5 Αυγούστου 2019

Έρχεται το κόσκινο του ΘΕΟΥ και όποιος αντέξει στο ΑΓΙΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ.

Πριν ικανούς χρόνους ακούσαμε από αγιορείτη ηγούμενο που γνώριζε καλά τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ την εξής φράση «στις μέρες που έρχονται ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ θα μας περάσει από άγιο κόσκινο (φίλτρο), όχι μόνο για να ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι, αλλά για να επιλέξει τον χρυσό από το μπακίρι (καμίνι) και να κάνει τον χρυσό 24 καράτια (υψικάμινος). 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Εδώ πάνω στην γη το γλεντάμε με ένα βολικό πολιτισμό που φτιάξαμε και από κάτω ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ κτυπάει τα πατώματα (τεκτονικές πλάκες ) να σωπάσουμε επιτέλους. 

Σεισμοί πάνω από 6 ρίχτερ τραντάζουν καθημερινά τον πλανήτη και η αποστασία του ανθρώπου συνεχίζει να προσφέρει θυσίες στον κατεξοχήν ανθρωποκτόνο εχθρό με φόνους αθώων συνανθρώπων μας άνευ λόγου και αιτίας. 

Ο κοινωνικός πολιτισμός των ΗΠΑ δοκιμάζεται με τέτοιες θυσίες (βλ. τραγωδίες Τέξας, Οχάιο) και δείχνει τι έρχεται στην έρημη αυτή χώρα. 

Τελικά τα λεχθέντα υπό των αγίων πάτερων για την Αμερική ήταν πλάνες ή ο λόγος τους ήταν προφητικός; (βλ. παπά Γιάννης Καλαίδης, Γέροντας Αμβρόσιος κα) 

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας και χαλνάμε την γενιά μας ως «ανθρώπινο είδος». Ότι συμβαίνει στις ΗΠΑ, συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, καμιά χώρα ή έθνος σήμερα δεν είναι αγγελικά πλασμένο ή βηματίζει σωστά. 

Τα κόσκινα αυτά των δοκιμασιών τα βάζουμε εμείς, απλώς ο ΘΕΟΣ τα κάνει άγια για να υπάρχει καλύτερη διήθηση. 

Τι είδους κόσκινα ήδη λειτουργούν σε όλο τον πλανήτη και ετοιμάζονται και άλλα;

ΚΟΣΚΙΝΟ ΔΙΩΓΜΟΥ 

Αυτό του ΔΙΩΓΜΟΥ κατά της αλήθειας του Πατερικού Λόγου και φυσικά κατά της ίδιας της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. 

Πρόσφατα παράδειγμα και όχι μοναδικό ο Σεβ.Μόρφου γίνεται μορφή αυτού του άτυπου διωγμού που μορφοποιείται στις μέρες μας με νέες εκφάνσεις.  

Σήμερα κατανοούμε τι ακριβώς εννοούσε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣIΟΣ για την Κύπρο. 
«Τὸ 1985 ἐπισκέφτηκε τὸ Γέροντα Παΐσιο μιὰ ὁμάδα Κυπρίων. Κάποιος ἀπ᾽ αὐτοὺς τὸν ρώτησε: 

«Γιατί, Γέροντα, ἐπέτρεψε ὁ Θεὸς νὰ εἰσβάλει στὴν Κύπρο μας ἕνας βάρβαρος λαός, νὰ σκοτώσει ἀθώους, νὰ ἀτιμάσει καὶ νὰ βιάσει;» Κι ὁ Γέροντας ἀπάντησε: «Αὐτὸ ἔγινε διότι ἡ Κύπρος, ἀπὸ νῆσος Ἁγίων, κατάντησε νῆσος ἁμαρτίας καὶ ἀκολασίας. Ὅταν θὰ ἐπιστρέψετε στὸ δρόμο τοῦ Θεοῦ, τότε ἡ Κύπρος θὰ ἐλευθερωθεῖ. Ἂν ὑπῆρχε κι ἄλλος, χειρότερος καὶ πιὸ βάρβαρος ἐχθρὸς ἀπὸ τοὺς Τούρκους, σ᾽ ἐκεῖνον θὰ ἐπέτρεπε ὁ Θεὸς νὰ τὰ κάνει ὅλα αὐτά!» (βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», B” Τόμος, 2η Έκδοση, σελ. 381). 

β) Σὲ ἄλλη περίπτωση ὁ Γέροντας εἶπε: 
«Τὸ πρόβλημα τῆς κατοχῆς τῆς Κύπρου εἶναι κατὰ βάση πνευματικό. Μὲ μία ἑβδομάδα νηστεία καὶ προσευχὴ ἀπὸ μέρους τῶν Ἑλλήνων τῆς Κύπρου, οἱ Τοῦρκοι θὰ φύγουν ἀπὸ μόνοι τους.» 
[Μαρτυρία Αντιστρατήγου (ΠΒ) ε.α κ. Καμπούρη Γεωργίου] (Από το αρχείο πληροφοριών των Εκδόσεων Αγιοτόκος Καππαδοκία). 

ΚΟΣΚΙΝΟ ΣΕΙΣΜΩΝ 

Πρωτόγνωροι ΣΕΙΣΜΟΙ σε ολάκερο τον πλανήτη λες και η γη αιωρείται σε τραμπάλα. 
«Ιαπωνία: Ξύπνησε ο Εγκέλαδος στη Φουκουσίμα -Σεισμός 6,2 Ρίχτερ» 
Και θέτουμε το ερώτημα: 
Τι συμβαίνει στον αρκτικό κύκλο με τον υποβρύχιο ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων και αν έχει σχέση αυτός με τυχόν πειράματα για τις επιπτώσεις της μετακίνησης του άξονα περιστροφής της γης; 
14 ρώσοι αξιωματικοί σκοτώνονται αρχές Ιουλίου σε πυρηνικό βαθυσκάφος στον ρωσικό βορρά και η κρατική μηχανή δηλώνει: 
«Oι λεπτομέρειες για την τραγωδία με το υποβρύχιο είναι κρατικό μυστικό Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έδωσε τις μοναδικές πληροφορίες για το δυστύχημα του πολεμικού ναυτικού 

«Η πληροφορία αυτή δεν πρέπει να δημοσιοποιηθεί στο σύνολό της. Ανήκει στην κατηγορία του κρατικού απορρήτου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση αυτή απολύτως κανονική. «Ωστόσο, το επιτελείο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων διαθέτει πλήρη πληροφόρηση» για την τραγωδία, πρόσθεσε ο Πεσκόφ. 

«η πυρκαγιά σημειώθηκε στο βαθυσκάφος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ερευνών στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Ως αποτέλεσμα έχασαν την ζωή τους 14 μέλη του πληρώματος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν». 

Ο Σεργκέι Σόιγκου εξήρε την εκπαίδευση των μελών του πληρώματος λέγοντας ότι «ήταν μοναδικοί στο είδος τους ειδικοί, επαγγελματίες με υψηλή εξειδίκευση, που πραγματοποιούσαν σημαντικές έρευνες όσον αφορά την μελέτη της υδρόσφαιρας της Γης».
https://www.lifo.gr/now/world/243334/i-rosia-dilonei-pos-oi-leptomereies-gia-tin-tragodia-me-to-ypovryxio-einai-kratiko-mystiko 

ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΕΙΝΑΣ 

Αυτό της ΠΕΙΝΑΣ που θα επιταθεί και θα διυλίσει τα πάντα σε όλη την οικουμένη 

«Το 2007, σε μία συζήτηση αποκάλυψε τα εξής σε πνευματικό του τέκνο: «Έρχεται, όπου νά ’ναι, μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Θα κλείσουν μαγαζιά, θα απολυθούν υπάλληλοι, θα κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις. Μη ρωτάς τι πείνα έρχεται! Πάνε αυτά που ήξεραν (εξαλλοσύνες, σπατάλες, καλοπέραση…)! Το ψωμί, τώρα το πετάνε! Όμως σ’ αυτήν την κρίση που έρχεται –θα είναι παγκόσμια βέβαια– αλλά στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη· θα πουν το “ψωμί–ψωμάκι’”! Δουλειές, δεν θα υπάρχουν. Έρχεται φτώχεια και πείνα. Σου το λέω, να το ξέρεις!».
Ο π. Σεραφείμ Δημόπουλος, με την καθάρια δύναμη του Αγίου Πνεύματος 


Ο σεπτός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς μας, πατήρ Σεραφείμ Δημόπουλος (1937–2008) ήταν πραγματικά «ένας ασκητής στον σύγχρονο κόσμο» με πολλά θαυμαστά σημεία της Χάριτος του Θεού στην οσιακή του ζωή και στην φιλάνθρωπη δράση του, με έκδηλο το θεόσδοτο χάρισμα των ιάσεων, της προόρασης, καθώς και της προφητείας.»  
https://trelogiannis.blogspot.com/2019/07/blog-post_926.html

ΚΟΣΚΙΝΟ ΣΠΑΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ 

Παλαιές και νέες θανατηφόρες πανδημίες που θα κάνουν τον ιό του Έμπολα και το AIDS να ομοιάζουν με απλό κρυολόγημα. 

ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ 

Στην επικαιρότητα παρακολουθούμε, ότι οι περισσότερες γωνιές του πλανήτη ναρκοθετήθηκαν με άλυτες διενέξεις και σοβαρά προβλήματα τα οποία μόνο η πολεμική αναμέτρηση μπορεί να τα λύσει, καθότι απουσιάζει η λογική.

Στην εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος του 1945 στο έβγα δηλαδή του Β΄ΠΠ οι άνθρωποι αντί να μεταμορφώσουν τις ζωές τους προς το καλύτερο, μεταμόρφωσαν σε συντρίμμια περιοχές, όπως την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι με την ρίψη ατομικών βομβών. Η δικαιολογία ήταν ότι έπρεπε να τελειώσει ο πόλεμος. 

Και τώρα που θα αρχίσει και δεν θα τελειώνει ο πόλεμος στις μέρες μας, τι θα πρωτοδοκιμάσουν οι άνθρωποι από το πυρηνικό οπλοστάσιο τους, με το οποίο έχουν την δυνατότητα να καταστρέψουν όλο τον πλανήτη δεκάδες φορές; 

Τελικά με όλα αυτά τα κόσκινα και τα πυρηνικά καμίνια όχι μόνο θα χωρίσει η ήρα από το στάρι αλλά όσοι επιβιώσουν θα λάμπουν σαν χρυσάφι 24 καρατίων. 

Μόνο το φιλόστοργο χέρι της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ μας σώζει. 
Να πέσουμε στα γόνατα είναι το λιγότερο. 
Το μείζον είναι να μεταμορφώσουμε τις ζωές μας με ουσιαστική ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ώστε να δεχτούμε το ΦΩΣ της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ του ΣΩΤΗΡΟΣ για να είμαστε έτοιμοι δια παν ενδεχόμενο. 

Οι άγιοι πατέρες ομίλησαν ότι η Ελλάδα από τις σύγχρονες πληγές του ΦΑΡΑΩ θα δοκιμαστεί περισσότερο από την πείνα , όχι ότι και οι υπόλοιπες δεν θα μας ακουμπήσουν. 

Ακούμε τώρα την φράση « η Ελλάδα θα πει το ψωμί- ψωμάκι» του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ και χαμογελάμε, αναλογιζόμενοι ότι αυτά δεν γίνονται. 
Όταν μέλλει να γίνουν θα είναι τότε για κλάματα; 

Αν δεν είχαμε τους λόγους των Αγίων Πατέρων μας και τα ΑΓΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ της Ορθοδοξίας με όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας και πρόκειται να συμβούν, θα είμασταν για..( συμπληρώστε το εσείς)  
https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/ 

ΣΤΩΜΕΝ καλώς 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.