8 Αυγούστου 2019

Αρθρα του Νίκου Λυγερού για την Μακεδονία μας και το Προσύμφωνο.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Το αποτυχημένο Προσύμφωνο των Πρεσπών 

Πριν καν γίνει Συμφωνία, το Προσύμφωνο των Πρεσπών δεν τηρείται από τους Σκοπιανούς και θέλουν μερικοί να το ονομάσουν επιτυχία. Στο εξωτερικό κανένας Σκοπιανός δεν του δίνει σημασία και συνεχίζει μάλιστα να διεκδικεί ανενόχλητος ακόμα και ελληνικά εδάφη που θεωρεί υπό κατοχή. Το Προσύμφωνο δεν κατάφερε ν' αλλάξει κανένα ακραίο. Είναι απλώς μια ιδεολογική προσπάθεια να εκδικηθεί την ιστορία που δεν ακολούθησε την πορεία που ήθελαν μερικοί φανατικοί. Οι ίδιοι δεν δίνουν μεγάλη σημασία στα Σκόπια. Ο στόχος τους είναι διαφορετικός. Θέλουν απλώς να πλήξουν τον Ελληνισμό. Κι αν αυτό το πετύχουν, τους φτάνει. Όμως κανένας δεν μπορεί να μάς αναγκάσει να υποστούμε μια αδικία. 

Το Προσύμφωνο είναι μια απόπειρα ενάντια στον Ελληνισμό και δεν πρόκειται να υποκύψουμε γιατί είμαστε του Δικαίου και ξέρουμε τι σημαίνει η Ιστορία. Έτσι δεν θα αναγκάσουμε τους μικρούς ανθρώπους να μάθουν μια ιδεολογική ιστορία, δεν είμαστε στη Σοβιετική Ένωση ούτε στην Γιουγκοσλαβική Ένωση, είμαστε στην Ελλάδα και είμαστε ελεύθεροι γιατί ποτέ δεν σκύψαμε μπροστά σε αυτή τη βαρβαρότητα. Το Προσύμφωνο πρέπει να ακυρωθεί γιατί είναι παράλογο. 

πηγή

Δεν θα αποδεχθούμε την πλαστή ιστορία 

Όσοι πιστεύουν ότι έχει πεθάνει η ιστορία, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δημιουργήσουν μια πλαστή ιστορία, εμείς όμως έχουμε διότι ξέρουμε ότι ζει κι ότι υπάρχει συνέχεια της ιστορίας. Όλος ο Ελληνισμός είναι θεμελιωμένος πάνω σε αυτές τις αξίες. Και δεν είναι οι φανατικοί της ιδεολογίας που θα αλλάξουν κάτι. Όλα όσα πίστεψαν όπως η Σοβιετική Ένωση και η Γιουγκοσλαβική Ένωση έχουν καταρρεύσει και παρόλα αυτά θέλουν να μας επιβάλλουν την άποψή τους. Λες και δεν φτάνουν όλες οι γενοκτονίες που έγιναν ενάντια στους λαούς, για να σωθεί αυτή η βάρβαρη ιδεολογία. 

Μπορεί για δεκαετίες σε χώρες που καταπατούσαν επίσημα τους λαούς και μάλιστα με τον πιο βάρβαρο τρόπο, να προσπάθησαν να γράψουν κάθε είδους πλαστή ιστορία όμως δεν τα κατάφεραν στην τελική και η ιστορία επανήλθε. Όμως στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά, γιατί ποτέ αυτή η βαρβαρότητα δεν κατάφερε να εγκατασταθεί. Προσπάθησε βέβαια αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη με τους ίδιους τους ανθρώπους που ποτέ δεν ξέχασαν ότι είναι του Ελληνισμού. Έτσι ως Έλληνες αντιστάθηκαν σ’ αυτή την πλαστή ιστορία με κάθε τρόπο. Και τώρα γίνεται και πάλι το ίδιο για τη συνέχεια της ιστορίας.

πηγή

Ενάντια στην πλαστή ιστορία 

Δεν μπορεί ένα ιδεολογικό προσύμφωνο ν’ αλλάξει την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και δεν είναι επειδή μερικοί φανατικοί και άλλοι αδιαφόρησαν που οι Έλληνες θα το αποδεχθούν. Ήδη στο παρελθόν προσπάθησαν να μας αλλάξουν το βιβλίο της ιστορίας, αλλά αντισταθήκαμε και νικήσαμε. Και τώρα αντιστεκόμαστε σε αυτή τη νέα βάρβαρη απόπειρα και θα νικήσουμε, για να μη σβήσει το φως του Ελληνισμού. Είμαστε η συνέχεια μιας παράδοσης και μιας ιστορίας, δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε όλα επειδή το θέλουν μερικοί φανατικοί που δεν ξέρουν καν ιστορία. Διότι όταν αγνοείς την ιστορία είναι εύκολο να πιστέψεις στην πλαστή.

Όταν όμως έχεις στοιχεία έξυπνης ιστορίας πώς μπορείς να τα αγνοήσεις για να αποδεχθείς τη βαρβαρότητα; Το βλέπουμε και φέτος που ζούμε τα εκατό χρόνια της επετείου της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και πόσο πρέπει να παλεύουμε μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε τη μνημοσύνη μας και πόσο δύσκολο είναι να ενεργοποιήσουμε τη νοημοσύνη μας για να πάμε πιο πέρα για να προωθήσουμε τα Δικαιώματα της Ανθρωπότητας. Έτσι το να αντιστεκόμαστε στην πλαστή ιστορία είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως Έλληνες που δεν ξέχασαν τι σημαίνει Ελληνισμός.

πηγή

Η βαθιά ιστορία ενάντια στον φανατισμό της λήθης 

Όσο και να προσπαθούν μερικοί να αφανίσουν κάθε ίχνος ιστορίας επειδή δεν πιστεύουν σε αυτή, ξεχνούν την εμβέλεια της βαθιάς ιστορίας. Αυτή είναι ικανή να κλείνει παρενθέσεις ακόμα και για συστήματα ή βαρβαροκρατίες που θεωρούν ότι θα ζήσουν αιώνια επειδή βλέπουν τους ανθρώπους ως εφήμερους. Ο φανατισμός της λήθης μπορεί να είναι αποτελεσματικός για μια δεδομένη διάρκεια της ιστορίας αλλά δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τη βαθιά ιστορία, διότι αυτή είναι θεμελιωμένη πάνω στη Χρονοστρατηγική. Είναι λοιπόν ικανή να ζήσει πέρα από τους αιώνες και να ερευνήσει μακρινά δεδομένα που μπορούν να ξεπεράσουν τα συστημικά εμπόδια. 

Βέβαια αυτοί που πιστεύουν μόνο σε ιδεολογίες που δεν έχουν καν διαχρονικά στοιχεία, έχουν συνηθίσει να σκέφτονται χωρικά και όχι χρονικά επειδή είναι ριζοσπαστικές και όχι καινοτόμες. Δεν υπολογίζουν την έννοια της συνέχειας. Ο φανατισμός της λήθης θεωρεί ότι όλα μπορούν να ξεχαστούν ακόμα και με αναγκαστικό τρόπο. Μόνο που αποφεύγουν τη συλλογική μνήμη και δεν μπορούν να διαχειριστούν τους Δασκάλους που υπερστηρίζουν τη μνημοσύνη της Ανθρωπότητας. Γι' αυτό η λήθη δεν έχει διάρκεια. 

πηγή

Άλλο ένα πρόβλημα για το Προσύμφωνο 

Το Προσύμφωνο δεν είναι μόνο προβληματικό σε πολλά επίπεδα, αλλά σε μερικές ημέρες θα είναι και εκπρόθεσμο ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα. Σε αυτό το επίπεδο δεν είμαστε μόνο στο ανάλογο που έγινε για τον Δεκέμβριο 2018 που αποτελούσε κανονικά προθεσμία για τις συνταγματικές αλλαγές. Τώρα που είμαστε σε επίπεδο θεσμικό θεωρούμε ότι συμπληρώνουμε τους 6 μήνες της εφαρμογής να τελειώνουν, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συμπεριφορά του ΥπΕξ μόλις ενεργοποιηθεί και αυτή η ημερομηνία για τις θεσμικές αλλαγές. Διότι βλέπουμε ότι οι επίσημοι παρόλο που λένε πολλά για το θέμα της επίβλεψης της όλης διαδικασίας, δεν βλέπουμε πρακτικές εφαρμογές αλλά τώρα εντός του Αυγούστου 2019, θα τελειώσει και αυτή η προθεσμία και δεν θα υπάρχει πια καμία δικαιολογία για οποιοδήποτε υπεύθυνο του ΥπΕξ. Κι επειδή έχουμε αλλαγή φάσης ήδη τώρα θα έχουμε και αλλαγή κύκλου, θα φανεί ποια είναι η επίσημη στάση και αν θα είναι όντως σύμφωνη με τη θέση του ελληνικού λαού κι όχι τα τυπικά που δεν έχουν καμία ουσία για την ιστορία. 

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.