Τελευταίες αναρτήσεις

12 Αυγούστου 2019

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ & ΚΥΠΡΟ

Γράφει ο Αμφικτύων

Είναι εθνικά επιζήμια η μονομερής προσκόλληση στις ΗΠΑ όταν μάλιστα δεν μας έχουν δώσει ούτε μια ρήτρα εγγυήσεων για την ασφάλεια των συνόρων μας. Αντίθετα δεν χάνουν την ευκαιρία να μας συστήνουν μοιρασιά των δικών μας υδρογονανθράκων με την Τουρκία και φέρονται προς αυτήν –πέραν κάποιας ρητορικής- σαν να είναι η «άγκυρα» του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ θυσίασαν ακόμη και το γόητρο τους προς την Τουρκία που ιταμώς τους μειώνει, τους απειλεί, τους λοιδορεί και αδιαφορεί για τις συμβουλές τους. Απόδειξη η αγορά των S-400 και γενικά η στροφή της Άγκυρας προς την Μόσχα. Αντίθετα προς την Ελλάδα που τους τα έχει παραδώσει όλα τη συμβουλεύουν ουσιαστικά να τα βρει με την Τουρκία, δηλαδή να παραχωρήσει ζωτικά της συμφέροντα προκειμένου να διατηρηθεί αλώβητη η Ν.Α πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Η χώρα μας χορταίνει με καλά λόγια από τον πρεσβευτή κ. Παιτ και από τους δημοσιογράφους της ομογένειας-και όχι μόνον- που μας βομβαρδίζουν με δήθεν τιμωρία της Τουρκίας, αλλά εμείς εδώ βλέπουμε το αντίθετο, δηλαδή οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες για να μην χάσουν την Τουρκία να της κάνουν κάθε χάρη μηδέ εξαιρουμένου και της παραχωρήσεως ζωτικών συμφερόντων της Κύπρου και της Ελλάδος. Στην πραγματικότητα τα καλά λόγια των ιθυνόντων Αμερικανών είναι «έπεα πτερόεντα» χωρίς ουσία.

Δεν λέμε να φύγουμε από το ΝΑΤΟ και να απειλήσουμε τις ΗΠΑ- όπως κάνει η Τουρκία- αλλά μπορούμε σαν ανεξάρτητο και ελεύθερο κράτος να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τα συμφέροντα μας με μια πολύπλευρη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική. Δεν είναι νοητόν να μην έχουμε πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις με την Ρωσία, καθ’ ην στιγμή η Γερμανία λαμβάνει το 70% των ενεργειακών της αναγκών εκ της Ρωσίας, ή να μην δεχόμαστε επενδύσεις από την Κίνα διότι δεν της θέλει η Ε.Ε.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να επανεξετάσει το θέμα τούτο πάνω σε ρεαλιστικές θέσεις και όχι σε δουλικές βάσεις και χιμαιρικές υποσχέσεις. Διότι αυτές καταλήγουν σε εθνικές τραγωδίες. Η Τουρκία μας άνοιξε τα μάτια πως ένα σοβαρό κράτος ασκεί την εξωτερική πολιτική του για τα συμφέροντα του και όχι μόνον για τα συμφέροντα των «συμμάχων» του. 

Αν μόνοι μας δεν είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντα μας ας μην αναμένουμε από τους ξένους να το κάνουν για μας. 

Αμφικτύων 

12/8/2019 

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών 
http://amphiktyon.blogspot.com/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.