Τελευταίες αναρτήσεις

11 Σεπτεμβρίου 2019

Βαπτιστικός Σταυρός σώζει Εισαγγελέα την στιγμή που στην Κύπρο «Αφαίρεσαν επιτακτικά Σταυρό από 6χρονη σε δημοτικό»

Σε λίγα 24ωρα ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στην μαρτυρική Κύπρο που πάλι μαρτυρεί με τις απειλές των τούρκων συμβαίνουν παράδοξα. 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

«Σε καταγγελία, προχώρησε κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, μετά το τέλος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, όπου συζητήθηκε το περιστατικό απομάκρυνσης μαθήτριας επειδή φορούσε μαντήλα. 

Ο κ. Χρίστου, ανέφερε πως, πατέρας 6χρονης μαθήτριας που φοιτά σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας, κατήγγειλε ότι η «Διευθύντρια ζήτησε όπως αφαιρεθεί από το χέρι του παιδιού του βραχιόλι με το βαφτιστικό σταυρό του». 

Δύο μέρες αργότερα ο σταυρός αφαιρέθηκε επιτακτικά από την Διεύθυνσή του σχολείου, ανέφερε ο κ. Χρίστου, σημειώνοντας πως, στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτά ένας μεγάλος αριθμός «αλλόγλωσσων παιδιών». 

Ο κ Χρίστου ανέφερε πως θα προωθήσει πρόταση νόμου για την κατάργηση αλλόθρησκων συμβόλων, όπως έχει γίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες . 11.09.2019 15:29 Κύπροςsigmalive https://www.sigmalive.com/news/local/587114/afairesan-epitaktika-stavro-apo-6xroni-se-dimotiko 

Ούτε καν θέλουμε να το πιστέψουμε και μακάρι να διαψευστεί γιατί ακόμα και σαν είδηση προκαλεί, τέτοιες μέρες και σε τόσους κρίσιμους καιρούς. 
Τι μπορεί να κάνει ένα μικρό ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ; 
ΘΑΜΑΤΑ και ΠΡΑΓΜΑΤΑ αλλά πού να καταλάβουν … 

Να τι έκανε ο ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ενός Εισαγγελέα. 
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΩΝ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ. 

ΑΘΗΝΑ 1953 

«Σε μιά διακοπή συνεδριάσεως , μιας από τις τελευταίες μεγάλες δίκες, ο Εισαγγελεύς κ. Λυμπέρης Παπανδρέου, μου διηγήθηκε τα εξής, όταν πρόσεξε ότι είχα στο λαιμό μου ένα σταυρό. 

Μου έδειξε ένα σταυρό που φορούσε κι αυτός στον λαιμό του και μου είπε: 
— Αυτός ο σταυρός μου έσωσε την ζωή. 
Χωρίς αυτόν θα ήμουν ήδη από τον χειμώνα του 1943 νεκρός. Ήταν η περίοδος, κατά την οποία όποιος έπεφτε στα χέρια των Γερμανών και ωδηγείτο εις το άντρον των βασανιστών των, εις την οδόν Μερλιν, δεν έφευγε από αυτό παρά για το νεκροταφείον. 

Εκείνη την εποχή συνελήφθηκα και εγώ. Είχα κατηγορηθεί από ένα ανώτατο υπάλληλο του Δήμου Πειραιώς —όργανο των Γερμανών και ένα Δήμαρχο Συνοικισμού του Πειραιώς ως… Γενικός Εισαγγελεύς των Κομμουνιστών, διότι και τους δύο αυτούς κυρίους συνέλαβα για καταχρήσεις τροφίμων, από εκείνα που προοριζόταν δια τους πεινασμένους. 
Η άρνηση, την οποίαν αντέτασσα σε κάθε «κατηγορώ», εξαγρίωνε τους ανακριτάς μου. 
Έτσι παραδόθηκα σε βασανιστήρια. 
Την τρίτη ημέρα του μαρτυρίου μου οδηγήθηκα σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο. 
Σε αυτό υπέστην τα πάνδεινα. 
Παρήλασαν και πέντε γιγαντόσωμοι βασανιστές, καθένας των οποίων εξήντλησε όλες τις δυνάμεις του επάνω μου. 
Σιγά-σιγά άρχισα να αισθάνωμαι ότι σε λίγο θα έμενα νεκρός εκεί. Μετά τους γιγαντοσώμους βασανιστές, με παρέλαβε ο ίδιος ο ανακριτής. 
Σε μιά στιγμή έξαλλος με έπιασε με τα δυο του χέρια από το λαιμό και άρχισε να τον σφίγγει. 
Ένοιωσα ότι θα πέθαινα από ασφυξία. 
Διέθεσα όσες δυνάμεις είχα και απαλλάχτηκα από τα χέρια του. Αμέσως άνοιξα, σχίζοντας το πουκάμισό μου, το στήθος. 
Ήθελα να αναπνεύσω. Δεν είχα σκεφθεί καν τι είχα κάνει. 
Την ίδια όμως στιγμή αντίκρυσα τον βασανιστή μου να γίνεται χλωμός. 
Εγινε άσπρος ύστερα, περισσότερο και από τον κάτασπρο τοίχο του δωματίου. 
Προσπαθούσε να σηκώσει τα χέρια του και δεν το κατόρθωνε. Άρχισε τότε να κλαίει… 
Ναι, να κλαίει τρομαγμένα και σαν μικρό παιδί !… 
Έπειτα ήλθε κοντά μου, έσκυψε στο στήθος μου και… φίλησε αυτόν εδώ τον σταυρό !… 
Ομολογῶ ότι δεν πίστευα στα μάτια μου για όσα έβλεπα. 
Σε λίγο φώναξε και του έφεραν ένα ποτήρι νερό. 
Με αυτό έπλυνε μόνος του, με τα χέρια του, που τώρα κινούνταν , τις πληγές μου και αφού με κάθισε σε μια καρέκλα να συνέλθω έφυγε για να επιστρέψει με αρκετούς συναδέλφους του, μπροστά στους οποίους αφηγήθηκε τα εξής: 
— Μόλις άνοιξε ο άνθρωπος αυτός το στήθος του, έλαμψε στα μάτια μου σαν αστραπή αυτός ο μικρούτσικος σταυρός. 
Και η λάμψη σχημάτισε ένα φλογερό «νάϊν» (όχι). 
Τώρα που έχω συνέλθει, κύριοι, μπορώ να πω ότι ο Θεός βρίσκεται κοντά στους πιστούς. Έπειτα απευθύνθηκε σε μένα και μου είπε: 
— Θα Σας παρακαλούσα να μου προσφέρετε αυτό το σταυρό για να με προφυλάσσει από την άδικη κρίση. 
Όχι από τον θάνατο, διότι δεν τον φοβούμαι. 
Αλλὰ δεν είμαι άξιος… 
Δεν πιστεύω όπως εσείς στο Θεό. 
Διότι εάν επίστευα… 
Και σταμάτησε απότομα την φράση. — Έτσι, αγαπητέ μου, εσώθην από βέβαιον θάνατον χάρις εις την πίστιν μου, κατέληξεν ο Εισαγγελεύς κ. Λυμπέρης Παπανδρέου.» 

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ του κ. Εισαγγελέως (Ν. Καπιτσόγλου, «Θαύματα που γίνονται σήμερα», περιοδ. «Κιβωτός», αριθ. 21/ Σεπτέμβριος 1953, σελ. 347). 
Επιμέλεια: πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Αθανασίου. https://dosambr.wordpress.com/ 

Τελικά ένα μικρό Σταυρουδάκι έσωσε τον Εισαγγελέα και κατήργησε την μανία του ναζί βασανιστή. 
Αν σηκωθεί η ΕΛΛΑΔΑ και κάνει τον ΣΤΑΥΡΌ της σωστά τι θα γίνει; 
«ο Άγιος Μακάριος Μόσχας γράφει: «πολλές φορές ένα και μόνο σημείο του Σταυρού, που γίνεται με πίστη και έντονα βιώματα, είναι ισχυρότερο από πολλά λόγια προσευχής μπροστά στον θρόνο του Υψίστου.»

Αυτή την Εορτή της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΨΩΣΕΩΣ του ΤΙΜΙΟΥ και ΖΩΟΠΟΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ εορτάζουμε ενώ μας περικυκλώνουν τόσοι δήθεν φίλοι και εχθροί. 

ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ και ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ γιατί η ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας πάντα προέρχεται από το ΣΤΑΥΡΙΚΌ ΟΡΓΑΝΟ του θανάτου του ΚΥΡΙΟΥ μας πάνω στο οποίο καρποφόρησε ο Ελληνοχριστιανικός Πολιτισμός της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ της πονεμένης και σήμερα εξαντλημένης και αύριο λαμπροφωτισμένης στην νέα πορεία της. 

«Ἑορτάζουμε τήν πανήγυρι τοῦ Σταυροῦ, καί ὅλο τό πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας καταφωτίζεται. Ἑορτάζουμε τήν πανήγυρι τοῦ Σταυροῦ, καί ὅλη ἡ οἰκουμένη φωταγωγεῖται καί γεμίζει μέ ἀκτίνες θεϊκῆς χαρᾶς. Ἑορτάζουμε τήν πανήγυρι τοῦ Σταυροῦ, διά τοῦ ὁποίου τό σκοτάδι (τῆς ἁμαρτίας) διώχθηκε, καί ἦλθε τό φῶς (τῆς ἀρετῆς). Ἑορτάζουμε τήν πανήγυρι τοῦ Σταυροῦ, καί ὑψούμεθα πνευματικά μαζί μέ τόν Σταυρωθέντα Σωτήρα μας, ἀφήνοντας κάτω τή γῆ μέ τήν ἁμαρτία, γιά νά κερδίσουμε τά ἄνω ἀγαθά. Ὑψώνεται ὁ Σταυρός, καί ὑψώνει μαζί του τήν ἀνθρωπότητα, πού λόγω τῆς ἁμαρτίας της, ἦταν πεσμένη κάτω. Ὑψώνεται ὁ Σταυρός, καί ταπεινώνει τήν αὐθάδη ἔπαρση τῶν δαιμόνων. Ὑψώνεται ὁ Σταυρός, καί ἡ ἐναντία δύναμη τοῦ πονηροῦ ὑποχωρεῖ καί ταπεινώνεται. Ὑψώνεται ὁ Σταυρός, καί συναθροίζεται τό πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας. Ὑψώνεται ὁ Σταυρός, καί οἱ πόλεις ἑορτάζουν πανηγυρικά· οἱ δέ λαοί προσφέρουν χαρούμενοι τίς ἀναίμακτες θυσίες στόν Θεό. Διότι καί μόνη ἡ μνήμη τοῦ Σταυροῦ εἶναι ὑπόθεση μεγάλης χαρᾶς, καί ἀποδίωξη τῆς λύπης. 

[Ἁγίου Ἀνδρέου τοῦ Ἱεροσολυμίτου (Ἀρχιεπισκόπου Κρήτης), Λόγος Ι΄, εἰς τήν παγκόσμιον Ὕψωσιν τοῦ τιμίου καί ζωοποιοῦ Σταυροῦ, PG 97, 1017-36. Ἀπόσπασμα στή νεοελληνική]. http://www.imns.gr/ 

Ας πάμε στις Εκκλησιές μας να ψάλλουμε 
Χαίροις ὁ ζωηφόρος Σταυρός… 

Ὅπλον ἀκαταμάχητον, δαιμόνων ἀντίπαλε, δόξα Μαρτύρων Ὁσίων, ὡς ἀληθῶς ἐγκαλλώπισμα, λιμὴν σωτηρίας, ὁ δωρούμενος τῷ κόσμῳ τὸ μέγα ἔλεος.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.