20 Αυγούστου 2019

Αρθρα του Ν. Λυγερού για την ΑΟΖ, τον Ζεόλιθο, την Γενοκτονία, το Brexit, την Τουρκία και την Μακεδονία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός  

Ο νέος Μακεδονικός Αγώνας δεν είναι της αριστεράς ούτε της δεξιάς 

Ο νέος Μακεδονικός Αγώνας δεν είναι της αριστεράς ούτε της δεξιάς. Είναι ένα θέμα που αφορά όλο τον Ελληνισμό, όπου κι αν βρίσκεται πάνω στον πλανήτη. Δεν πρόκειται λοιπόν να ξεχάσουμε τη Μακεδονία, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βρεθεί κυβέρνηση που να συμφωνεί με τον ελληνικό λαό. Αν είναι αυτή καλώς, αλλιώς θα πέσει και αυτή και θα πάμε στην επόμενη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μπορεί να είναι κομματικό. Σίγουρα μερικοί το χρησιμοποίησαν για να γίνουν βουλευτές στη νέα Βουλή των Ελλήνων και καλά έκαναν. Αλλά τώρα θα είναι καλό και για αυτούς να μην ξεχάσουν για ποιο λόγο τους επέλεξε ο ελληνικός λαός για να τον εκπροσωπούν, αλλιώς γρήγορα θα υπάρξει και άλλη αλλαγή, γιατί κανένας δεν πρόκειται να μας πείσει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι καλό για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Οι ενημερώσεις για τα απαράδεκτα στοιχεία που έχει το Προσύμφωνο συνεχίζονται. Κι αν υπάρξει ανάγκη για Συλλαλητήρια και βέβαια πάλι θα γίνουν γιατί αυτό είναι το πρέπον για τον Ελληνισμό ό,τι και να λένε τα κόμματα της αριστεράς ή της δεξιάς. Το μόνο που μας απασχολεί είναι η ιστορική αλήθεια κι όχι να είμαστε πολιτικά ορθοί για λόγους διπλωματίας. Άλλωστε ασχολούμαστε με αναγνωρίσεις γενοκτονιών και ξέρουμε τι σημαίνει αγώνας.

πηγή

Δεν ξεχνάμε τις αιωνόβιες γενοκτονίες 

Δεν ξεχνάμε τις αιωνόβιες γενοκτονίες και δεν φοβόμαστε να κατηγορήσουμε όχι μόνο αυτούς που τις διέπραξαν αλλά και αυτούς που διαπράττουν γενοκτονία μνήμης με την άρνηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας. Διότι ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα μετά το έγκλημα. Νόμιζαν οι γενοκτόνοι και οι συνεργάτες τους ότι οι Δίκαιοι και οι Αθώοι θα ξεχνούσαν όμως έκαναν λάθος γιατί χάρη στον Lemkin και στον όρο γενοκτονία που ανήκει στην Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών από το 1948, αυτό το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται και κατά συνέπεια ο ένοχος συνεχίζει να διώκεται ακόμα και τώρα. 

Οι αιωνόβιες γενοκτονίες είναι η απόδειξη ότι η συλλογική μνήμη ξεπερνά τον αιώνα κι ότι ο γενοκτόνος έχει ενάντιά του τον Χρόνο που πάντα βοηθάει τα θύματα και τη μνήμη τους σε αυτά τα βάρβαρα θέματα. Σιγά σιγά καταλαβαίνουν ότι διαπράττουν μια γενοκτονία, ότι έχουν κόστος, νομικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό. Και βέβαια το τελευταίο είναι το χειρότερο για αυτόν τουλάχιστον προς το παρόν γιατί στη συνέχεια υπάρχει και η επιστροφή των εδαφών που κατασχέθηκαν στη φάση της γενοκτονίας και μετά. Με άλλα λόγια το Δίκαιο που επινόησε ο Lemkin επιτρέπει την αποκατάσταση ακόμα και μιας μη αναστρέψιμης πράξης που πληγώνει την Ανθρωπότητα. 

πηγή 

Το πρόβλημα του Brexit 

Έχει ενδιαφέρον, ειδικά στην Ελλάδα, να δούμε πόσα προβλήματα εμπεριέχει το Brexit για το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη ακόμα κι αν γίνει χωρίς συμφωνία. Το θέμα είναι ότι οι Άγγλοι ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο προβλήματα που θα προκαλέσει ένα άτακτο Brexit και δεν πρόκειται πια μόνο για τα σκληρά σύνορα με την Ιρλανδία. Οι οικονομικές επιπτώσεις δεν είναι μόνο θεαματικές αλλά και τρομαχτικές για τον Άγγλο καταναλωτή. Έτσι 100 μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων ζήτησαν έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας, διότι βλέπουν πόσο επείγουσα είναι η κατάσταση. Κι επειδή η νέα κυβέρνηση έχει μια πολύ μικρή πλειοψηφία, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με ριζικό τρόπο, αφού θα ήθελαν ακόμα και πρόωρες εκλογές για να επιλύσουν το πρόβλημα, με την προοπτική ενός νέου δημοψηφίσματος επειδή πια όλοι βλέπουν τον κίνδυνο του Brexit. 

Με αυτήν την έννοια η θέση του πρωθυπουργού μόνο εύκολη δεν είναι, ενώ θεωρούσε ότι θα λειτουργήσει ελεύθερα από τη στιγμή που πήρε την εξουσία. Όλοι όμως ξέρουν πόσα λάθη έγιναν και πόσα ψέματα ειπώθηκαν για να φτάσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. 

πηγή

Ελληνική ΑΟΖ και Συμβάσεις 

Οι συμβάσεις που περιμένουμε να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων εντός του καλοκαιριού έχουν μία τεράστια σημασία για την ελληνική ΑΟΖ, αφού και οι δύο θαλάσσιες περιοχές ΝοτιοΔυτικά Κρήτης και Δυτικά Κρήτης αγγίζουν τη μέση γραμμή που οριοθετεί την ΑΟΖ της Ελλάδας και της Λιβύης. Με άλλα λόγια το γεγονός ότι στην κοινοπραξία με την οποία θα υπογράψουμε, συμμετέχουν οι ΗΠΑ και η Γαλλία, όταν ξέραμε ποια ήταν η θέση τους σε σχέση με τη Λιβύη και ειδικά για το κλείσιμο του κόλπου Σύρτης, είναι πολύ σημαντικό, διότι έρχεται να ενισχύσει και την τροπολογία 4001/2011 που οριοθέτησε de facto και μονομερώς την ΑΟΖ μας σ’ εκείνη την περιοχή, πράγμα το οποίο θα μας διευκολύνει και διπλωματικά για τις επίσημες επαφές μας με τη Λιβύη, έτσι ώστε να πετύχουμε μία συμφωνία οριοθέτησης και να περάσουμε επιτέλους στο de jure. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι ένα θέμα που επίσημα έχει μόνο οικονομικό ενδιαφέρον, αφού μιλούμε για την ΑΟΖ, έχει τελικά επιπτώσεις και σε εθνικό επίπεδο για την Ελλάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντική αυτή η ψηφοφορία στη Νέα Βουλή των Ελλήνων για το μέλλον της πατρίδας μας και δεν είναι μόνο ένα τεχνικό θέμα για ειδικούς.  

πηγή  

Βάρβαρη θρησκεία και Γενοκτονία 

Είναι απλοϊκό να θεωρεί κανείς ότι ο αθεϊσμός μπορεί να οδηγήσει σε μια γενοκτονία. Διότι τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται δεν είναι χαρακτηριστικά αυτής της θρησκείας χωρίς ιεροσύνη. Η ιδέα της προώθησης του μοναδικού κόσμου που υπάρχει δηλαδή του φυσικού δεν επαρκεί. Ξεχνά αυτή η προσέγγιση ότι μια θρησκεία είναι ικανή όταν είναι βάρβαρη να ορίσει ότι ο μόνος κόσμος που έχει σημασία είναι ο δικός της και είναι ικανή να αφανίσει οποιοδήποτε άλλο που θεωρεί εχθρικό. Επίσης το γεγονός ότι είναι μικρή η διάρκεια της ζωής επειδή δεν υπάρχει συνέχεια προκαλεί μια βιασύνη δράσης, δεν είναι ούτε σοβαρό ούτε εύστοχο. Διότι μια θρησκεία που είναι επεκτατική δεν έχει χρόνο να σπαταλήσει και βιάζεται και αυτή να αλλάξει τον κόσμο με τον δικό της τρόπο. Τέλος το επιχείρημα περί απουσίας της ψυχής με το οποίο συνεπάγεται η απουσία κόστους για τη συνέχεια είναι κι αυτό αδύναμο. Διότι μια θρησκεία εύκολα επιλέγει όταν είναι βάρβαρη ποιος έχει δικαίωμα να έχει ψυχή. Έτσι τα εγκλήματά της δεν μετρούν και το έργο που παράγεται ενισχύει τη θέση της. Βλέπουμε λοιπόν ότι το πρόβλημα δεν αφορά τον αθεϊσμό από μόνο του αλλά κάθε βάρβαρη θρησκεία που θέλει να επιβάλλει τη θέλησή της επειδή χρειάζεται να διαπράξει το έγκλημα της γενοκτονίας για να πετύχει τον σκοπό της κατά της Ανθρωπότητας. 

πηγή  

Ο ζεόλιθος στην Ελλάδα 

Ο ζεόλιθος στην Ελλάδα συνεχίζει όλο και πιο δυναμικά το έργο του, σε βαθμό που είναι καλό να ενημερωθεί και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οφέλη του. Είχαμε κάνει μια ενημέρωση και σε προηγούμενο Υπουργό, αλλά οι αλλαγές είναι τόσο γρήγορες στην ελληνική πολιτική που θα πρέπει ο νέος Υπουργός να ξαναενημερωθεί, έτσι ώστε να βοηθήσει έμπρακτα τους αγρότες και να προγραμματίσει μια εφαρμογή στο πρόγραμμα της δακοκτονίας για να έχουμε πραγματικά αποτελέσματα που θα αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων. 

Επίσης το γεγονός ότι τώρα έχουμε ελληνικό ζεόλιθο και ότι το 8% των απολαβών του πάει στο ελληνικό δημόσιο είναι ένα επιπλέον επιχείρημα για τη νέα κυβέρνηση. Είναι καλό να γίνουν εφαρμογές και στον τομέα της κτηνοτροφίας όχι μόνο για να απαλλαγούν από τις οσμές οι επαγγελματίες αλλά και οι γείτονες. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο ζεόλιθος βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ζώων και αυτό αποτελεί μια προστιθέμενη αξία. Υπάρχει ο ζεόλιθος, ξέρουμε τις εφαρμογές του, αρκεί να υπάρχει και πολιτική βούληση. 

πηγή 

Η ελληνική ΑΟΖ ως μοχλός εξέλιξης 

Μπορεί να βλέπουμε συνεχώς τις εξελίξεις μέσω των θαλάσσιων περιοχών αλλά σπάνια καταλαβαίνουμε ότι αυτό γίνεται χάρη στην ελληνική ΑΟΖ. Διότι χωρίς αυτή θα ήμασταν περιορισμένοι στα 12 Ναυτικά Μίλια, τα οποία στην Ελλάδα παραμένουν 6 Ναυτικά Μίλια. Ενώ τα στρατηγικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων βρίσκονται αποκλειστικά στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Με άλλα λόγια η ΑΟΖ αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα. 

Έτσι η αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ αποτελεί ένα μοχλό εξέλιξης που κάνει τη διαφορά σε γεωοικονομικό επίπεδο. Οι πρώτες προσπάθειες αξιοποίησης έγιναν την περίοδο 2012-2013 και μετά είχαμε μια αδράνεια. Τώρα ήρθε η ώρα να γίνει πραγματική αξιοποίηση μετά τις συμφωνίες που έχουν γίνει στα θαλάσσια οικόπεδα 2 και 10 στο Ιόνιο, στη θαλάσσια περιοχή Ιόνιο και στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και ΝοτιοΔυτικά Κρήτης αλλά και με την προετοιμασία για τις οριοθετήσεις με την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Ιταλία, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια η Αλβανία και η Λιβύη. Έτσι η ελληνική ΑΟΖ θα λειτουργήσει καταλυτικά για την πατρίδα και για τις περιφέρειες. 

πηγή  

Η συμβολή της έννοιας της γενοκτονίας 

Ενώ η γενοκτονία είναι από τα χειρότερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, η έννοια της είναι από τις πιο σημαντικές για την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και για τη δημιουργία των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας. Η επινόηση του όρου γενοκτονία από τον Lemkin δεν είναι μόνο συμβολική. Αυτή μας επέτρεψε να συνειδητοποιήσουμε τι έγινε, τι γίνεται και τι θα γίνει αν δεν κάνουμε τίποτα για ν' αντιμετωπίσουμε τη βαρβαρότητα που συνεχώς προσπαθεί να κατασπαράξει ανθρώπους. 

Καταλάβαμε επίσης ότι η γενοκτονία δεν είναι ένα απλό έγκλημα και ότι η ύπαρξή της αλλάζει τα δεδομένα με τα οποία εξετάζουμε τον κόσμο. Το θέμα της άρνησης της ύπαρξης μιας γενοκτονίας δεν είναι μόνο διπλωματικό. Είναι ένας τρόπος παραβίασης όχι μόνο μιας ανθρώπινης ηθικής αλλά της ηθικής της Ανθρωπότητας και γι' αυτό τα Δικαιώματά της είναι απαραίτητα. Φέτος με την αιωνόβια γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, πολλοί αντιλαμβάνονται επιτέλους ότι ο αγώνας της αναγνώρισης δεν είναι μόνο τοπικός κι ότι αφορά την Ανθρωπότητα. Αυτό κατάφερε να δείξει και να αποδείξει το έργο του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. 

πηγή  

Η στρατηγική σημασία της Γροιλανδίας 

Μπορεί οι περισσότεροι να άκουσαν πρόσφατα για τη Γροιλανδία λόγω των δηλώσεων του Αμερικανού Προέδρου αλλά οι πιο ειδικοί ξέρουν τη στρατηγική σημασία αυτού του νησιού από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αφού οι Αμερικανοί είχαν ήδη δημιουργήσει μια βάση το 1941, η οποία ενσωματώθηκε στο ΝΑΤΟ το 1951, δηλαδή δύο χρόνια μετά την ίδρυσή του. Μάλιστα το 1961 είχε 10.000 άτομα για προσωπικό. Και το 2004 η κυβέρνηση της Δανίας υπέγραψε μια συμφωνία με τις ΗΠΑ που της επέτρεπαν να ενισχύσει τη βάση και να εκσυγχρονίσει το σύστημα αντιπυραύλων. 

Όσον αφορά στη σχέση της Γροιλανδίας με τη Δανία, τα πράγματα εξελίχθηκαν με τον εξής τρόπο. Ήταν αποικία της από το 1814, μέρος της το 1953, αυτονομία το 1979, ενισχυμένη αυτονομία το 2008 μετά από δημοψήφισμα και το 2009 η Βουλή της Δανίας παραχώρησε 32 τομείς αρμοδιότητας στη Γροιλανδία, ενώ διατήρησε τη νομισματική πολιτική, την άμυνα και την εξωτερική πολιτική. Με άλλα λόγια αν συνυπολογίσουμε όλα αυτά τα στοιχεία, οι δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου μόνο παράξενες δεν είναι, ειδικά αν θυμηθούμε ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν δύο φορές να αποκτήσουν την Γροιλανδία. Και όσοι ξέρουν πώς απέκτησαν την Αλάσκα, μόνο να το αποκλείσουν δεν μπορούν. 

πηγή

Ενίσχυση Ελληνογαλλικών σχέσεων 

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας, ετοιμάζεται να ενισχύσει τις ελληνογαλλικές σχέσεις και αυτό το σενάριο θεωρείται πολύ θετικό από την πλευρά της Γαλλίας. Άλλωστε η Γαλλία βλέπει θετικά την Ελλάδα, διαχρονικά και το έχει αποδείξει και μέσω των συνομιλιών της με τη Γερμανία από την αρχή της κρίσης. Η Γαλλία λέει επίσημα μάλιστα ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις. Αυτά γίνονται με τον πιο χειροπιαστό τρόπο, αφού η Γαλλία είναι παρούσα στο θαλάσσιο οικόπεδο 2 μέσω της Total μαζί με την Edison και τα Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης με την Exxon Mobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Μάλιστα σε αυτήν την περίπτωση είναι η Total που θα βάλει το γεωτρύπανο. Έτσι η συνάντηση που θα γίνει μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και του Προέδρου θα αφορά τις επενδύσεις και την ανάπτυξη της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Άλλωστε μόνο τυχαία δεν είναι, στη συνέχεια, και η επαφή που θα γίνει στο Βερολίνο. Βλέπουμε λοιπόν ότι περνάμε επιτέλους σε ένα άλλο επίπεδο σχέσεων, που έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα όταν δεν είναι μόνο συμβολικές. 

πηγή

Η αντιδημοκρατική Τουρκία 

Όσοι πιστεύουν ότι η Τουρκία έχει μία παράλογη συμπεριφορά με την Ελλάδα και την Κύπρο, δεν βλέπουν πόσο αντιδημοκρατική είναι και εντός του κράτους της. Τώρα έχουμε ακόμα ένα παράδειγμα με την αντικατάσταση τριών δημάρχων στη νοτιοανατολική Τουρκία, επειδή ανήκουν στο φιλοκουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών. Επειδή η Τουρκία τους βλέπει με ύποπτο τρόπο αφού θεωρεί ότι μπορούν να έχουν σχέση με τους αυτονομιστές του PKK. 

Αλλά επειδή μιλούμε για την πόλη Βαν ξέρουμε ότι υπάρχει και αρμενικό στοιχείο. Ερμηνεύει τα αποτελέσματα των εκλογών ως μία απόπειρα εκ μέρους των Κούρδων να ενισχύσουν τις θέσεις τους αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται σε κάθε περίπτωση για κουρδικές και αρμενικές περιοχές, όπου δεν υπάρχει τουρκική παράδοση πριν τις γενοκτονίες. Αυτή η νέα πράξη βαρβαρότητας είναι σε πρακτικό επίπεδο άλλο ένα πολιτικό πραξικόπημα ενάντια στα θεμέλια της δημοκρατίας, αφού δεν δίνει καμία σημασία στη θέληση των ψηφοφόρων. Κατά συνέπεια ό,τι βλέπουμε εκτός Τουρκίας δεν είναι το χειρότερο που κάνει. 

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης:

Ν. Λυγερός: Κάστρο Χειμάρας, Βόρειος Ήπειρος, 21/08/2019 ΕΔΩ 

Ν. Λυγερός: Κεντρική Πλατεία Δερβιτσάνης. Βόρειος Ήπειρος, 22/08/2019 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός: Ι. Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου. Δερβιτσάνη, 22/08/2019 ΕΔΩ

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στον Α. Δημητρόπουλο Sigma tv, 27/08/2019 ΕΔΩ 



Share

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Φτωχοί Βρετανοί.

Κινδυνεύουν
να γίνουν
η νέα Βενεζουέλα.

Και στις μέρες
μας,
με την διείσδηση
της ηλεκτρονικης
ενημέρωσης

σε ενδεχόμενη
έλλειψη
χαρτιού
υγείας

δεν θα έχουν
ούτε εφημερίδα

να σκουπιστούν!

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Δυστυχως αν και ειναι σε πολλα πραγματα σωστος ο αγαπητος κ Λυγερός ειναι ξενοσπουδαγμενος και λατρης της δυτικης κουλτουρας και σκεψης και συνεπως εχθρός του Brexit...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.