26 Αυγούστου 2019

Συγκλονιστική «εφεύρεση»: Ένα βήμα πιο κοντά στο «ΧΑΡΑΓΜΑ»

Ένα εμφυτεύσιμο μικροτσίπ το οποίο θα μπορεί να διαβάζει το μυαλό των ανθρώπων και να θεραπεύει τις ασθένειες του εγκεφάλου αναπτύχθηκε στη Νότια Κορέα. 

Σύντομα, μόλις, προχωρήσει κι άλλο η ανάπτυξη του, εκείνοι που έχουν διάφορα προβλήματα ομιλίας, θα μπορούν να επικοινωνήσουν γραπτώς μέσω των σκέψεων τους, ενώ θα βρεθούν και θεραπείες για τους ασθενείς που υποφέρουν από εγκεφαλικές παθήσεις. 

Ας δούμε μερικές λεπτομέρειες: Μια ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας (KIST) με επικεφαλής τον ερευνητή Cho Il-joo ανακοίνωσε την Πέμπτη, πως ανέπτυξε με επιτυχία ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο, το οποίο μπορεί και διαβάζει τα σήματα του εγκεφάλου και διεγείρει ταυτόχρονα τους νευρώνες.

Στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε, πως η τεχνολογία για την ανάγνωση των σκέψεων των ανθρώπων με την ανάλυση των σημάτων του εγκεφάλου μέσω ηλεκτροδίων εμφυτευμένων στον εγκέφαλο ή η τεχνολογία για την αποστολή ερεθισμάτων στον εγκέφαλο με σκοπό τη θεραπεία εγκεφαλικών ασθενειών είναι ήδη διαθέσιμη. Ωστόσο κάποια τεχνολογία που να υποστηρίζει και τα δυο ταυτόχρονα δεν υπήρχε, μέχρι σήμερα. 

Το εν λόγω τσιπ εγκεφάλου που αναπτύχθηκε από την ομάδα KIST διαθέτει τέσσερις ανιχνευτές πάχους 40 μικρομέτρων, οι οποίοι είναι λεπτότεροι από ένα σκέλος μαλλιών. Κάθε καθετήρας διαθέτει οκτώ ηλεκτρόδια που μπορούν να διαβάσουν τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου και να στείλουν ηλεκτρικές προσομοιώσεις. 

Η ερευνητική ομάδα της Νότιας Κορέας μέτρησε με ακρίβεια τα σήματα του εγκεφάλου των ποντικών για κάθε νευρώνα με εμφύτευση του νεοδιαμορφωμένου τσιπ στον ιππόκαμπο του εγκέφαλου των ποντικών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μνήμη. Η ομάδα έλεγξε επιτυχώς τη συνδεσιμότητα μεταξύ των νευρώνων, διεγείροντας τα εγκεφαλικά κύτταρα στον ιππόκαμπο. 

«Οι διάφορες εγκεφαλικές παθήσεις, εμφανίζονται όταν τα κανονικά εγκεφαλικά κυκλώματα αποσυνδέονται ή αυτά που υποτίθεται ότι είναι αποσυνδεδεμένα, συνδέονται μεταξύ τους«, δήλωσε ο Cho. 

«Το τσιπ που αναπτύξαμε μπορεί να αναλύσει τις συνθήκες του εγκεφάλου και να παράσχει διέγερση για να ενισχύσει τη σύνδεση μεταξύ αποσυνδεδεμένων κυκλωμάτων εγκεφάλου, ενώ παράλληλα αποστέλλει αποδυναμωτικά ερεθίσματα στα κακώς συνδεδεμένα κυκλώματα». 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η έρευνα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθεί περαιτέρω η διεπαφή μεταξύ του ανθρώπινου εγκεφάλου και του υπολογιστή , και για να κατασκευαστούν συσκευές που θα θεραπεύουν διάφορες εγκεφαλικές παθήσεις. 

Όπως βλέπετε, προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο, να πείσουν τους ανθρώπους, για το πόσο καλό είναι να έχει κανείς εμφυτευμένο ένα τσιπάκι.
Για να το πετύχουν, χρησιμοποιούν κυρίως το θέμα της ασφάλειας και της υγείας. 


Αφενός μεν όσον αφορά το πρώτο, μας λένε πως έχοντας όλοι από ένα τσιπάκι δεν θα κινδυνεύει κανείς να χάσει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, να απαγάγουν το παιδί κάποιου κτλ. Αφετέρου δε, στον τομέα της υγείας, μιλούν για την «θαυματουργική θεραπεία» διαφόρων παθήσεων. Ο κουφός θα ακούσει, ο τυφλός θα δεί, αυτός που πάσχει από κάποια εγκεφαλική πάθηση θα γίνει καλά κι όλα αυτά με ένα τσιπάκι! 

Στην προαπάγανδα είναι καλοί δεν υπάρχει αμφιβολία, ωστόσο το τίμημα για να… «απολαύσει» κάποιος όλα τα παραπάνω θα είναι η απόλυτη υποδούλωση στην παγκόσμια εξουσία και τον ηγέτη αυτής, που δεν θα είναι άλλος από τον λεγόμενο Αντίχριστο.

Αυτά που κάποτε θεωρούνταν «γραφικά», σήμερα αποτελούν τους τίτλους ειδήσεων σε ΜΜΕ και διαδίκτυο, παγκοσμίως. Δεν μας πιστεύετε; Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν:


Πηγή: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ 
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.