πέραν πάσης αμφιβολίας, της Ελλάδος συνειδητοποιημένο στον Σκεπτόμενο Έλληνα είναι πολιτικό. Στην πολιτική κονίστρα της πατρίδος μας βρίσκονται σήμερα νέοι άνθρωποι, έντιμοι και με καλές προθέσεις. Ήλθε λοιπόν η ώρα για το καλό της Πατρίδος μας να ενώσετε, όλα τα κόμματα μαζί τις Δυνάμεις σας και τότε να είσθε βέβαιοι, το 90% για να μην πω το 100% του Ελληνικού λαού θα σας ακολουθήσουν. Το θαύμα των Βαλκανικών πολέμων έγινε χάριν της κοινής προσπάθειας δύο ηγετών της εποχής εκείνης που ανήκαν σε τελείως διαφορετικά πολιτικά μετερίζια (Κωνσταντίνος – Βενιζέλος).

Κλείνοντας τις σκέψεις μου, σας διαβεβαιώ ότι η βασική ελπίδα για να σωθεί ο Ελληνισμός και μετά την οικονομική αυτή κρίση είναι· να ξεριζωθεί από την χώρα μας ο λαϊκισμός, που είναι υπεύθυνος για την διάλυση της Ελλάδος. Και! να επιστρέψουν τα κλεμμένα χρήματα στον Κρατικό κορβανά, από αυτούς που μαζί τα φάγανε. Διότι είναι σχήμα οξύμωρο, ένα Κράτος να βρίσκεται στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και να έχει τόσους πλούσιους Έλληνες. Και! Αφετέρου σύμπνοια επιτέλους και συνεργασία, στα Εθνικά, Παιδείας, κοινωνικά και οικονομικά, θέματα της Πατρίδος μας. Είμαστε λίγοι, όλοι χρειαζόμαστε, παραδειγματιστείτε τουλάχιστον,από την πρόσφατη ιστορία της Πατρίδος μας. 

"Όστις τα παρελθόντα αγνοεί, τα μελλούμενα, δεν δύναται να προνοεί"

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.
Επίτιμος Δκτης της Σ. Σ. Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.