Τελευταίες αναρτήσεις

14 Αυγούστου 2019

«Θωρακίζεται» (και πάλι) η Θράκη!

Ο Ελληνικός Στρατός καταγράφει φορτηγά και ημιφορτηγά, τα οποία μετατρέπονται σε πολεμικά για να χρησιμοποιηθούν, αν προκύψει ανάγκη.

Oι Τούρκοι προκαλούν σχεδόν καθημερινά και μέχρι τώρα, εδώ και 4,5 χρόνια, η Ελλάδα «κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου», με μια προκλητική αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία είχε αφήσει τους Τούρκους και «αλώνιζαν» στη Θράκη. Εδώ και 20 ημέρες, όμως, άρχισαν έλεγχοι στα χωριά της περιοχής και καταγραφή όλων των φορτηγών και των ημιφορτηγών (με καρότσα) που υπάρχουν στους τρεις νομούς. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι άνδρες του Ελληνικού Στρατού από το Δ΄ Σώμα πήγαν στα χωριά Βαφέικα της Ξάνθης, στους δήμους Τοπύρου και Αβδήρων, όπου κατέγραψαν τα ημιφορτηγά και ζήτησαν από τους κατοίκους, όπως μάθαμε, να είναι συνεχώς φουλαρισμένα με βενζίνη ή πετρέλαιο, ενώ ζήτησαν να μάθουν ποιοι είναι οι προκλητικοί μουσουλμάνοι της περιοχής. Τι σημαίνει αυτή η καταγραφή των ημιφορτηγών; Τα οχήματα αυτού του είδους μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «επιθετικά άρματα» σε περίπτωση σύρραξης, αφού, εκτός του ότι τοποθετούνται πάνω στην καρότσα οπλοπολυβόλα (είδαμε κάτι αντίστοιχο στο Ιράκ), είναι και πολύ πιο «γρήγορα» από τα στρατιωτικά. 

Στο μεταξύ, γίνονται από τώρα οι απαραίτητες ενέργειες από τον Ελληνικό Στρατό για την άσκηση «Παρμενίων 2019» που θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα καταλήξει στον Εβρο, όπως κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα θα γίνει και η «ηλεκτρονική άσκηση», με συμμετοχή εφέδρων, η οποία δεν είχε γίνει πέρυσι και για την οποία η κυβέρνηση είχε επικαλεστεί οικονομικούς λόγους. 

Η άσκηση αυτή με κεντρικό άξονα το Γενικό Επιτελείο Στρατού κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον των έφεδρων αξιωματικών, που έχουν υπηρετήσει σε παραμεθόριες περιοχές και γνωρίζουν άριστα τόσο τη μορφολογική κατάσταση όσο και το πολεμικό υλικό, ώστε σε περίπτωση επιστράτευσης να ηγηθούν των έφεδρων οπλιτών και να γνωρίζουν όλες τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν. Η «ηλεκτρονική άσκηση» γίνεται σε κωδικοποιημένη συχνότητα του ΓΕΣ και παίρνουν μέρος πολλοί έφεδροι από τη βόρεια Ελλάδα και κυρίως κάτοικοι της Θράκης.

Σκοπός της άσκησης «Παρμενίων», με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, είναι η εφαρμογή σχεδίων και η εκπαίδευση των επιτελείων και των μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, η εφαρμογή και αξιολόγηση σχεδίων και διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.

Οι κινήσεις αυτές της ελληνικής κυβέρνησης στα χωριά της Ξάνθης, από όπου έχουμε τις πληροφορίες και προφανώς γίνονται σε όλη τη Θράκη, δείχνουν ότι δεν πρόκειται να αφήσει «ξέφραγο αμπέλι» τη χώρα μας και ήδη το «σφίξιμο» στην άλλη πλευρά έχει γίνει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη στάση του Λιμενικού έναντι της τουρκικής ακταιωρού, που έφτασε μέχρι τη νήσο Ζουράφα, όπως και παλαιότερα μέχρι τη Λαδοξέρα, αλλά τους έστειλαν πίσω οι Ελληνες ναυτικοί για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Κάτι κινείται προς τη θετική πλευρά για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας και έρχονται αποφάσεις και για τον Εβρο, προκειμένου να μην μπορούν να μπαίνουν ανά πάσα στιγμή οι παράτυποι μετανάστες από την Τουρκία. 

δημοκρατίαShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.